Kategorier

Meny

Konto

Male hagemøbler - slik gjør du det

Litt maling gir uterommet umiddelbar fornyelse, spesielt om du velger spreke farger. Her er fremgangsmåten for maling av hagemøbler.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Male hagemøbler - slik gjør du det

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Det kan være flere grunner til å gi hagemøblene et strøk maling eller to. Treverk som lever mesteparten av livet utendørs må vedlikeholdes kontinuerlig om de ikke skal bli ødelagt.

Men, om du kjøper nye hagestoler med teak-look, kan du med fordel gi dem et malingsstrøk for å gjøre dem litt friskere i fargen. Det er ingen regler som sier at hagemøbler av tre kun behøver å være hvite, brune eller kanskje grønne.

Uansett om treverket er nytt eller gammelt – om det er malt fra før eller ikke – så er jobben fort gjort. Imidlertid bør du følge noen enkle råd for å oppnå et vellykket resultat.

Dele på Pinterest Ferdig! Denne stolen ble malt i fargen S 4020-R40B.

Ferdig! Denne stolen ble malt i fargen S 4020-R40B.

Slik gjøres det

1. KRAFTVASK

Sett treverket godt inn med kraftvask for å fjerne gammel olje, fett eller skitt. Dette bør gjøres også dersom møblene er splitter nye. Bruk gjerne en sprøyte til å påføre.

Dele på Pinterest

2. SKRUBB

Etter at rengjøringsmiddelet har fått virke en stund, vasker du stolene med en stiv børste eller skrubb.

Dele på Pinterest

3. SKYLL

Skyll grundig med rennende vann for å fjerne alle såperester. En vanlig hageslange er bedre enn høytrykkspyler, fordi disse kan ødelegge treverket. 

Dele på Pinterest

4. SLIP

Når treverket er helt tørt, går du over flatene med slipepapir for å fjerne fiberreisningen. Papir i korning rundt 150 er egnet til denne jobben.

Dele på Pinterest

5. AVSTØV OG AVFETT

Tørk av med rødsprit for å fjerne slipestøv og for å fjerne fett fra overflatene. 

Dele på Pinterest

6. MALING

Når det kommer til malingen er det avgjørende at du følger anvisningene til produsenten. Noen malingtyper krever at du grunner først, mens andre kan påføres treverket direkte.

Vi brukte her en maling som ikke trengte grunning, og malte to strøk for å få god dekk. 

Dele på Pinterest

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]