Kategorier

Meny

Konto

Raskt og riktig malt med to tips

Nødvendig vedlikehold som er blitt utsatt grunnet ustabilt vær, bør tas tak i før ruskeværet er over oss. Men når det endelig blir fint, vil vi bruke minst mulig tid på å male, og mer til å nyte sola! Ligningen går opp, hvis du velger verktøy som gjør at jobben går raskt.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Raskt og riktig malt med to tips

Foto: Jordan

Når du først må male, er det greit å ikke bruke mer tid enn nødvendig. Med godt verktøy går jobben raskt, resultatet blir bra, og du får mer tid til det du egentlig vil gjøre når solen skinner noen dager i strekk.  Her er to tips som gjør at malejobben går unna:

Rask maling - regel #1:

Første regel for hurtig maling, er å sette alt verktøy på forlengerskaft. Du får større rekkevidde og jobber raskere. På skaftet kan du pensler og maleruller, skraper, stålbørster og koster. Uansett om du skal beise terrassen, male fasaden eller gå løs på tak og vegger inne forenkles jobben med et langskaft.

– Med kombinasjonen pensel og rull på forlengerskaft, maler du på langt under halve tiden enn bare med pensel. Påfør malingen med rull, og jevn ut strukturen med pensel. Rullen tar opp mer maling enn pensel, og påfører malingen i jevnere sjikt. Malingen strykes ikke med friksjon, men trykkes på bordet, og med forlengerskaftet økes rekkevidden. Det går derfor mye raskere. Med penselen sikrere du at malingen kommer til i kriker og kroker, og at utseendet blir jevnt, forklarer Jostein Brekka i Jordan.

Dele på Pinterest LANGSKAFT

Foto: Jordan

LANGSKAFT: Et forlengerskaft øker rekkevidden og gjør jobben raskere.

Rask maling – regel #2:

Regel nummer to er å velge pensler og ruller av god kvalitet. En god pensel tar opp mye maling, og fordeler den jevnt ut over flaten. Det gjør at du kan male lenger på ett dypp, og at du umiddelbart får et godt resultat. Det samme gjelder maleruller. Du slipper du å gå tilbake for å fikse på finish eller dekk, og kan heller fokusere på å male videre.

– Våre beste pensler har en helt spesiell bustsammensetning kalt MaxStroke. Den gjør at penselen tar opp 20 prosent mer maling i ett dypp, og deretter legger ut malingen akkurat passe tykt på underlaget, sier Brekka. 

Dele på Pinterest KVALITET

Foto: Chera Westman/ifi.no

KVALITETSPENSEL: Med MaxStroke-pensel kan man male lengre på ett dypp.

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]