IFI logo
Se flere bilder
Praktisk uteplass

Foto: Produsentene

Praktisk uteplass

Med enkle gulvplater av plastfliser, kan du få en vedlikeholdsfri og trygg overflate på uteplassen din.

Lise Mette Kjellberg

Lise Mette Kjellberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Plastfliser kan legges på balkongen, terrassen, grusplassen og på andre jevne overflater. De passer godt der barna leker, siden de tåler vann, er slitesterke og gir et mykt, men stødig underlag. Det finnes flere typer på markedet i forskjellige farger og mønster, så da er det bare å finne din favoritt.

- Vi har også et gulv som ser ut som tre, men har plastgulvets egenskaper, sier Dan Urban Styffe i Duri Fagprofil.

- Plastgulvene er mest vanlig å bruke på balkonger og terrasser, men du kan også bruke dem i garasjer, vaskerom og kjellere, påpeker Knut Engebretsen i IBG.

Drenerende

Gulvene har en god dreneringsevne som gjør at de kan ligge ute hele året.

- Dreneringsevnen gjør at gulvet tørker raskt, i motsetning til mange andre materialer man bruker utendørs, sier Engebretsen.

Og med barn som løper barbeint på sommeren, kan det være en ekstra sikkerhet med det sklisikre underlaget som plastflisene gir.

- Sånn som værforholdene er her i landet kan det fort komme en regnskur. Da er det praktisk med et gulv som tørker raskt, og sammen med den litt nuppete overflaten gjør det sklisikkert, sier Gjermund Kristiansen i Storeys. Med dette i tankene bør det ikke være noe problem å sette plaskebassenget til de minste på underlaget. 

Tåler all slags vær

De praktiske plastgulvene er også UV-stabiliserte, og falmer dermed ikke av sola.   
- Hurtigruta bruker Bergo Flooring på soldekkene, og de holder seg like fine selv med vinteren i Nord-Norge og sommersola i Bergen, forteller Kristiansen.

Vedlikeholdsfritt

Gulvene er lette å legge, og du trenger ikke noe spesialverktøy eller håndverkskunnskaper.

- På sidene av flisene er det plugger som gjør det veldig enkelt å legge. Du kan enten slå dem sammen med en gummihammer, eller enda enklere, tråkke eller presse flisene i hverandre, sier Knut Engebretsen.

Den gode dreneringsevnen fører også til at gulvene er nærmest vedlikeholdsfrie, og enkle å holde rene. Platene kan spyles av om det legger seg skitt på dem, og på de ekstra vanskelige områdene kan du vaske dem med såpe og vann.

Storeys leverer plastfliser fra Bergo Flooring, IBG har produktet Universa, og Duri Fagprofil leverer gulvene Hestra og Wood Look Floor System. Alle gulvene er av miljøvennlig polypropylen.

Mer informasjon

www.ibg.no

www.storeys.no

www.fagprofil.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.