IFI logo
Se flere bilder
I år skal sommerpartyet være en fargefest

Foto: Kristian Owren/ifi.no

I år skal sommerpartyet være en fargefest

De grå møblene fra i fjor får nå sterk konkurranse fra sine fargerike søsken. I år skal det nemlig være en fest av farger på uteplassen, og møblene skal være midtpunkt! Den ekstra gode nyheten er at det er både rimelig, enkelt og morsomt å klargjøre de gamle møblene for sesongens festligheter!

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fargene kommer både inne og ute. Men mens vi innendørs tar fargene gradvis og mer forsiktig i bruk, er situasjonen en helt annen ute. Her skal alle regnbuens farger bli med – aller helst samtidig! Det er tid for å leke seg og ta den helt ut med spreke farger, for å gjøre sommerfestene til fargerike og humoristiske opplevelser. Ved å ta en liten malejobb en helg i mai, kan du nyte godt av resultatet hele sommeren.

Gjenbruk fremfor bruk-og-kast

- Utendørs er ikke terskelen for å sette i gang med farger så høy. Derfor er jeg overbevist om at vi kommer til å se mange sterke fargeinnslag på folks uteplasser fremover, sier Bjørg Owren, adm. direktør hos ifi.no.

- Og det beste med denne trenden er jo at det er så rimelig! Man trenger ikke kjøpe nye møbler for mange tusen – det er bare å male om de man allerede har eller eventuelt kjøpe noen rimelige møbler som får en rask make-over, fortsetter hun.

Se flere bilder
Velg gjerne alle fargene samtidig!

Foto:

Velg gjerne alle fargene samtidig!

Morsomt og enkelt

Tema for Fargedagen 2012, 3. mai, er «Bli med å male utemøblene», og ifølge ekspertene hos ifi.no er det lekende lett å forvandle kjedelige møbler til fargerike energiboost.

- Bruker man en liten rull og stryker ut med en pensel går jobben overraskende fort. Dette er så enkelt at både små og store kan settes i sving. Hvorfor ikke ha en familiedugnad som avsluttes med et velfortjent grillparty? avslutter Owren.

Se flere bilder
Jobben er ikke vanskelig.

Foto:

Jobben er ikke vanskelig.

SLIK MALER DU MØBLENE

1. Rengjør grundig med Kraftvask. Skyll grundig og la tørke.

2. Slip lett med et slipepapir i korning 150 for å fjerne fiberreisning. Avstøv  og avfett med en fille med rødsprit.

3. Påfør maling etter produsentens anvisninger. Noen malinger krever grunning, andre ikke. Påfør to strøk maling for god dekk.

FARGEDAGEN

Fargedagen er et årlig arrangement i regi av ifi.no som i år finner sted 3. mai. Målet er at flest mulig nordmenn skal inspireres til å sette litt farge på hverdagen, og skape en felles start på våroppussingen. Årets tema er «Bli med å male utemøblene».

DISSE FARGENE BLE BRUKT

Rosa: S 1070-R20B

Turkis: S 1060-B

Gul: S 0580-Y

Blå: S 3060-R70B

Grønn: S 0560-G40Y

Lilla: S 4020-R40B

Rødoransje: S 1085-Y80R

Varmgul: S 2070-Y20R

Fordi malingprodusentene opererer med ulike pigmentsystemer, kan ikke alle disse fargene brekkes av alle malingprodusenter. Fargehandleren er behjelpelig med å finne andre fargealternativer dersom det ikke går. 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.