IFI logo
Se flere bilder
Tekstiler som tåler en støyt

Foto: Intag

Tekstiler som tåler en støyt

Utendørstekstiler og impregneringsprodukter er løsningen for deg som vil ha en koselig og slitesterk uteplass år etter år.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle materialer som skal brukes utendørs bør være produsert eller behandlet for å tåle den ekstra belastningen vær og forurensning medfører. For å få fine tekstiler år etter år, er det viktig at de har både høy grad av lysbestandighet og at de er vannavvisende. Ta dem med inn eller under tak om natten eller når det kommer et kraftig regnskyll, så holder de enda lenger.

Motstandsdyktig

Flere produsenter har egne kolleksjoner utendørstekstiler som er behandlet for røffere bruk. Les Ombres er en av seriene med utendørstekstiler i samlingen «Utendørs Innendørs» fra Houlès. Tekstilene er laget av viskosegarn som kan vaskes med grønnsåpe med en temperatur helt opp til 60 °C. I tillegg har denne kolleksjonen fått en avstøtende behandling som gjør de motstandsdyktig mot smuss og vann, og egner seg derfor godt på terrassen eller i båten.

I denne kolleksjonen kan du velge mellom 8 lyse farger: Indigo eller grå-blå, grønn, fler farget, rosa, elfenben, koksgrå og brun.

Beskyttelsesspray

De aller fleste inntekstiler kan fint benyttes utendørs etter en omgang med impregneringsspray. Da tåler tekstilene utebruk på samme måte som utendørstekstiler. Unngå imidlertid å ta med skjøre tekstiler som silke og enkelte typer viskose ut, og vær oppmerksom på at behandlingen må gjentas med jevne mellomrom for å opprettholde effekten.

Les Ombres forhandles i Norge av Intag.

Se flere bilder
Sjekk om det er på tide med ny impregnering ved å se om vannet perler seg på overflaten.

Foto:

Sjekk om det er på tide med ny impregnering ved å se om vannet perler seg på overflaten.

Mer informasjon

Intag

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Når kan man beise terrassen?

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Ny terrasse på en dag
Utendørs

Ny terrasse på en dag

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Gi terrassen en ny start

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.