Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Vanntette hageputer

Tenk deg hageputer som tåler regn, som er smussavvisende, som ikke blir ødelagt av vin- eller kaffesøl og som holder seg pene år etter år.

cloud_download
fullscreen
 • Ta vare på tekstilene dine! Impregnering beskytter mot regn og fuktighet, skitt, uv-stråler og vin- og matflekker.

  Foto:

 • Vakre tekstiler pynter opp uteplassen

  Foto:

 • Med impregnering behøver du ikke være redd for å skitne til putene dine. Og du slipper å dra dem med deg inn og ut, i tilfelle det skulle komme et regnskyll.

  Foto:

 • Vin- eller kaffesøl legger seg som små dråper utenpå tekstilet og kan fjernes med et papirhåndkle. Sjokoladeflekker, grønske etc. fjernes med en fuktig klut eller svamp.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Du kjenner deg sikkert igjen; plutselig blir godværet avløst av et skikkelig regnskyll og før du vet ordet av det er alle hageputene blitt drivende våte. Fuktige hageputer som lukter vondt og falmer i fargen er de fleste av oss blitt vant til.

Men hvorfor ikke impregnere putene på samme måte som du impregnerer sko eller jakker? Impregneringen forlenger levetiden til tekstilet, og vil på sikt være en lønnsom investering. 

Usynelig beskyttelse

- Impregneringen forandrer verken tekstilets farge eller følelse. Hageputene vil kjennes like myke og gode som da de var nye, og impregneringen beskytter i tillegg mot slitasje, smuss, falming og bakterie- og muggvekst. Det forteller Espen Vogt, daglig leder i Fiber Protector, et firma som har spesialisert på impregnering av tekstiler.

Alle typer tekstiler

- Alle tekstiler kan impregneres - silke, mohair, ull, viscose, filt, bomull og semsket skinn. Produktene er miljøvennlige og kan brukes på alt fra puter, duker, tepper og møbelstoffer til arbeids- og fritidsklær, sko, markiser, barnevogner, båtkalesjer, telt og ryggsekker.

For hånd eller i vaskemaskin

Impregneringen kan enten sprayes på tørre tekstiler, eller brukes som skyllemiddel i vaskemaskinen. Behandlingen holder i 2 -5 år, avhengig av bruk. Ved reimpregnering benyttes kun 1/5 av angitt dosering og impregneringseffekten aktiveres i tørketrommelen eller ved å stryke tekstilet.

Slik gjør du:

Impregnering med spray

. Tekstilet skal være rent og tørt før impregnering. Vask nye tekstiler før impregnering. 

. Hold flasken ca 20 cm fra tekstilet og spray med jevne bevegelser - først horisontalt, deretter vertikalt - slik at hele tekstilet blir gjennomfuktet.

. La tørke i ½ - 1 time - og tekstilet er klart til bruk!

. NB! Sørg for god ventilasjon! Impregneringen lukter sterkt.

     

Impregnering i vaskemaskin

. Rist flasken, og tilsett anbefalt doseringsmengde (se flasken) i skyllemiddelkammeret.

. Kjør maskinen på ½ vannmengde.

. Tørk deretter tekstilet i tørketrommelen ved 60 grader i minimum 30 minutter - ELLER - lufttørk tekstilet og stryk det. Varmen må til for og aktiviserer impregneringseffekten.

. Ved håndvask, rør om i vasken i ca 10 min, og tørk på samme måte.

Oppdatert: 03.12.2015  

Dette brukte vi:

Tekstiler: Green Aple, tlf: 22 13 30 40

remove_circle_outline

Impregnering: Fiber ProTector, tlf: 23 23 15 55

remove_circle_outline
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]