Kategorier

Meny

Konto

Vi maler krukker og kar til hagen

Har du lyst på friske farger eller kopper og kar i samme farge som huset? Ikke noe problem. Vi maler det vi har. Alt kan i prinsippet males.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vi maler krukker og kar til hagen

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er mulig å skifte farge på krukker og potter enkelt og rimelig. Ikke nødvendig å kjøpe nytt etter hvert som lysten på fornyelse melder seg. Og det meste holder i mange sesonger.

Først noen generelle råd:

  • Bruk vanntynnbare produkter. De holder bedre på fargen.
  • Mal gjerne før du planter.
  • Det kan være en fordel å male krukken også innvendig.
  • Etter malingen la krukken stå noen dager før planting. Vannbaserte malinger er litt følsomme i starten.

Terrakotta, her kan Max for mur brukes. Første strøket tynnes med vann. Malingen kan blandes i de fleste farger. Vanntynnbare interiørmalinger kan også brukes. Ikke nødvendig å bruke heftgrunn, men det gir selvfølgelig best resultat. Tynn malingene hvor det ikke brukes spesial grunninger med ca 20- 30 prosent, dette for å få malingen til å penetrere bedre inn i underlaget. Ufortynnet maling er tykk på konsistens som medfører at den ikke vil trenge så godt inn i underlaget, som gir dårlig heft.

Mal gjerne innvendig også. Da hindres vanninntrengning og malingen holder lenger.

Plast kan fint males. Mattslip med fint slipepapir/120-korning. Vask krukken for å få bort smuss. Bruk helst et spesialvaskemiddel for flater som skal males. Salmiakk kan brukes. Men husk å skylle godt. Ellers ligger det igjen et lag med støv som hindrer vedheft. Bruk vanlig utendørsmaling eller interiørmaling. Til grunningsstrøket tynner du ut malingen.

Glasserte krukker: Samme framgangsmåte som plast. Vær klar over at disse krukkene kan fryse i stykker om vinteren fordi det står vann i keramikken som ikke kommer ut.

Zinkbøtter: Her kan det være en fordel å bruke en spesiell epoksygrunning. Dette for å hindre at vann kommer i kontakt med zinken og setter i gang en kjemisk prosess som ender med at malingen presses bort fra overflaten.

Postkasser: Denne behandlingen skal vare. Her kan du med fordel koste på litt finere maling. Malinger beregnet på vindu/listverk anbefales. Først må kassen rengjøres, mattslipes og grunnes. Bruk gjerne heftgrunn for best mulig resultat.

Lykke til!

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]