Kategorier

Meny

Konto

Vask hagemøblene før vinteren kommer

Det er flere grunner til at man bør gi hagemøblene en grundig vask før de går i dvale for vinteren.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vask hagemøblene før vinteren kommer

Foto:

Selv om møblene kanskje ikke ser så skitne ut, er det alltid en stor fordel å rengjøre dem grundig før de ryddes bort for sesongen.

– Forurensning og støv i luften eller i regnvannet kan tære på møblene gjennom vinteren, så for å forhindre at hagemøblene tar skade, bør dette alltid fjernes mot slutten av sesongen, sier Bjørg Owren, adm. direktør hos ifi.no.

Hvis man lar gammel smuss ligge på overflaten over tid, vil møblene få kortere levetid og trenge hyppigere vedlikeholdsintervaller.

–  Og så er det jo langt hyggeligere å finne frem noen rene og pene møbler når den første vårsolen endelig titter frem igjen, sier Owren.

Dele på Pinterest vask hagemøblene

Foto: Kristian Owren/ifi.no

RENGJØRING ER VEDLIKEHOLD: Fjern gammelt smuss og forurensing fra overflaten før du setter vekk utemøblene for sesongen. Da holder de lengre. 

Husvask er egnet

Til vanlig rengjøring av hagemøbler er husvask eller andre lignende, milde rengjøringsmidler gode alternativ. Rengjøringsmidlet kan påføres med sprøyte, svamp eller skurepad og deretter skrubbes lett. Skyll alltid grundig, slik at det ikke ligger igjen såperester. Hageslangen er bedre egnet enn høytrykksspyleren; det er mengden vann som avgjør hvor godt det blir skylt, ikke trykket på vannet.

Til teakmøbler finnes det egne teakrensemidler som med fordel kan benyttes. Følg uansett alltid produsentens anvisninger.

 

 

Dele på Pinterest SKUREPAD

Foto: Kristian Owren/ifi.no

SKUREPAD: Rengjøringsmidlet kan påføres med sprøyte, svamp eller skurepad og deretter skrubbes lett    

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]