Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Kjekt å ha hjemme

Hos fargehandel og byggvarehus finner du produkter som går inn i kategorien vidundermiddel på boks - og kjekt å ha.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kjekt å ha hjemme

Foto: Kristian Owren/ifi.no og produsentene

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når irritasjonsterskelen har nådd maksimum på grunn av evinnelige flekker, skjemmende overflater eller fastgrodd skitt, er det godt å vite at det finnes gode hjelpemidler. Vi har tatt med noen her, men det finnes utrolig mange flere hjelpemiddeler. Og husk: Det beste resultatet får du ved å følge bruksanvisningen.

Som nytt

Over tid vil lakkerte møbler bli matte og lakken vil krakelere. Gamle - eller bare litt slitne møbler, kan i mange tilfeller se ut som nye bare de får seg en overhaling.

Gå først over med møbelrens og la møbelet være vått under behandlingen. Møbelrens fjerner støv, skitt, fett og gammel voks uten å ødelegge den gamle overflaten. Møbelrensen er laget for å ikke ødelegge gammel skjellakkfinish som er meget ømfintlig. Bruk spesialstålull nr 0.  Tørk av med lofri klut. Ikke gni eller poler, møbelet skal renses - skitten skal ikke gnis inn i overflaten igjen. (Er møbelet malt eller lakket og overflaten er meget dårlig, anbefales det å fjerne maling eller lakk med en maling stripper).

Etter at møbelet er rengjort skal det tørke cirka ett døgn. Deretter påføres møbelolje for å forsegle og beskytte, samtidig som du får frem den fine gløden i treverket. Etter påføringen av møbelolje skal møbelet igjen ha en tørketid på rundt ett døgn.

Pent bord igjen

Spor etter varme kaffekopper og pizzaesker rett på bordplaten er frustrerende. For å fjerne stygge ringer og merker på bordet er antikkvoks eller ringfjerner/lakkfornyer effektive produkter. Produktene gir lakkerte flater tilbake sin opprinnelige glans, samtidig som man fjerner de fleste vann- og varmemerker.

Rene fuger

Det hjelper ikke om badet er rent så lenge fugene ser skitne ut. Misfargede fuger gir badet et udelikat utseende. Fuger er porøse og skitt og fett fester seg godt i porøse overflater. Fugene må skrubbes med grov skurepad og rengjøringsmiddel uten fett for å bli skikkelig rene.  Skyll god la det tørke før den siste skjønnhetsbehandlingen tar til. Rene fuger kan bli pene fuger igjen med fugefornyeren

Fugefornyeren, fugepennen eller malingstusj som mange kaller den, er en maling som forsegler fugene og samtidig har en preventiv effekt mot ny skitt. Fugefornyeren fås som grå- eller hvitfarget.

Lukt i sluk

Hell vann i sluket, ropte vaktmesteren da noen klaget på dårlig lukt i kjelleren. Vel, det er ikke alltid at kun vann fjerner lukten fra rør og sluk. Rena Rør er et biologisk basert renseprodukt som motvirker oppblomstring av bakterieflora og dårlig lukt ved at enzymene bryter ned det organiske materialet som blir liggende igjen i rørene. Produktet danner dessuten en mikrofilm i rørene (en slags impregnering) så årsakene til lukt ikke får feste, og rørene holdes åpne. Anbefales til jevnlig bruk.

Tørr, ren og pen

Vi har for lengst fått konstatert at klimaet er fuktigere. Med impregnering av klær og sko kan du holde fukten fra kroppen. Det er verdt å minne om at selv Goretex og andre ferdig-impregnerte materialer ikke beholder impregneringen gjennom hele sin levetid og trenger en ny omgang impregnering med jevne mellomrom. Impregnering forlenger også brukstiden av ulike produkter: Skinnjakken eller skinnvesken blir som ny med en omgang impregneringsvoks. Impregner finduken som er et herk å vaske og stryke, slik at den kan brukes mer enn til et selskap med små og store gjester!

Beste resultat blir når du vasker impregnering inn i tøyet, men impregnering fås også som spray og voks tilpasset ulikt bruk og materialer.

Mer informasjon

Liberon, Plasti-kote Alanor tlf. 33 36 29 70

Imprenex: Herdins tlf. 69 81 83 00

Nitor: Alfort & Cronholm tlf. 69 18 03 30

Jordan tlf. 22 78 80 00

Tile Guard, Flisagenten AS 64 91 30 20

Dette ble brukt

Møbelrenser - Liberon

Stålull nr 0 og 0000- Liberon

Universalklut (somikke loer) - Liberon

Finishing oil (møbelolje) -Liberon

Ringfjerner - Liberon

Skurepad - Jordan

Fogfinish - Tile Guard

Fugepenn - Plasti-kote

Impregnering - Imprenex

Rena rør - Nitor

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
FLERE ARTIKLER FRA...
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
HappyHomes annons
[Some text some message]