Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Verktøyguide: Slik maler du huset på halve tiden

Med riktig utstyr kan jobben med å male huset gjøres unna på halve tiden! Her er en guide til hva du trenger.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

– Å male en enebolig er en stor jobb, og normalt beregner man et sted mellom 80 og 100 timer. Men jobben kan gjøres på under halve tiden med riktig verktøy, sier Jostein Brekka, fag- og utviklingssjef hos Jordan.

Dette trenger du til forarbeidet

Verktøy til vaskejobben:

Sprøyte

Vaskekost

Forlengerskaft

Hageslange

Huset må alltid vaskes før det males. Slurver du med dette kan du få problemer med heft og forkorter vedlikeholdsintervallene betraktelig. Huset bør i tillegg vaskes en gang i året for vedlikehold.

– Det høres ut som en stor jobb å vaske huset, men det er det ikke, sier Brekka.

Med en god vaskekost, et forlengerskaft, hageslangen og en liten frukttresprøyte til å sprute på Husvask eller Kraftvask er du godt på vei.

Annonse

Dette trenger du dersom du må skrape

Verktøy til skrapejobben:

Forlengerskaft

·         Skrape

·         Børste

 

Hvis man har fulgt vedlikeholdsintervallene kan man bare rett på rene vegger med to strøk maling. Hvis ikke, kan det være behov for skraping og børsting på løs maling.

En og god skrape og børste med god ergonomi og mulighet til å sette på forlengerskaft er det absolutt beste og enkleste alternativet. Da kan du jobbe over større områder uten å være så avhengig av stigen.

 

Dette trenger du til malejobben

Verktøy til malejobben

Malebøtte

·         Utendørs rull (vendbar til liggende panel)

·         Pensel som kan festes på forlengerskaft

·         Forlengerskaft

 

Det er mye man kan spare penger på, men akkurat når det gjelder maleverktøy lønner det seg å legge litt penger i ordentlig utstyr. Selv om billigpenslene tilsynelatende kan se like ut som de mer kostbare, ligger det mye forskning bak utviklingen av en god pensel for at den skal legge av akkurat passe mengde maling og gi den beste finishen.

– For å kunne male på halve tiden er løsningen en utendørs rull, tipser Brekka.

I tillegg trenger du en malebøtte, pensel og et forlengerskaft. Selv om malingen påføres med rull bør man alltid etterstryke med en pensel for å unngå «appelsinhud».

En malebøtte kan også være hensiktsmessig for å påse at man påfører riktig mengde maling ved at man kan følge med på hvor mye maling som går på et gitt område, og sammenlikne med malingprodusentenes anbefaling av forbruk.

 

 

 

Annonse
Mer informasjon

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]