Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Viktig vårrengjøring

Endelig har våren kommet, og det er på tide med rengjøring av terrasser, hagemøbler og utendørs treverk.

cloud_download
fullscreen
  • Gjør vedlikeholdsarbeidet grundig, så kan du kose deg med terrassen din på late sommerdager.

    Foto:

  • Flügger Facade Anti-Green tar knekken på sopp og alger.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Alger, mugg og sopp er en trussel for utendørs treverk. Om du lar organismene leve i treverket vil det raskt tære på både maling og underlag.

Mister bæreevnen

Alger holder på fuktigheten i treverket, og gir dermed grobunn for andre organismer som råtesopp. Råtesopp spiser cellulosen i treverket. Det gjør at veden krymper og sprekker opp. Treverk som er angrepet henger dårlig sammen og mister fort bæreevnen. Svertesopp er en annen type sopp som du kan oppdage ved å se etter svarte prikker på lyse flater. Den øker faren for råtesoppangrep dersom den gror gjennom overflatebehandlingen og ned i treverket.  

Sopp- og algedreper

Med enkle grep kan du hindre eller ta knekken på de uønskede organismene i treverket. Mye forsvinner med en grundig vask, men du bør i tillegg bruke en sopp- og algedreper. Disse produktene fjerner både synlige og usynlige soppsporer og hindrer organismene i å utvikle seg.   

Forskjellige leverandører av maling og vedlikeholdsutstyr tilbyr ulike typer sopp- og algedrepere. Væsken finnes på beholdere som egner seg for store områder. Noen leverandører tilbyr også middelet på sprayflaske.

Passer godt til hagemøbler

En type som finnes i begge varianter er Facade Anti-green fra Flügger. Den kan brukes på de fleste materialer, som tre, mur, fliser, plast, glass med mer. Dermed passer den godt til hagemøbler, terrasser, vegger og annet utendørs treverk.

Middelet kan brukes som en desinfiserende forbehandling før maling blir påført, eller som rengjøring av malte overflater. Før du påfører en sopp- og algedreper må underlaget være rent, tørt og bæredyktig.

Det kan være forskjellige fremgangsmåter på produkter fra ulike leverandører, derfor bør du alltid følge anvisningen på pakken.

Oppdatert: 21.06.2016  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]