IFI logo
Se flere bilder
Bevar godfølelsen - se flammene!

Foto: Frode Larsen/ifi.no og Espen Grønli/ifi.no og produsentene

Bevar godfølelsen - se flammene!

Få ting varmer så godt en mørk vinterkveld som å se flammene i peisen. Og når glasslukene til ovnen har sotet igjen, trenger vi enkle strakstiltak.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Husmorskurer som å gni glasset med aske på vått tørkepapir eller å finne frem salmiakken kan hjelpe mot moderat soting, men mot godt fastbrent smuss må sterkere virkemidler til!

Spray på!

Nitor Sotbort, Kemetyl Grill & Ovn Cleaner og Soteks Glass Cleaner og er tre spesialmidler som er godt egnet fjerning av sot fra peisdørene. De to først nevnte midlene sprayes på og las virke noen få en liten stund. Deretter fjernes middel og sot i en jafs med en fuktig klut. Avslutt med å tørke av med en fuktig fille eller et papirhåndkle.

Soteks Glass Cleaner utvikler seg til et skum som henger på peisvinduet mens sotet løser seg opp. Man unngår søl og skader på underlag som ikke er tildekket, og rengjøringen blir renslig, rask og enkel.

Produktene finnes både i farge- og interiørhandelen og kan med fordel også brukes på stekeovner og griller.

Universalmiddel

I farge- og interiørbutikken finner du også universalmidlet Liberon Møbelrenser. Dette kan brukes til skånsom rengjøring av det meste i hjemmet: fjerner fett fra ventilatorer og kjøkkenskap, kalkbelegg på fliser og glassvegger i dusjen, kulepennstreker og tusjmerker, stearinsøl på bordplater og limrester fra tape og klistremerker på møbler. Du kan til og med bruke den som skirens for å fjerne gammel skismurning.

Gni glassdørene til peisen med fin stålull (0000), dynket med litt Møbelrenser. Skyll med en våt klut og nyt deretter flammene igjen!

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.