IFI logo
Se flere bilder
Mal veggene - spar skuldrene

Foto: Jordan

Mal veggene - spar skuldrene

Det er ikke gøy å male med vonde skuldre. Selv den mest iherdige maler kan miste motet og få oppussingsdrømmen knust på grunn av belastningen ved å male i høyden, men nå finnes det håp.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andre sliter med vasking av vegger og tak. Med et forlengerskaft kan jobben gjøres lettere. Jordan lanserer nå et nytt, lettere forlengerskaft med et ytterrør i helstøpt plast. Dermed kan du male og vaske raskt og effektivt med mindre belastning på kroppen.

– Det å vaske eller male i høyden er tungt arbeid, men med et forlengerskaft gjør du jobben både lettere og mer effektivt, sier produktsjef i Jordan, Tobias Andersson. 

Jordan har tidligere i år også lansert nye, lettere rullebøyler i aluminium som også bidrar til å gjøre malejobben lettere. Det nye forlengerskaftet passer til alle forlengbare malerverktøy og vaskeredskaper, og veier ikke mer enn 550 gram. Det er 100 gram mindre enn tilsvarende produkter i bare aluminium.

– 100 gram høres kanskje ikke så voldsomt ut, men det utgjør en hel del hvis du tenker over hvor mange ganger du faktisk løfter skaftet i løpet av en jobb. Vi er opptatt av å utvikle produkter som har god ergonomi og utgjør minst mulig belastning for den som bruker dem, og da er vekten veldig viktig, poengterer Andersson.


Bedre bevegelse – mer hvile

Jordan har tidligere i år også lansert nye, lettere rullebøyler i aluminium som også bidrar til å gjøre malejobben lettere.    

Redusert vekt sørger for mindre belastning på kroppen under arbeidet, og det er også gjort andre grep for å gjøre ergonomien i forlengerskaftet bedre.

– For det første er diameteren på skaftet litt større, og det gjør det bedre å holde i. Vi har også satt på en støtte som avlaster hånden, når skaftet brukes over hodehøyde. Istedenfor at du må holde skaftet oppe, kan det nå hvile mot toppen av hånden, forteller produktsjefen. Bakerst på skaftet er det montert en kule som gjør det lettere å manøvrere det under arbeidet.

– Når man jobber med to hender på skaftet vil den hånden du har øverst bevege seg lite, mens den bakerste vil bevege seg mer. Da er det lettere å få til en god bevegelse når man kan holde i en kule, sier Andersson.

Spar tid og kropp

Med et forlengerskaft unngår du stiv nakke og ømme skuldrer ved arbeid i høyden, og du slipper såre knær hvis du skal skrubbe eller olje terrassegulvet.

– Forlengerskaftet har et svært bredt bruksområde, og forenkler mange av vedlikeholdsjobbene man utfører i hjemmet. I tillegg til at du belaster kroppen mindre, sparer du også mye tid. Skal du for eksempel male veggene i stua, kan du male fra gulv til tak i en og samme bevegelse med forlengerskaft og rull, avslutter Andersson i Jordan.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.