Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Derfor bør du velge en kvalitetspensel

  •  
  •   Publisert:
Verktøyet er halve jobben.   Chera Westman/ifi.no, Jordan, Alfort & Cronholm
Det bugner av pensler av ulike kvaliteter i butikkene, og det kan være lett å la seg friste av lave priser. Men forskjellen på en god og dårlig pensel er stor, og grunnene for å velge en kvalitetspensel er mange.
Det ligger mye arbeid og tanke bak en skikkelig god pensel.
Det ligger mye arbeid og tanke bak en skikkelig god pensel.

– Hvis du bruker en god kvalitetspensel, vil du bli overrasket over hvor flink du er til å male, sier Jostein Brekka hos Jordan. Han vet hvor stor forskjell det er på å male med en god og dårlig pensel.

– De flinkeste profesjonelle malerne vil kanskje klare å få et greit resultat med de enkleste og billigste penslene. Men de aller fleste andre vil slite med å få det bra, forteller han.

En kombinasjon

Rett verktøy til rett oppgave er viktig, og selv den beste malingen trenger en god pensel.

– Ofte er det malingen som får skylden hvis resultatet blir dårlig, men bommer du på valg av verktøy, er det vanskelig å få et godt resultat. Det er kombinasjonen av godt verktøy og et godt malingsprodukt som gir det beste resultatet, sier Thomas Sundmoen hos Flügger.

Du kan male mye lenger på ett dypp med de beste penslene. Strøket blir jevnere, du får bedre dekk og kantene blir ikke rufsete. Det er store forskjeller.
Du kan male mye lenger på ett dypp med de beste penslene. Strøket blir jevnere, du får bedre dekk og kantene blir ikke rufsete. Det er store forskjeller.

Store forskjeller

Rett verktøy til rett tid er viktig. Velg en pensel som passer til din oppgave.
Rett verktøy til rett tid er viktig. Velg en pensel som passer til din oppgave.

Med godt verktøy gjør du jobben mye enklere for deg selv.

– Pensler av høy kvalitet er enklest å bruke. De tar opp passe med maling, og fordeler og legger igjen akkurat nok, så du får det beste resultatet på kortest mulig tid. Du vil få jevnere og finere dekk, og mye flottere finish, enn du vil klare med de billigste variantene, forklarer Jostein Brekka.

En dårlig pensel tømmer ut malingen for fort når du setter ned penselen, så du får veldig mye maling på starten og veldig lite på slutten. En god pensel fordeler malingen jevnt utover. Ifølge Brekka er det ikke tvil om at du vil merke forskjell hvis du prøver.

– Bare prøv for moro skyld! Mal noen strøk på underlaget med en dårlig pensel, før du prøver med en av ypperste kvalitet. Du vil uten tvil bli overbevist, fastslår han.

Sparer mye tid

– Invester i en god pensel, selv om den kanskje koster litt mer. Det er ikke snakk om mye, og det er uten tvil verdt det, sier Lars Gomnes hos Alfort & Cronholm.

– Da bruker du mye mindre tid på å male. Du trenger ikke å dyppe den like mange ganger, busten spriker ikke, og du får generelt et mye bedre resultat, forteller han.

Tanken bak

Det ligger mye jobb bak en pensel av god kvalitet.

– Det er mye som skal stemme. Penselen har mange viktige oppgaver, og det krever mye arbeid og mange runder med testing for å finne den perfekte konstruksjonen, avslutter Thomas Sundmoen.

Mer informasjon

Alfort & Cronholm

Flügger

Jordan

 

Fibotex

 

Les også Så mye bedre er en god pensel

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: