Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Skrubb skitten vekk!

Etter vinteren trenger fasaden en grundig vask. På kledningen fester det seg pollen, skitt og smuss som kan gi grobunn for svertesopp og mugg. Etter vask kan huset faktisk bli så fint at det ikke trenger ommaling!

  • -Det er den mekaniske skrubbingen som fjerner skitten - å bare påføre vaskemiddel er ikke nok, sier Enrico Bastiani i Nordsjö.

    Foto:

  • Til skylling er en vanlig hageslange det beste. Høytrykkspyleren kan gi unødvendige skader.

    Foto:

  • Skrubb skitten vekk!

    Foto:

Annonse
Annonse

Hvilket vaskemiddel som skal brukes er avhengig av hvorfor du vasker. Ved årlig vedlikeholdsvask brukes et husvaskmiddel som effektivt fjerner skitt uten å ødelegge malingfilmen. Skal fasaden males, brukes kraftvask som fjerner skitt og samtidig matter ned malingfilmen.

– Vi vasker nedenfra og skyller skitten av ovenfra, sier Enrico Bastiani i Nordsjö.

Vaskemidlet sprutes på med trykksprøyte eller blandes ut i en bøtte med vann og påføres med vaskekost montert på forlengerskaft.

– Skrubb skitten vekk med en børste eller en skurepad. Det er den mekaniske skrubbingen som fjerner skitten – bare å påføre vaskemiddel er ikke nok, sier han.

Dropp høytrykkspyleren

Vanlig hageslange er det beste skyllealternativet!

Vanlig hageslange er det beste skyllealternativet!

Er det varmt ute, bør fasaden fuktes før vaskemidlet påføres. Stå heller ikke i direkte sol, da tørker det for raskt. Til skylling brukes gjerne en vanlig hageslange – ikke høytrykksspyleren.

– Høytrykksspyleren kan gi unødvendige skader på fasaden. Det er uansett viktig å skru ned trykket på den og stå et stykke unna veggen, sier han, og fortsetter:

– Hold vannet unna ventiler og sprekker i fasaden. Skyll til det ikke skummer mer, da er det ingen såperester igjen. Ikke vær redd for å skylle – huset skal tåle vann!

Beskytt huset mot vegetasjon

Skyggefulle fasader er mer utsatt for sopp og begroing enn vegger i solsteiken. Derfor er det viktig å holde vegetasjonen unna fasaden, og buskene bør plantes et stykke ut fra veggen istedenfor inntil huset.

En god vask fjerner både forurensninger, grønske og svertesopp, og huset kan bli overraskende fint etterpå!

– Vi maler faktisk fasaden for ofte. Mange ganger hadde det holdt med en god vask, avslutter Enrico Bastiani.

 

 

 

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon

www.nordsjo.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]