IFI logo
Se flere bilder
Slipp å bli sliten med proffenes «må-ha-verktøy»

Foto: Jordan

Slipp å bli sliten med proffenes «må-ha-verktøy»

Hvis forlengerskaftet bøyer seg litt mens du maler, mister du kontroll over verktøyet, og blir sliten i armene. Dette kan unngås med et helt nytt langskaft av karbon – som leveres med livstidsgaranti. – Karbon er superstivt, og skaftet veier kun en halv kilo, sier Jostein Brekka i Jordan.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skal du bare kjøpe ett forlengerskaft i livet, er kun det beste godt nok. Jordan gir nå livstidsgaranti på det nye skaftet Ultimate Carbon Tech, som er laget av karbon. Ved å registrere kjøpet på nettsidene jordanvethvordan.no aktiveres garantien som gir deg et nytt skaft dersom dette mot formodning blir ødelagt grunnet materialesvikt eller har produksjonsfeil.

– Så vidt vi vet er dette det første forlengerskaftet for malerverktøy som er laget i karbon for kommersielt salg. Og grunnen er prisen. Men dette koster ikke mer enn et 10-litersspann med maling, og skal du male fasaden er dette en liten investering som gjør jobben mye enklere og vesentlig mindre slitsom, sier Jostein Brekka, kategori- og produktutviklingsansvarlig for Jordans maleverktøy.

Fra sportens verden

Karbon er i et lett og sterkt materiale, som i utgangspunktet er sprøtt og tåler slag dårlig. Det brukes ofte i skistaver, golfkøller, hockeykøller og racketer. Til bruk i forlengerskaft er karbonmaterialet modifisert for bedre å tåle belastning sidelengs og direkte slag uten å sprekke.

– Det som gjør deg sliten ved maling med forlengerskaft, er svikten i materialet og tyngden av verktøyet. Svikten gjør at du mister litt kontroll over verktøyet, og at du må bruke mer krefter på presisjon. Med et aluminiumskaft blir vekten lav, men svikten større. Stål er det stiveste materialet, men det ville ha blitt altfor tungt å håndtere. Karbon er superstivt, og skaftet veier kun cirka en halv kilo, sier Brekka.

– Karbonskaftet er blitt et må-ha-produkt hos mange profesjonelle malere. Og har du en større jobb foran deg, kanskje skal du male fasaden i sommer, så er dette et meget godt verktøy også for private huseiere, sier han.

Se flere bilder
Karbon er et superstivt og lett materiale.

Foto:

Karbon er et superstivt og lett materiale.

Mal på halve tiden

Forlengerskaft er en allsidig og nyttig ting å ha vi verktøyboden. På skaftet kan man sette alt fra pensler og maleruller, til skraper, stålbørster og koster, siden skaftet passer til alle Jordans forlengbare verktøy. Uansett om du bare skal beise terrassen, male fasaden eller gå løs på tak og vegger inne forenkles jobben med et langskaft.

– Med kombinasjonen pensel og rull på forlengerskaft, maler du på langt under halve tiden enn bare med pensel. Rull tar opp mer maling enn pensel, og påfører malingen i jevnere sjikt. Malingen strykes ikke med friksjon, men trykkes på bordet, og med forlengerskaftet økes rekkevidden. Det går derfor mye raskere, forklarer han.

Se flere bilder
Forlengerskaft er en nyttig ting å ha vi verktøyboden.

Foto:

Forlengerskaft er en nyttig ting å ha vi verktøyboden.

Økt rekkevidde

 Det nye karbonskaftet er 105 cm langt, og kan med teleskopfunksjonen bli hele 180 cm langt.

– Den ekstra lengden gjør at du får stor rekkevidde til sidene ved maling, du slipper å strekke deg for å nå opp i taket eller høyt opp på veggen, og at du ikke må bøye deg for å dyppe verktøyet i mer maling, sier Brekka.

For den som skal male mye, er trykkavlastende og ergonomiske grep viktig. Karbonskaftet har en avlastende kule på tuppen, og selve håndtaket utformet slik at du kan holde stangen uten å bruke mye krefter. En støttering mellom grep og skaft gjør at du kan arbeide lenger uten å bli sliten i armen. Ringen er heller ikke rund, men sekskantet, og det forhindrer at skaftet ruller vekk når du tar en pause.

Pensler og maleruller klikkes fast med et hurtiglås som er belønnet med designutmerkelsen Red Dot Award.

– Hurtiglåsen er enkel og justerbar og sikrer enkelt innfestningen med et klikk. Dette er rett og slett et grisebra skaft, avslutter Jostein Brekka.

Se flere bilder
Støtteringen er sekskantet, slik at stangen ikke ruller vekk.

Foto:

Støtteringen er sekskantet, slik at stangen ikke ruller vekk.

Mer informasjon:

Jordan

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.