Kategorier

Meny

Konto

Tekstiler med solfaktor og regnbeskyttelse

Med det gode utvalget av utendørstekstiler og impregneringsprodukter som finnes i dag, er det ingen grunn til å la de gamle og slitne uteputene være det som skaper stemningen utendørs.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Tekstiler med solfaktor og regnbeskyttelse

Foto: Intag, Tapethuset, Green Apple

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle materialer som skal brukes utendørs bør være produsert eller behandlet for å tåle den ekstra belastningen vær og forurensning medfører. For å få fine tekstiler år etter år, er det viktig at de har både høy grad av lysbestandighet og at de er vannavvisende. Ta dem med inn eller under tak om natten eller når det kommer et kraftig regnskyll, så holder de enda lenger.

Beregnet for utebruk

Dele på Pinterest Green Apple har egne utendørskolleksjoner som tåler en piknik.

Green Apple har egne utendørskolleksjoner som tåler en piknik.

Flere produsenter har egne kolleksjoner utendørstekstiler som er behandlet for røffere bruk. De overflatebehandlede tekstilene er ikke beregnet på å tåle ukesvis med styrtregn, men tåler fint litt kaffe, saft eller en regnskyll. Dette vil perle seg på overflaten, der det raskt kan tørkes bort. Tekstilene har god beskyttelse mot UV-stråler, og Green Apples produkter fra UV Pro Outdoor leveres eksempelvis med fem års garanti mot falming.

Beskyttelsesspray

De aller fleste inntekstiler kan fint benyttes utendørs etter en omgang med impregneringsspray. Da tåler tekstilene utebruk på samme måte som utendørstekstiler. Unngå imidlertid å ta med skjøre tekstiler som silke og enkelte typer viskose ut, og vær oppmerksom på at behandlingen må gjentas med jevne mellomrom for å opprettholde effekten. Sjekk om det er på tide med ny impregnering ved å se om vannet perler seg på overflaten.

Dele på Pinterest Sprayer du tekstilene med impregnering tåler de mer lek og moro. Disse tekstilene er fra Linwood/Intag.

Sprayer du tekstilene med impregnering tåler de mer lek og moro. Disse tekstilene er fra Linwood/Intag.

Mer informasjon

www.greenapple.no

www.tapethuset.no

www.herdins.no

www.intag.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]