IFI logo
Se flere bilder
Fra terrasse til lun hagestue

Foto: Mona Gundersen/ifi.no

Fra terrasse til lun hagestue

Bygger du inn plattingen, kan du forlenge sommersesongen med flere måneder.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vårt noe ustabile sommervær gjør det i overkant spennende hvert år – å se hvor mange dager vi kan nyte utendørs. Glasser du derimot inn terrassen, slipper du å lure mer på det, og brått strekker sommeren seg fra april til oktober.

I denne hagestuen sitter man så å si i hagen, med blomsterbed og gressplen like utenfor veggen, og vinduer som lar seg åpne. Her inne er det alltid finvær, og ingen grunn til å være trist og lei seg når det er for vått eller kaldt til å være ute. I tillegg er det montert en terrassevarmer i taket, som tilfører varme ved behov. 

Se flere bilder
Hagestue før

Foto:

UNDERVEIS: Her har vinduene kommet på plass. Den gamle terrassedøren er i bruk, og åpnes mellom de to stuene.

Gode materialer

Stemningen i rommet har et slør av nostalgi. Naturlige materialer dominerer, og kurvmøbler med hyggelige former setter an tonen.

Tekstilene er en viktig del av innredningen – kraftige bomullskvaliteter, i en herlig miks av mønster med planteherbarium, ruter og striper. Fordi alt går i samme, avstemte farger blir ikke inntrykket urolig. Teppet er av sisal, med en røff overflate som tåler at det tråkkes ut og inn, i tillegg til at det er et lunende underlag for føttene. 

Se flere bilder
Fliser i hagestue

Foto:

FLISLAGT: Topplatens fliser gjør den veldig praktisk, med tanke på fuktige blomsterpotter og vannsøl.

Se flere bilder
Hagestue inspirasjon

Foto:

BLIKKFANG: Den spesialbygde hyllen er malt i en farge som går igjen i tekstilene. Den er holdt åpen for å slippe frem lyset fra vinduene, og er fast plass for vaffelsteking.

Skreddersydde løsninger

Den hyggelige stuen forvandles til et arbeidsrom på et øyeblikk, og all tøystryking foregår nå her, i lyse omgivelser. Strykebrettet er så absolutt tilstede, selv om det forsvinner idet det klappes mot veggen og døren til skapet er lukket. Dette er en genial løsning, ikke minst for alle med plassmangel.

En spesialbygd hylle i flere etasjer er malt i en farge som går igjen i tekstilene, og er et blikkfang i rommet. Flere av topplatene er belagt med grønne, keramiske fliser, som er motstandsdyktige mot våte blomsterpotter og vaffelrøre. Hyllen er stadig i bruk, og det er her vaffelstekingen utføres. Stekeosen luftes rett ut på praktisk vis, og blir ikke hengende i huset som før.   

Liftgardinene er festet på skinner i taket, og har kjedetrekk som gjør dem enkle å håndtere. De fyller en dobbeltrolle her, ved at de pynter opp samtidig som de fungerer som solavskjerming i rommet. 

Se flere bilder
Smart løsning til hagestue

Foto:

GLIMRENDE IDÉ: Strykebordet slås opp og skjules i skapet når det ikke er i bruk. En snerten løsning!

Se flere bilder
Mønstermiks i hagestue

Foto:

FIN MØNSTERMIKS: Ruter og blomster – like farger og nyanser gjør at de går veldig fint sammen uten å gi et rotete inntrykk.

Se flere bilder
Nostalgisk hagestue

Foto:

NOSTALGISK SJARM: Kurvmøbler, malt panel, keramiske fliser og en glasslampe med preget mønster i glasset er en sjarmerende kombinasjon. Lyset flommer inn fra store vinduer på tre kanter.

Mer informasjon om tekstiler:

INTAG

Dette ble brukt

:

  • Tekstiler: fra Sanderson. De har utgått, se INTAG.NO for alternativer.
  • Skap til strykebrett og hylle ved vinduet: laget på mål
  • Teppe, kurvmøbler, lampe og annet løsøre: PRIVAT
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.