IFI logo
Se flere bilder
Derfor bør du velge en kvalitetspensel

Foto: Jordan

Derfor bør du velge en kvalitetspensel

Det bugner av pensler av ulike kvaliteter i butikkene, og det kan være lett å la seg friste av lave priser. Men forskjellen på en god og dårlig pensel er stor, og grunnene for å velge en kvalitetspensel er mange.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hvis du bruker en god kvalitetspensel, vil du bli overrasket over hvor flink du er til å male, sier Jostein Brekka hos Jordan. Han vet hvor stor forskjell det er på å male med en god og dårlig pensel.

– De flinkeste profesjonelle malerne vil kanskje klare å få et greit resultat med de enkleste og billigste penslene. Men de aller fleste andre vil slite med å få det bra, forteller han.

Se flere bilder
nøyte utvalgt

Foto: Jordan

Det ligger mye arbeid og tanke bak en skikkelig god pensel.

En kombinasjon

Rett verktøy til rett oppgave er viktig, og selv den beste malingen trenger en god pensel.

– Ofte er det malingen som får skylden hvis resultatet blir dårlig, men bommer du på valg av verktøy, er det vanskelig å få et godt resultat. Det er kombinasjonen av godt verktøy og et godt malingsprodukt som gir det beste resultatet, sier Thomas Sundmoen hos Flügger.


Se flere bilder
god bedre best verktøy

Foto: Chera Westman/ifi.no

Du kan male mye lenger på ett dypp med de beste penslene. Strøket blir jevnere, du får bedre dekk og kantene blir ikke rufsete. Det er store forskjeller.

Store forskjeller

Med godt verktøy gjør du jobben mye enklere for deg selv.

– Pensler av høy kvalitet er enklest å bruke. De tar opp passe med maling, og fordeler og legger igjen akkurat nok, så du får det beste resultatet på kortest mulig tid. Du vil få jevnere og finere dekk, og mye flottere finish, enn du vil klare med de billigste variantene, forklarer Jostein Brekka.

En dårlig pensel tømmer ut malingen for fort når du setter ned penselen, så du får veldig mye maling på starten og veldig lite på slutten. En god pensel fordeler malingen jevnt utover. Ifølge Brekka er det ikke tvil om at du vil merke forskjell hvis du prøver.

– Bare prøv for moro skyld! Mal noen strøk på underlaget med en dårlig pensel, før du prøver med en av ypperste kvalitet. Du vil uten tvil bli overbevist, fastslår han.

Se flere bilder
velg riktig verktøy

Foto: Jordan

Rett verktøy til rett tid er viktig. Velg en pensel som passer til din oppgave.

Sparer mye tid

– Invester i en god pensel, selv om den kanskje koster litt mer. Det er ikke snakk om mye, og det er uten tvil verdt det, sier Lars Gomnes hos Alfort & Cronholm.

– Da bruker du mye mindre tid på å male. Du trenger ikke å dyppe den like mange ganger, busten spriker ikke, og du får generelt et mye bedre resultat, forteller han.

Tanken bak

Det ligger mye jobb bak en pensel av god kvalitet.

– Det er mye som skal stemme. Penselen har mange viktige oppgaver, og det krever mye arbeid og mange runder med testing for å finne den perfekte konstruksjonen, avslutter Thomas Sundmoen.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.