Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Skrubb skitten vekk!

-Det er den mekaniske skrubbingen som fjerner skitten - å bare påføre vaskemiddel er ikke nok, sier Enrico Bastiani i Nord...   Kristian Owren/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Etter vinteren trenger fasaden en grundig vask. På kledningen fester det seg pollen, skitt og smuss som kan gi grobunn for svertesopp og mugg. Etter vask kan huset faktisk bli så fint at det ikke trenger ommaling!

Hvilket vaskemiddel som skal brukes er avhengig av hvorfor du vasker. Ved årlig vedlikeholdsvask brukes et husvaskmiddel som effektivt fjerner skitt uten å ødelegge malingfilmen. Skal fasaden males, brukes kraftvask som fjerner skitt og samtidig matter ned malingfilmen.

– Vi vasker nedenfra og skyller skitten av ovenfra, sier Enrico Bastiani i Nordsjö.

Vaskemidlet sprutes på med trykksprøyte eller blandes ut i en bøtte med vann og påføres med vaskekost montert på forlengerskaft.

– Skrubb skitten vekk med en børste eller en skurepad. Det er den mekaniske skrubbingen som fjerner skitten – bare å påføre vaskemiddel er ikke nok, sier han.

Dropp høytrykkspyleren

Vanlig hageslange er det beste skyllealternativet!
Vanlig hageslange er det beste skyllealternativet!

Er det varmt ute, bør fasaden fuktes før vaskemidlet påføres. Stå heller ikke i direkte sol, da tørker det for raskt. Til skylling brukes gjerne en vanlig hageslange – ikke høytrykksspyleren.

– Høytrykksspyleren kan gi unødvendige skader på fasaden. Det er uansett viktig å skru ned trykket på den og stå et stykke unna veggen, sier han, og fortsetter:

– Hold vannet unna ventiler og sprekker i fasaden. Skyll til det ikke skummer mer, da er det ingen såperester igjen. Ikke vær redd for å skylle – huset skal tåle vann!

Beskytt huset mot vegetasjon

Skyggefulle fasader er mer utsatt for sopp og begroing enn vegger i solsteiken. Derfor er det viktig å holde vegetasjonen unna fasaden, og buskene bør plantes et stykke ut fra veggen istedenfor inntil huset.

En god vask fjerner både forurensninger, grønske og svertesopp, og huset kan bli overraskende fint etterpå!

– Vi maler faktisk fasaden for ofte. Mange ganger hadde det holdt med en god vask, avslutter Enrico Bastiani.

 

 

 

Mer informasjon

www.nordsjo.no

Les også Den viktige rengjøringen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
HappyHomes annons