Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Interiørmesse til å ta og føle på

Denne uken gikk verdens fremste messe for tekstiler til hjem- og kontraktsmarkedet, Heimtextil i Frankfurt, av stabelen. Vi var der.

cloud_download
fullscreen
 • <b>SE OG RØRE:</b> Til Heimtextil kommer interiørfolk fra hele verden for å se, ta og føle på det siste av tapet og tekstiler.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>TEKNIKKER:</b> I kategorien ensfarget skjer det mye spennende, her er det bare å se opp for nye veve- og strikketeknikker. Tekstur trumfer i hovedsak mønster på denne messen.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>VELUR:</b> Ensfarget velur, i syntetiske og naturfiber, har toppet tekstillistene i lengre tid. Nå presser mønstrene seg fram, det er vanskelig å motstå et sitt i denne sofaen.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>PRIKKETE DYR:</b> Jungelmotivene er like aktuelle, og tas til nye høyder med skumle, prikkete dyr som lurer i buskene.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>MILJØ:</b> Det er et stigende fokus på bærekraft og miljø. Og i trendutstillingen ble vi utfordret til å tenke.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>SOMMERLIG:</b> Den skandinaviske stilen vinner stadig nye tilhengere. Et sommerbord var dekket med svale farger, lette, luftige tekstiler og naturmaterialer.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Annonse
Annonse
Tekstiler med tekstur

TEKNIKKER: I kategorien ensfarget skjer det mye spennende, her er det bare å se opp for nye veve- og strikketeknikker. Tekstur trumfer i hovedsak mønster på denne messen.
camera_alt (Bjørg Owren/ifi.no)

Fra 8.-11. januar har interiørfolk fra hele verden vært på messe i Frankfurt. 3025 utstillere fra 65 land har vist tekstiler for alle typer rom, i alle typer hus, på kryss og tvers av kulturer. Det bugnet, men uten at det var de store wow-nyhetene.

Farger, mønster og materialer

Jungeltapet og tekstiler

PRIKKETE DYR: Jungelmotivene er like aktuelle, og tas til nye høyder med skumle, prikkete dyr som lurer i buskene.
camera_alt (Bjørg Owren/ifi.no)

Kort fortalt; alt av farger er aktuelt. Jungelmotivene holder seg fortsatt. Geparder og leoparder lurer i buskene. Store blomstermotiv og grafiske mønster er superaktuelt. Art Deco er den nostalgiske tidsepoken som inspirerer. Det er mindre «bling». Velur topper fortsatt listen. Ensfarget trumfer mønster, og se opp for alle typer teksturer. Med ny teknologi trylles det fram tråder og vevteknikker som igjen betyr spennende overflatestrukturer.

Smak og kultur

Fokus på miljø på interiør

MILJØ: Det er et stigende fokus på bærekraft og miljø. Og i trendutstillingen ble vi utfordret til å tenke.
camera_alt (Bjørg Owren/ifi.no)

Når vi går på messen, kommenterer vi rett som det er at Norge er et lite land. Vi har vår stil, selv om det er mange ulike stilretninger som går parallelt om dagen. Produsentene kjenner godt til de enkelte landenes stilpreferanser, og byr på mye for de fleste. Så når de norske innkjøperne møter sine leverandører, tar de fram andre kolleksjoner enn når deres kinesiske eller russiske kunder kommer.

Grenser viskes ut

Men midt oppi alt synes skillelinjene å bli mindre skarpe. Det nordiske uttrykket har appell til stadig flere. Og skillet mellom hva som designes for bolig- og kontraktsmarkedet viskes også ut. Så trenden med at vi innreder mer hjemlig på kontor og hotell, mens vi tar hotellstilen hjem, vil nok fortsette.

Se med fingrene

Gult tekstil på Heimtextil

FØLE: I trendutstillingen ble vi med store bokstaver ble vi oppfordret til å la fingrene stryke og ta på de ulike overflatene.
camera_alt (Bjørg Owren/ifi.no)

Med internett endret messen seg. Før var det ikke lov for vanlig besøkende å ta bilder og det var store skilt overalt med teksten «ikke røre». Nå er det fritt fram, for hvorfor skal vi ellers dra på messe? Messens fortrinn er at her møtes folk fysisk, og vi kan ta og kjenne på produktene – og forskjellen er stor. I trendutstillingen for hotelltekstiler ble dette tydeliggjort ved at tekstil og bilder ble vist ved siden av hverandre. Foreløpig er det ingen teknologi som slår det å se med fingrene.

Her deler vi noen inntrykk, mer om trender, tapet og tekstiler kommer etter hvert.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]