Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Bevar godfølelsen - se flammene!

Få ting varmer så godt en mørk vinterkveld som å se flammene i peisen. Og når glasslukene til ovnen har sotet igjen, trenger vi enkle strakstiltak.

 • Begynner glasset på peisdørene å bli sorte! Fjern soten med lett anvendelig kjemi.

  Foto:

 • Åpne peisdører soter ned hele huset. Rengjør glasset, så ser du flammene igjen!

  Foto:

 • Nitor Sotbort fjerner sot, løser opp fett, olje og fastbrente matrester
i ovner, griller, frityrkokere og stekebord. Sprayes rikelig på, og tørkes vekk.

  Foto:

 • Grill & ovn Cleaner fjerner effektivt fett og sot i peis, ovn og grill og er godt egnet for rengjøring av glassdører i peis og komfyr.

  Foto:

 • Soteks Glass Cleaner utvikler seg til et skum som henger på peisvinduet mens sotet løser seg opp. Etter at produktet har fått virke noen minutter, tørker du enkelt av skummet og det oppløste sotet og avslutter med å tørke over med en fuktig fille eller et fuktet papirhåndkle.

  Foto:

 • Liberon Møblerenser er en uunnværlig venn i bøttekottet. Med midlet fjernes blant annet sot på peisdører. Bruk fin stålull (0000) dynket i møbelrenser, og tørk av med våt klut.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Husmorskurer som å gni glasset med aske på vått tørkepapir eller å finne frem salmiakken kan hjelpe mot moderat soting, men mot godt fastbrent smuss må sterkere virkemidler til!

Spray på!

Nitor Sotbort, Kemetyl Grill & Ovn Cleaner og Soteks Glass Cleaner og er tre spesialmidler som er godt egnet fjerning av sot fra peisdørene. De to først nevnte midlene sprayes på og las virke noen få en liten stund. Deretter fjernes middel og sot i en jafs med en fuktig klut. Avslutt med å tørke av med en fuktig fille eller et papirhåndkle.

Soteks Glass Cleaner utvikler seg til et skum som henger på peisvinduet mens sotet løser seg opp. Man unngår søl og skader på underlag som ikke er tildekket, og rengjøringen blir renslig, rask og enkel.

Produktene finnes både i farge- og interiørhandelen og kan med fordel også brukes på stekeovner og griller.

Universalmiddel

I farge- og interiørbutikken finner du også universalmidlet Liberon Møbelrenser. Dette kan brukes til skånsom rengjøring av det meste i hjemmet: fjerner fett fra ventilatorer og kjøkkenskap, kalkbelegg på fliser og glassvegger i dusjen, kulepennstreker og tusjmerker, stearinsøl på bordplater og limrester fra tape og klistremerker på møbler. Du kan til og med bruke den som skirens for å fjerne gammel skismurning.

Gni glassdørene til peisen med fin stålull (0000), dynket med litt Møbelrenser. Skyll med en våt klut og nyt deretter flammene igjen!

Oppdatert: 19.12.2012  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]