Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Hold pensel, rull og humør i god form

Hvis en pensel eller rull pakkes inn i plastfolie risikerer man å presse sammen fibrene, slik at verktøyet blir dårligere ...   Chera Westman/ifi.no og Jordan
Når skaftet til malepenselen er klissete av halvtørr maling, og rullens fibre har klappet sammen, faller humøret raskt. Riktig oppbevaring kan sikre at både verktøyet og oppussingsgleden holdes vedlike.

Noen sverger til plastfolie, andre til brødposer eller fuktige kluter. Men faktum er at det finnes bedre løsninger for oppbevaring av pensler og andre maleverktøy fra en dags arbeid til neste.

- Vi anbefaler å bruke en spesialpose for malerullen. Posen lukkes med snor, og passer til alle maleruller og pensler, sier Jostein Brekka, kategori og produktutviklingssjef hos Jordan.

Ved å dyppe malerullen eller penselen i maling før du pakker den i en spesialpose, vil verktøyet holdes fresht, til tiden er inne for neste strøk.

Mindre søl

Posen rommer en stor malerull, og lukkes med en snor.
Posen rommer en stor malerull, og lukkes med en snor.

- Oppbevaringsposen er stor nok til å romme en stor malerull, men kan også brukes til en liten skråpensel. Legg penselen i posen og dra posen opp så langt du trenger, før du snører den igjen på blikket. Da slipper du å grise til håndtaket, sier Brekka.

For maleruller finnes også Provinci Roller, som er et nyutviklet spesialhjelpemiddel for oppbevaring av maleruller fra en dag til neste.  Dette er en smart beholder som settes over malerullen og holder den i et tilnærmet lufttett miljø til neste gang den skal brukes. Provinci Roller er tilpasset samtlige rullebøyler, men passer best til 18 og 25 centimeter store maleruller. Beholderen kan bruke flere ganger.

 

For flere verktøy

I en Zip Green kan flere pensler oppbevares i vakuum lenge.
I en Zip Green kan flere pensler oppbevares i vakuum lenge.

 - Har du flere verktøy som skal pakkes vekk, er Zip Green et meget godt alternativ. Denne beholderen lagrer flere pensler sammen i vakuum, slik at malingen ikke tørker, sier Brekka.

 Penslene puttes i et stativ i beholderne, og når lokket stenges og luften pumpes ut, kan penslene stå der i flere uker uten at malingen tørker.

- Ta penslene som de er når du har brukt dem, og putt den i beholderen. Da er de akkurat like gode neste helg, sier Brekka.

En god grunn

Penger brukt på gode oppbevaringsløsninger, er penger spart i nytt verktøy. Og dessuten er det morsommere å bruke en pensel med rent skaft, enn en pensel full av klissete, halvtørr maling.

- Disse spesialproduktene for oppbevaring er laget for en grunn. De gjør det mulig å oppbevare pensler og ruller uten at busten eller rullefibrene klemmes sammen eller malingen tørker, avslutter Jostein  Brekka.

 

I en Provnci holder malerullen seg i god form lenge.
I en Provnci holder malerullen seg i god form lenge.

Mer informasjon

 

Beckers

 

Jordan

Les også Rullen ruler, fyldig påføring gir tid til finpussen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: