IFI logo
Se flere bilder
Et fargerikt lite rom i hagen eller på terrassen

Foto:

Et fargerikt lite rom i hagen eller på terrassen

Med fargerike tekstiler, noen gamle kjøkkenstoler og et par halvbokser maling får vi fort en rimelig og personlig fargeklatt i hagen eller på terrassen.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med inspirasjon fra reiser og interiørmagasiner er uterommet nå i fokus. Stadig flere av oss kaster innredningsblikket på hagen, balkongen eller terrassen. Før var "ute-inne" et begrep. Nå er det "inne ute". Vi skal lage små rom ute. Det holder ikke lenger med en sittegruppe, parasoll og en blomsterkasse på verandaen. Også her handler det om personlig stil.

Vi hentet fram noen gamle kjøkkenstoler fra loftet, akkurat de møblene vi trengte for å lage en liten morgenkaffe-krok på balkongen. Den lille fargefriske starten på dagen. For å få de ønskede knallfargene måtte vi bruke interiørmaling. Eksteriørmaling kan ikke blandes i de mest fargesterke fargene. Årsaken er at de sterke fargene misfarges raskere av sola. Dersom du ønsker litt mindre fargesterke møbler, kan du velge eksteriørmaling.

Slik gjør du det:

Stolene vaskes og skylles grundig. Vær nøye med å fjerne såperester. Overflaten mattslipes med fint slipepapir for å få god heft for malingen. Stolene males to strøk med oljebasert halvblank interiørmaling.

Tips hvis du bruker interiørmaling:

Sterk sol vil etter hvert bleke de sterke fargene. For at stolene skal holde seg pene lengst mulig bør de ikke stå permanent i direkte sollys eller med vann. Det er ikke sopp- og algedrepende midler i interiørmaling slik som i eksteriørmaling, derfor lønner det seg å vaske møblene par ganger i løpet av sommeren.

Godt humør

Vi ble i godt humør da vi jobbet med de fine fargene. Oppfordringen er klar: opp på loft eller loppemarked, finn noen kasserte stoler. Kjøp litt maling og sett i gang. Det kan hende at sommerens yndlingsplass blir den lille fargerike.

Det er bare å prøve!

Dette trenger du
  • Halvblank interiørmaling, grønn S 2060 G40Y og blå S 20 60 B
  • Kraftvask
  • Svamp
  • Skurepad
  • Slipepad
  • Pensel
  • Gummihansker
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.