IFI logo
Se flere bilder
Tekstiler som tåler en støyt

Foto: Intag

Tekstiler som tåler en støyt

Utendørstekstiler og impregneringsprodukter er løsningen for deg som vil ha en koselig og slitesterk uteplass år etter år.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle materialer som skal brukes utendørs bør være produsert eller behandlet for å tåle den ekstra belastningen vær og forurensning medfører. For å få fine tekstiler år etter år, er det viktig at de har både høy grad av lysbestandighet og at de er vannavvisende. Ta dem med inn eller under tak om natten eller når det kommer et kraftig regnskyll, så holder de enda lenger.

Motstandsdyktig

Flere produsenter har egne kolleksjoner utendørstekstiler som er behandlet for røffere bruk. Les Ombres er en av seriene med utendørstekstiler i samlingen «Utendørs Innendørs» fra Houlès. Tekstilene er laget av viskosegarn som kan vaskes med grønnsåpe med en temperatur helt opp til 60 °C. I tillegg har denne kolleksjonen fått en avstøtende behandling som gjør de motstandsdyktig mot smuss og vann, og egner seg derfor godt på terrassen eller i båten.

I denne kolleksjonen kan du velge mellom 8 lyse farger: Indigo eller grå-blå, grønn, fler farget, rosa, elfenben, koksgrå og brun.

Beskyttelsesspray

De aller fleste inntekstiler kan fint benyttes utendørs etter en omgang med impregneringsspray. Da tåler tekstilene utebruk på samme måte som utendørstekstiler. Unngå imidlertid å ta med skjøre tekstiler som silke og enkelte typer viskose ut, og vær oppmerksom på at behandlingen må gjentas med jevne mellomrom for å opprettholde effekten.

Les Ombres forhandles i Norge av Intag.

Se flere bilder
Sjekk om det er på tide med ny impregnering ved å se om vannet perler seg på overflaten.

Foto:

Sjekk om det er på tide med ny impregnering ved å se om vannet perler seg på overflaten.

Mer informasjon

Intag

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.