IFI logo
Se flere bilder
Blomstermotiv med håndlaget touch

Foto: Borge, Fantasi Interiør, Green Apple, INTAG, Storeys, Tapethuset

Blomstermotiv med håndlaget touch

Blomstermotiv kommer og går i motebildet. Nå er de igjen tilbake på designernes tegnebrett, og resultatet vises både på catwalken og i interiørdesign.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Innhold
Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Motivene skal gjerne se håndlaget ut. Ved første øyekast kan tapet og tekstiler se ut som de er malt for hånd med sirlige eller røffe penselstrøk, eller med akvarellaktige teknikker. Trenden tolkes som en lengsel etter det håndlagede i en digitalisert verden.

Den danske Pej-gruppen skriver i et nyhetsbrev at blomstermotivene kommer igjen som en motreaksjon på den minimalistiske stilen vi har hatt en tid, og henger sammen med en voksende interesse for natur og det naturlige. Designernes fremste inspirasjonskilde er naturen. Etter en lengre periode med fravær av planter og dekor er dette et marked i vekst. Den blomsterhungrige går en glad tid i møte.

LES OGSÅ: De viktigste tendensene i interiørmoten.

Se flere bilder
Blomstertapet

Foto:

TIDLØS: Slike buketter er tidløst nytt og vender tilbake med nye farger og teksturer etter hvert som moten svinger. Tapet og tekstiler i kolleksjonen Colony føres av Borge.

Se flere bilder
Blomstertapet akvarell

Foto:

AKVARELL: Her er motivet nærmest drysset på med lette penselstrøk. God håndlaget look på designene i kolleksjonen WaterPerry fra Sanderson. Føres av INTAG.

Less på!

Dempede farger har dominert interiørene en stund. Men nå er det flere som begynner å eksperimentere med print, og det må gjerne lesses litt på.

I stedet for et «less is more-uttrykk» kan man nå heller snakke om et «more is more-uttrykk». Gjerne et vell av farger og kontrasterende mønstre – ofte en kombinasjon av puter, tapet og gardiner.

Vi har gjort et dypdykk blant vårens tapet og tekstiler og kan bekrefte at blomseterutvalget er variert.

Se flere bilder
Abstrakt blomstertapet

Foto:

LUFTIG: Et litt abstrakt og luftig blomsterdryss mot blå bakgrunn fra Harlequin. Tapetet er hentet fra kolleksjonen Antozoa, føres av Tapethuset.

Se flere bilder
Blomster- og naturtapet

Foto:

PIP: Det populære designet Pip fra Eijjfinger kommer i mange ulike design og bunnfarger. Her sirlig «malte» blomster på en dus grå bunn. Føres av Storeys.

Se flere bilder
Blomstertapet i duse farger

Foto:

FORSIKTIG: Blomster er også aktuelt i duse og nøytrale farger. Disse sarte rosene er på tapetet hos Borge i kolleksjonen Florentine II.

Se flere bilder
Tropiske blomster på tapet

Foto:

TROPISK: Tropiske blomster og planter er høyaktuelle. Denne varianten er uten blomst, men det håndmalte looket er der og fargen er høyaktuell. Tapetet Tropicana føres av Fantasi Interiør.

Se flere bilder
Hodegavl blomster

Foto:

BLOMSTERSENG: En elegant utgave av blomstersengen, med sengegavl trukket i «moderne kunst» fra Lizzo. Tekstilet føres av Green Apple.

Se flere bilder
Digitalt tapet

Foto:

VEGGKUNST: Ved første øyekast ser det ut som en dekorasjonsmaler har vært her. Veggene er tapetsert med digitalt trykte paneler i størrelse 140 X 300 cm. Panelene er fra Harlequin og føres av Tapethuset.

Se flere bilder
Sommerlig tapet

Foto:

HAGEPRAKT: Jardin Chic er en tapetkolleksjon fra Fantasi Interiør med mange blomstermotiv. Fine kombinasjoner for tapet i rom etter rom og god sommerfølelse.

Se flere bilder
Retro tapet

Foto:

RETRO: Foruten natur er det også mye 70-tallsinspirasjon i kulissene. Disse teksilene er fra Lewis & Wood og føres av Green Apple.

Se flere bilder
Puter med blomster

Foto:

RØFT: En pute med en røff, vannaktig blomst kan gjøre hele forskjellen. Den pyntelige broderte puten kler å få det rå blomsterfølget. Tekstilene er fra Harlequin/Tapethuset.

Se flere bilder
Puter med blomstermotiv

Foto:

BRODERI: Mer håndlaget kan det vel neppe se ut. Broderte puter med blomstermotiv fra Sanderson føres av INTAG.

Mer informasjon:

Borge

Fantasi Interiør

Green Apple

INTAG

Storeys

Tapethuset

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.