IFI logo
Se flere bilder
Rop på sommeren

Foto: Espen Grønli og Kristian Owren/ifi.no

Rop på sommeren

Maten smaker alltid bedre utendørs! Et godt planlagt og trivelig møblert uterom er en perfekt ramme rundt lange, hyggelige sommermåltider.

Cecilie Louise Berg

Cecilie Louise Berg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bli med ut i en lys og innbydende hagestue som for kort tid siden så ganske annerledes ut. Opprinnelig hadde det overbygde uterommet, som er åpent mot hagen, umalt tak, og gulmalte vegger og tremøbler. Men mer lys var ønsket i det mye brukte rommet, og veien var kort til malekost og noen spann hvit maling. I ny, kitthvit nyanse har i dag vegger og tak blitt til en lys og delikat ramme rundt den gjennomført innredede sittegruppen.

Tekstiler i kontrastfylte mønstre og farger skaper liv og hygge rundt bordet. På gulvet myker sisaltepper opp på det harde skifergulvet. I vinduet henger en stråpersienne som om dagen svalt slipper solen igjennom.

Blikkfanget fremfor noe i hagestuen er det langstrakte bordet med jernunderstell, spesialbestilt hos en smed, toppet med en plate dekket med kresent utvalgte, sandfargede keramiske fliser.

Detaljer

Langs veggen løper en enkel sofa i vinkel. Den har fått beholde sin gamle sittepute i kraftig blåstripet bomullsstoff, men har blitt pyntet og fornyet med en kledelig, fotsid kappe. Den hjemmesydde kappen er praktisk festet med borrelås under sitteputen. Blomstrete puter og andre røde detaljer tar opp husets hovedfarge, som også blant annet synes på bjelker ved hagestuens inngangsparti. Over stolene henger myke pledd klare til bruk. Når det ikke lenger holder bare med varmende ull, skrus varmeelementene i taket på. Slik forlenges sesongen noen gode uker i hver ende.

Noen favorittgjenstander er flyttet ut innenfra, og pynter opp i det nye uterommet. Over bordet henger en vakker, gammel lysekrone i smijern, og på veggen en iøynefallende, stor pilekrans med eføy. På gulvet står sommerens planter i gamle krukker i blått og hvitt.

Den norske sommeren er kort, men med god planlegging og tilrettelegging kan den nytes til fulle fra morgen til kveld. Vi vet om en familie som har forstått dette. De har nettopp malt hagestuen sin hvit, og gitt den en real ansiktsløftning. Nå venter de bare på at livet kan flyttes ut...

Smart om sommeren

* Har du dører ut til en terrasse eller balkong kan det være fint å understreke forbindelsen mellom ute og inne ved å bruke samme planter på begge sider av døren.

* Vær bevisst på hvordan du innreder uterommet. Tenk som om du var inne og vær konsekvent i stilen. Pledd, puter og myke sitteplasser gir uterommet en trivelig og innbydende atmosfære.

* Levende lys skaper en magisk stemning når sommernatten faller på. Husk at en del parfymerte lys ikke bare lukter godt, men også holder insektene unna.

Dette er brukt
 • Tak: Tinova Oljemaling, halvblank, farge Hvit - NORDSJÖ
 • Vegger: Tinova Oljemaling, halvblank, farge Corot - NORDSJÖ
 • Vindu: Tinova Oljemaling, halvblank, farge Hvit - NORDSJÖ
 • Rullegardin: IKEA
 • Benkeputer og kapper: GREEN APPLE
 • Alle løse puter: GREEN APPLE
 • Fliser: HÖGANÄS

Annet løsøre: PRIVAT:

  Huskelisten din
  Finn din nærmeste
  Mest lest
  Annonse
  HappyHomes annons
  Annonse
  Nyhetsbrev
  Motta tips og ideer!

  Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.