IFI logo
Se flere bilder
Lin som møbelstoff

Foto: de Le Cuona/Green Apple

Lin som møbelstoff

Jeg skal trekke om en sofa, og er på jakt etter et linstoff som egner seg. Hva bør jeg se etter når jeg skal finne et stoff som vil holde i mange år?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Lin er et ideelt stoff til møbler. Lin er mykt, men samtidig svært slitesterkt. Det er også et fargeekte materiale som er lett å vedlikeholde, og har et vakkert utseende med en unik sjarm, forteller Åse Jerrhaug i Green Apple.

Når det er sagt, er det allikevel ikke aller typer lin som er like godt egnet til møbler.

Kvalitet er viktig

Linstoffene er som regel merket om de er i møbelkvalitet - og det er nettopp denne kvaliteten du må ha. Å hive seg over billig-lin til 50 kroner meteren er derfor ikke en veldig god idé. Et linstoff i riktig kvalitet har nemlig gjennomgått mange behandlinger for å få de egenskaper et godt møbelstoff bør ha.

Det kan også lønne seg å velge en lintype som ikke er så løs i vevingen. Disse har nemlig lett for å bli litt "slappe" ved bruk over tid. Et tettvevd linstoff vil holde seg strammere, og ikke miste fasongen like lett.

Martindale

Slitestyrken til et stoff måles i Martindale. Er dette et møbel som vil være i daglig bruk, bør ikke stoffet ha en lavere verdi enn ca 20 000-25 000 Martindale. Jo høyere verdi, jo mer slitesterkt et stoffet!

Impregnering

Er du redd for flekker, er det alltid en fordel å impregnere stoffet. Noen stoffer er allerede satt inn med impregneringsprodukter, men man kan også gjøre dette i etterkant. Det kan gjøres av en møbeltapetserer eller man kan kjøpe gjør-det-selv-produkter. Test imidlertid alltid produktet på en liten stoffbit før du sprayer ned hele sofaen.

- Det naturlige utseendet som er så fint med lin kan forsvinne litt ved bruk av impregnering, forteller Jerrhaug.

Mer informasjon

www.greenapple.no

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.