Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Blomstermotiv med håndlaget touch

Blomstermotiv kommer og går i motebildet. Nå er de igjen tilbake på designernes tegnebrett, og resultatet vises både på catwalken og i interiørdesign.

cloud_download
fullscreen
 • <b>TREND:</b> Rustikk eller romantisk, disse rosene kan helle begge veier. Trendy kombinasjon med brunt og gyllent. Tapetet fra Casamance føres av Green Apple.

  Foto:

 • <b>TIDLØS:</b> Slike buketter er tidløst nytt og vender tilbake med nye farger og teksturer etter hvert som moten svinger. Tapet og tekstiler i kolleksjonen Colony føres av Borge.

  Foto:

 • <b>AKVARELL:</b> Her er motivet nærmest drysset på med lette penselstrøk. God håndlaget look på designene i kolleksjonen WaterPerry fra Sanderson. Føres av INTAG.

  Foto:

 • <b>LUFTIG:</b> Et litt abstrakt og luftig blomsterdryss mot blå bakgrunn fra Harlequin. Tapetet er hentet fra kolleksjonen Antozoa, føres av Tapethuset.

  Foto:

 • <b>PIP:</b> Det populære designet Pip fra Eijjfinger kommer i mange ulike design og bunnfarger. Her sirlig «malte» blomster på en dus grå bunn. Føres av Storeys.

  Foto:

 • <b>FORSIKTIG:</b> Blomster er også aktuelt i duse og nøytrale farger. Disse sarte rosene er på tapetet hos Borge i kolleksjonen Florentine II.

  Foto:

Annonse
Annonse
Blomstertapet

TIDLØS: Slike buketter er tidløst nytt og vender tilbake med nye farger og teksturer etter hvert som moten svinger. Tapet og tekstiler i kolleksjonen Colony føres av Borge.

Motivene skal gjerne se håndlaget ut. Ved første øyekast kan tapet og tekstiler se ut som de er malt for hånd med sirlige eller røffe penselstrøk, eller med akvarellaktige teknikker. Trenden tolkes som en lengsel etter det håndlagede i en digitalisert verden.

Den danske Pej-gruppen skriver i et nyhetsbrev at blomstermotivene kommer igjen som en motreaksjon på den minimalistiske stilen vi har hatt en tid, og henger sammen med en voksende interesse for natur og det naturlige. Designernes fremste inspirasjonskilde er naturen. Etter en lengre periode med fravær av planter og dekor er dette et marked i vekst. Den blomsterhungrige går en glad tid i møte.

LES OGSÅ: De viktigste tendensene i interiørmoten.

Less på!

Abstrakt blomstertapet

LUFTIG: Et litt abstrakt og luftig blomsterdryss mot blå bakgrunn fra Harlequin. Tapetet er hentet fra kolleksjonen Antozoa, føres av Tapethuset.

Dempede farger har dominert interiørene en stund. Men nå er det flere som begynner å eksperimentere med print, og det må gjerne lesses litt på.

I stedet for et «less is more-uttrykk» kan man nå heller snakke om et «more is more-uttrykk». Gjerne et vell av farger og kontrasterende mønstre – ofte en kombinasjon av puter, tapet og gardiner.

Vi har gjort et dypdykk blant vårens tapet og tekstiler og kan bekrefte at blomseterutvalget er variert.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]