Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Mal passe tykt, lengst mulig

Jo mer maling penselen tar opp per dypp, jo større flate vil malingen kunne dekke før du må dyppe penselen igjen.   Jordan
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Å male så langt som mulig på kortest mulige tid og samtidig oppnå et perfekt resultat – det burde være drømmen for enhver oppusser. Med en spesiell penseltype, kan du oppnå akkurat det!

Hver gang penselen dyppes i maling, fylles mellomrommene mellom bustfibrene med maling. Jo mer maling penselen tar opp per dypp, jo større flate vil malingen kunne dekke før du må dyppe penselen igjen. Færre dypp, betyr kortere tid brukt og et raskere malearbeid.

Dette er teorien. Men i praksis er det ikke bare så enkelt som å lage en pensel som tar opp mest mulig maling. Utfordringen er å få busten til å gi malingen fra seg på en kontrollert måte.

– Det er ikke et poeng i seg selv med kun godt opptak. Vi vil også ha garantert riktig sjikttykkelse, slik at du kan påføre riktig mengde maling lenger, forteller Jostein Brekka, produkt- og kategoriutviklingsansvarlig i Jordan. 

20 prosent lengre

MaxStroke tar opp 20 prosent mer maling enn en vanlig Jordan-pensel.
MaxStroke tar opp 20 prosent mer maling enn en vanlig Jordan-pensel.

Etter langvarig testing av mange ulike bustfibre og sammensetninger, har selskapets utviklingsavdeling funnet en optimal kombinasjon av ulike fibre, som gjør at du kan male 1,2 meter med riktig filmtykkelse med ett dypp i en vanlig maling. Med den forrige versjonen av Jordan Ultimate-pensel klarte man å stryke cirka 1 meter.

– Jordans pensler med Max Stroke, har en ny miks med en helt spesiell fibre. Her har vi kombinert fibre som tar opp maling, med fibre som gir den fra seg. Resultatet er en pensel som tar opp 20 prosent mer maling enn en vanlig Jordan-pensel, og legger fra seg et enda jevnere sjikt på flaten. 

Beskyttelse og finish

– Med Max Stroke og en vanlig maling, gir det seg selv hvor mye som skal ha på, sier Jostein Brekka.
– Med Max Stroke og en vanlig maling, gir det seg selv hvor mye som skal ha på, sier Jostein Brekka.

Max Stroke-busten finnes for alle typer pensler i de to øverste kvalitetsnivåene og til alle maleoppgaver. Sammensetningen vil variere noe, avhengig av oppgaven penselen skal brukes til, og hvilken type malinger som er aktuelle. Utendørs er riktig filmtykkelse viktig for å sikre at malingen beskytter treverket godt nok.  Innendørs er beskyttelsen underordnet, mens estetikken veier tyngst. Riktig filmtykkelse gir en flott finish og god kantdekk.

– Det er friksjonen når penselen strykes mot underlaget som gjør at malingen fordeles over flaten. Ved maling av lister og dører med mange kanter, kan friksjonen bli stor, og da er det viktig at penselen holder godt på malingen. 

Mengden gir seg selv

Hvis friksjonen blir for stor for busten, tømmer seg penselen raskt, og du får for mye maling på starten. Så må du gå tilbake og fordele malingen videre for å unngå sig. Er busten for gjerrig og gir fra seg for lite maling, vil du male for tynt og risikerer dårlig dekk og manglende beskyttelse som må utbedres med ytterligere strøk.

– Med Max Stroke og en vanlig maling, gir det seg selv hvor mye skal ha på, avslutter han. 

Mer informasjon

Jordan

Les også Rullen ruler, fyldig påføring gir tid til finpussen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
HappyHomes annons