Kategorier

Meny

Konto

Vask terrassen hver vår

La det bli et årlig ritual å vaske terrassebordene med kraftvask, og skylle grundig.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vask terrassen hver vår

Foto: Jon Halvorsen

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ikke noe er mer utsatt for værgudenes luner enn terrassen. Den tar imot absolutt alt - forurensning, sol, regn, hagl, is og vind og et stadig tråkk. Derfor er belastningen ekstrem. Det er også grunnen til at terrassebordene bør få skikkelig pleie i starten av hver sesong.

Bruk av rull

Når terrassebordene ligger oppå et betongdekke eller lignende:

Det anbefales ikke bruk av rull her. Det blir mer overskytende olje da, og den renner ned mellom bordene og tørker inn på undergulvet. Det gjør at skitt, støv og annet avfall fester seg til oljesølet og regnvann renner ikke lenger fritt. Det betyr igjen vanndammer og fare for fuktskader. Hvis du skal olje terrassebord som ligger løst: løft opp og sjekk om det er tilstrekkelig rent under. Hvis ikke: ta en vask først.

Trykkimpregnert

De fleste uteterrasser er laget av trykkimpregnert materiale. Impregnering øker holdbarheten, men er ikke noen evig vidundermedisin. En ubehandlet terrasse vil tørke inn, sprekke og kanskje vri seg. Den vil av samme grunn bli stygg å se på, og kanskje ubehagelig å gå på - særlig når familien går barføtt.

Skyll, vask, tørk

Slik gjør du for å bevare terrassen:  Vask først grundig med kraftvask, slik at du blir kvitt alt smusset som har lagt seg siden i fjor. La den tørke helt. Det kan i noen tilfeller ta et flere døgn, avhengig av fukt og lufttemperatur. Deretter påfører du uteolje. Som regel går det fint å bruke rull, med en smal pensel for å komme inntil hjørner og  vegger. Mellom hvert strøk tørker du vekk overskytende olje med ei fille. Det hindrer at det danner seg skjemmende hinner. Etter at siste strøk er gjort, er det bare å ta flaten i bruk igjen!

Hva med tildekking om vinteren? Anbefales ikke. Terrassen har det best når den har det luftig. En presenning over kan fort gi skjemmende spor av fukt.

Skyll terrassebordene.

Vask med kraftvask. Bruk vaskekost på forlengerskaft, det forenkler jobben mye.

Skyll tilslutt.

Når terrassen er tørket godt opp, påføres to strøk med olje. Oljen skal trekke ned i veden. Overskytende olje tørker du straks vekk med ei fille. 

Er du nøye også med hjørnene og inntil veggen, vil terrassen gi et tiltalende inntrykk i år etter år.

©ifi 2002

Dette har vi brukt:

Casco Grovrent , Casco 66 81 94 00

Casco Hus- og fasaderent , Casco

Nordsjö Uteolje , Nordsjö 66 81 94 00

 

Dette trenger du:

 

Hageslange

Vaskemiddel til utendørs bruk

Forlengerskaft

Vaskekost

Malerull  

Rullekar

Pensel

Olje

Fille

 

Les også:

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]