Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Vi maler krukker og kar til hagen

Har du lyst på friske farger eller kopper og kar i samme farge som huset? Ikke noe problem. Vi maler det vi har. Alt kan i prinsippet males.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vi maler krukker og kar til hagen

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er mulig å skifte farge på krukker og potter enkelt og rimelig. Ikke nødvendig å kjøpe nytt etter hvert som lysten på fornyelse melder seg. Og det meste holder i mange sesonger.

Først noen generelle råd:

  • Bruk vanntynnbare produkter. De holder bedre på fargen.
  • Mal gjerne før du planter.
  • Det kan være en fordel å male krukken også innvendig.
  • Etter malingen la krukken stå noen dager før planting. Vannbaserte malinger er litt følsomme i starten.

Terrakotta, her kan Max for mur brukes. Første strøket tynnes med vann. Malingen kan blandes i de fleste farger. Vanntynnbare interiørmalinger kan også brukes. Ikke nødvendig å bruke heftgrunn, men det gir selvfølgelig best resultat. Tynn malingene hvor det ikke brukes spesial grunninger med ca 20- 30 prosent, dette for å få malingen til å penetrere bedre inn i underlaget. Ufortynnet maling er tykk på konsistens som medfører at den ikke vil trenge så godt inn i underlaget, som gir dårlig heft.

Mal gjerne innvendig også. Da hindres vanninntrengning og malingen holder lenger.

Plast kan fint males. Mattslip med fint slipepapir/120-korning. Vask krukken for å få bort smuss. Bruk helst et spesialvaskemiddel for flater som skal males. Salmiakk kan brukes. Men husk å skylle godt. Ellers ligger det igjen et lag med støv som hindrer vedheft. Bruk vanlig utendørsmaling eller interiørmaling. Til grunningsstrøket tynner du ut malingen.

Glasserte krukker: Samme framgangsmåte som plast. Vær klar over at disse krukkene kan fryse i stykker om vinteren fordi det står vann i keramikken som ikke kommer ut.

Zinkbøtter: Her kan det være en fordel å bruke en spesiell epoksygrunning. Dette for å hindre at vann kommer i kontakt med zinken og setter i gang en kjemisk prosess som ender med at malingen presses bort fra overflaten.

Postkasser: Denne behandlingen skal vare. Her kan du med fordel koste på litt finere maling. Malinger beregnet på vindu/listverk anbefales. Først må kassen rengjøres, mattslipes og grunnes. Bruk gjerne heftgrunn for best mulig resultat.

Lykke til!

Annonse
LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Annonse
FLERE ARTIKLER FRA...
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
[Some text some message]