Kategorier

Meny

Konto

Impregner hageputene!

Det er ikke bare utemøblene som bør behandles for å holde seg fine. Dusjer du over hageputene med impregnering, vil de tåle mer og holde seg fine mye lenger.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Impregner hageputene!

Foto: Kristian Owren/ifi.no og Jon Halvorsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Impregnering bevarer tekstilet og gjør det smussavvisende. Du kan for eksempel søle kaffe og rødvin uten at det setter seg fast, forteller Jørn Larsen hos Herdins.

For selv om du er flink til å ta inn putene om natta eller når det kommer en regnskur, har uteputene lett for å bli stygge. Søl fra grønske, saft, is og regn er ikke særlig fristende verken å se eller sitte på. Impregnering av uteputene er ikke vanskelig og tidkrevende, men gjør at tekstilene holder seg fine mye lenger.

Nye hageputer

En dusj fra en sprayflaske er nok hvis putene er rene og fine. Prøv å fordele jevnt over tekstilet. En liten dråpetest med vann på overflaten vil avgjøre om du har påført nok. Vannet skal perle seg, og trekker vannet inn i tekstilet, bør du spraye på litt mer.

Til puter og andre små tekstiler er Imprenex Express godt egnet. Til større tekstiler, som parasoller og markiser, kan du bruke Imprenex Outdoor.

Gamle hageputer

Er putene dine skitne, bør de renses før du impregnerer.

- Vi har et eget renseprodukt beregnet på dette. Imprenex Cleaner løser opp smuss på tekstiler som puter, markiser og parasoller. Spray på, børst og gni lett, og skyll til slutt med vann, anbefaler Larsen.

Påføres impregnering på et skittent tekstil, vil produktet ikke trekke inn i stoffet, og effekten vil bli redusert.

Alle typer tekstiler

Impregnering fører også til at du stiller mye friere ved valg av uteputer. Det er ingenting i veien for å impregnere et innetekstil, og de aller fleste stoffer tåler behandlingen.

- Jeg har ennå ikke vært borti et tekstil som ikke har tålt impregneringen. Men som en hovedregel bør man allikevel alltid teste ut behandlingen på et lite synlig sted først, råder Larsen.

Gjenta ved behov

Som ved impregnering av sko og støvler, bør også impregnering av hageputene gjentas ved behov.

- Hvor ofte dette bør gjøres avhenger av hvor stor slitasje tekstilet utsettes for, sier Larsen.

Så snart du merker at smuss trekker inn i stoffet, er det på tide med en ny dusj, men én gang i løpet av sesongen bør være et minimum.

Mer informasjon

www.herdins.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]