Kategorier

Meny

Konto

Lykken er en helårsveranda

Det var en gang en glassveranda, i en gammel villa. En iskald, mørkladen sådan.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Lykken er en helårsveranda

Foto: Frode Larsen/ifi.no, Inger Marie Grini (før-bilde)

Nå har den fått en lysere tilværelse. Den varmes opp med resten av huset, så uansett hvor på gradestokken pilen måtte stoppe, er den et godt rom å være i. Verandaen ligger vegg i vegg med stuen, og med døren imellom åpen, skaper den en hyggelig forlengelse av stuerommet. 

Opprinnelig hadde tre av veggene ubehandlet panel, som var veldig gulnet. På gulvet lå det et melert linoleumsbelegg som hadde sett bedre tider, og alt i alt ga rommet et mørkt og ikke særlig innbydende inntrykk.

Tak, vegger, vinduer og listverk er malt i samme, varme hvitfarge, og alt ligger til rette for at så mye lys som overhodet mulig finner veien inn gjennom de mange vinduene. Her tynes de siste stråler av dagslys og sol gjennom hele vinterhalvåret!

Få møbler gir rommet luft. Ingen av dem er nye – en miks av arvegods og bruktkjøp står for innredningen.  

Dele på Pinterest FØR : En mørkere og mindre fresh utgave av verandaen, med gulnet tre og mørkt gulvbelegg.

FØR : En mørkere og mindre fresh utgave av verandaen, med gulnet tre og mørkt gulvbelegg.

Gulvet – en viktig del av interiøret

Da belegget ble fjernet, kom det gamle, originale tregulvet frem. Det var pent og uskadet, beskyttet som det hadde vært. De nye huseierne ønsket å beholde det, og la det tilføre verandaen et rustikt element. Først ble treverket slipt, så påført en svakt hvitpigmentert panellakk, som igjen ble forseglet med en vanntynnet, matt parkettlakk.

Resultatet er at de nå har et lyst gulv som ser helt naturlig ut. Lakken gjør overflaten slitesterk, og fordi den er matt, synes den ikke. Det er for øvrig helt bevisst at sprekkene mellom plankene har fått være i fred. De er med på å gi gulvet sjel og karakter, og har blitt et sjarmerende innslag i rommet. 

Dele på Pinterest ATMOSFÆRE: Her er det ingen mørke overflater og gardiner som stopper sollyset, som slipper inn gjennom vinduene på tre kanter. Gamle møbler lager stilen.

ATMOSFÆRE: Her er det ingen mørke overflater og gardiner som stopper sollyset, som slipper inn gjennom vinduene på tre kanter. Gamle møbler lager stilen.

Dele på Pinterest ARBEIDSPLASS: Det skal ikke stå på lyset ved denne pulten! Her kommer også det gamle, fine tregulvet godt frem, og gir en passe tyngde blant de hvite overflatene.

ARBEIDSPLASS: Det skal ikke stå på lyset ved denne pulten! Her kommer også det gamle, fine tregulvet godt frem, og gir en passe tyngde blant de hvite overflatene.

Mer informasjon

Nordsjö

Dette ble brukt

Tak, vegger, vinduer og listverk: Original Halvblank Maling, farge 0502-Y – NORDSJÖ

Gulv: Original Panellakk, matt, farge Pearl 1015 og Original Parkettlakk – NORDSJÖ

Møbler og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]