Kategorier

Meny

Konto

Mal trygt i høyden

Arbeidstilsynet aksepterer kun en begrenset høyde for bruk av stige som arbeidsplattform for profesjonelle malere - og det stilles også krav til plassering og sikring av stigen slik at en den ikke kan gli ut. Det er ingen grunn til at du som privatperson skal ta noen større risiko.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Mal trygt i høyden

Foto: Nordsjö

Når du som huseier selv skal opp i veggen og male huset ditt, gjelder ikke de samme reglene som for proffene, men det er ikke uten grunn at myndighetene hever en pekefinger på dette området. Arbeidstilsynets statistikker viser at fall er hovedårsaken til personskader i arbeidslivet, og situasjonen er antakelig ikke så annerledes for folk flest.

- Du jobber langt sikrere om du benytter stillas eller lift, påpeker rådgiver, malermester Enrico Bastiani fra Nordsjö, - og dessuten går arbeidet langt raskere. Det er stadig flere privatpersoner som leier seg en lift for å ta de høyeste bygningsdelene. Som regel er det nok med å leie liften for et par dager, om været spiller på lag.

Dele på Pinterest Det blir mer og mer vanlig at også private leier en lift for å male de øverste delene av huset.

Det blir mer og mer vanlig at også private leier en lift for å male de øverste delene av huset.

Stå støtt

- Vi ser ofte at både private og profesjonelle driver avansert balansekunst nå de maler påpeker Enrico, - man tar det man har for hånden og krysser fingrene. Selv fall fra lave høyder kan imidlertid gjøre stor skade. Aller stødigst står du på bakken - og da er det utrolig hvor høyt du når om du monterer rull eller pensel på et forlengerskaft.

Forlengerskaft finner du med teleskopfunksjon, slik at det kan bli hele 180 cm langt.

– Den ekstra lengden gjør at du får stor rekkevidde til sidene ved maling, du slipper å strekke deg for å nå opp i taket eller høyt opp på veggen, og at du ikke må bøye deg for å dyppe verktøyet i mer maling, sier Jostein Brekka hos verktøyprodusenten Jordan.

Særlig krevende arbeidsoppgaver i høyden, som vinduer og staffasje, utføres enklere med lift eller stillas.

- Så lenge du står trygt på begge beina, med begge hender fri, går presisjonsarbeidet lettere og resultatet blir som regel finere. Du begynner altså oppe, og så kan du søle og dryppe nedover, mener malermester Enrico Bastiani.

Dele på Pinterest Et praktisk forlengerskaft gjør det mulig å stå trygt på bakken og enda male høyt opp på veggen. Dessuten gir et forlengerskaft en langt bedre arbeidskomfort.

Et praktisk forlengerskaft gjør det mulig å stå trygt på bakken og enda male høyt opp på veggen. Dessuten gir et forlengerskaft en langt bedre arbeidskomfort.

For mer informasjon:

Beckers

Bergen Malingfabrikk

Drywood

Flügger

Nordsjö

Scanox

Jordan

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]