Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Fem trendy fargepaletter

Farger og tekstiler kan brukes som verktøy for å skape frirom fra en masete og stressende verden. Det er visjonen bak trendutsillingen «Towards Utopia» på årets Heimtextil-messe i Frankfurt. Her er fem trendy fargepaletter fra utstillingen.

cloud_download
fullscreen
 • Fem trendy fargepaletter

  Foto: Chera Westman/ifi.no, Messe Frankfurt/Heimtextil

 • <b>UTOPIA:</b> Det er flere svar på Utopia, og det gjelder å finne ditt eget.

  Foto: Messe Frankfurt/Heimtextil

 • <b>MESSE:</b> Verdens største messe på tapet og tekstil har mye å by på for de fleste.

  Foto: Messe Frankfurt/Heimtextil

 • <b>GO OFF-GRID:</b> Drømmen om natur og et liv under åpen himmel kan leves ut gjennom maskuline farger og materialer som står for en støyt.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>FARGEKODER:</b> NCS S 6530-B30G, S 7020-G70Y, S 0580-Y50R, S 5030-Y20R, S 6500-N, S 2010-Y, S 8010-R90B.

  Foto:

 • <b>ESCAPE REALITY:</b> Her er det flytende overganger uten klaregrenser mellom virkelighet, speilbilder og vrengebilder: surrealistisk!

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>FARGEKODER:</b> NCS S 7020-B, S 1060-R10B, S 3060-R70B, S 1565-B, S 4550-G, S 2030-R50B, S 1005-B20G.

  Foto:

Annonse
Annonse
Heimtextil i Frankfurt

MESSE: Verdens største messe på tapet og tekstil har mye å by på for de fleste.
camera_alt (Messe Frankfurt/Heimtextil)

Messen arrangeres i begynnelsen av januar hvert år, og er en av verdens største på tapet og tekstil. Trendutstillingen pleier å treffe veldig bra. I år er den laget av trendbyrået FranklinTill fra London, danske SPOT og nederlandske Stijlinstitut Amsterdam. Sammen har de tolket tiden vi lever i, og konkludert med at i en turbulent verden er det stort behov for å komme litt vekk.

LES MER OM MESSEN HER: Interiørmesse til å ta og føle på

Vi lever i en masete og nådeløs verden, langt fra Utopia og «et perfekt samfunn». Vi drømmer om er en mindre kompleks livsstil, dypere relasjoner, åndelig bekreftelse og et liv med større mening. Oppmerksomhet, tilstedeværelse og bærekraft er sentrale stikkord.

Vi kan ikke rømme, men vi kan forme våre omgivelser slik at de harmonerer med drømmene våre. Det er ikke bare ett svar på Utopia, fordi vi er så forskjellige. Utstillingen viser fem retninger, som i sum gir rom for det meste:

Når naturen kaller: «GO OFF-GRID»

Naturtrend på Heimtextil

GO OFF-GRID: Drømmen om natur og et liv under åpen himmel kan leves ut gjennom maskuline farger og materialer som står for en støyt.
camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

For den som kjenner at naturen lokker og drar, og drømmer om et liv mer i pakt med vill natur, er "Go off-grid" et tema. Stadig flere av oss drømmer om å sove under åpen himmel og et liv mer i pakt med elementene. I dette temaet er farger og mønstre inspirert av naturens fullkomne ufullkommenhet. Maskuline farger er dominert av kakigrønn, med gul/oransje som kontrast.

Produsentene er inspirert, og med ny teknologi skaper de nye tekstiler som gir utelivet en ny dimensjon, god komfort og tekstiler med ekstrem holdbarhet og funksjonalitet.

Når lykkelandet er virtuelt: «ESCAPE REALITY»

Surrealistisk, fargerik trend

ESCAPE REALITY: Her er det flytende overganger uten klare grenser mellom virkelighet, speilbilder og vrengebilder: surrealistisk!
camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

Vi kan også ta en virkelighetsflukt inn i den virtuelle verden. Ny teknologi byr på opplevelser der skillet mellom den virtuelle og virkelige verden viskes ut. Trendekspertene speiler dette med overflater og materialer i glitrende og iriserende farger og mønster. Uttrykket endres ved bevegelse. Perlemoreffekter og høy glans skaper en unik dynamikk i designet. Eteriske kombinasjoner av lyse pasteller skaper humør og et surrealistisk uttrykk.

LES OGSÅ: Interiørtendenser fra Paris

Vekk fra støy og tempo: «SEEK SANCTUARY»

Rolig, myk interiørtrend

SEEK SANCTUARY: Mykt og lavmælt i form og farge. Helheten får rolig tyngde av kontraster i struktur og tekstur.
camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

Lykken er nødvendigvis ikke flere ting. Det vakre, enkle, funksjonelle og gjennomtenkte kan være å foretrekke. I temaet Seek Sankctuary er alt mykt og lavmælt. Det endeløse havet av farger som preger flere av de andre temaene, er begrenset til nyanser som utstråler ro. En nøytral beige, grått og hvitt fargeholdning virker tidløs og minimalistisk. Her får den renhet og friskhet fra svake nyanser av rosa, blått og grønt som toner fint inn.

LES OGSÅ: Materialer og design for ro i sjelen

Nostalgisk tripp med «EMBRACE INDULGENCE»

Nostalgisk interiørtrend

EMBRACE INDULGENCE: Vi kikker til enhver tid tilbake i historien for inspirasjon, nå er det 1930-tallet og ArtDeco-stilen som fasinerer.
camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

Drømmen om «gode, gamle dager» bor i mange av oss. Når vi lengter etter trygghet er det lett å søke tilbake i tiden. Hver og en plukker vi fram gode minner. Her henter vi inspirasjon og impulser, og vi iscenesetter rom som har i seg historiens rolige og innbydende estetikk. Designere og andre trendskapere gjør det samme. Nå er det spesielt Art Deco-stilen som har appell, med vakre kombinasjoner av materialer, mykhet og høy grad av taktilitet.

Det lekne scenariet «PURSUE PLAY»

Lekent interiør

PURSUE PLAY: Friskt og lekent med innslag av rosa og lilla som viser at vi er i 2019.
camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

Et ønske om mer spill og lek er rammen for temaet "Pursue Play". Her kjenner vi et kraftig, selvsikkert, lekent og litt naivt uttrykk. Nøkkelfargene er klare og sterke; rødt, gult, blått og grønt. Uttrykket blir sofistikert og moderne med innslag av rosa og lilla. Innslag av sort gir paletten tyngde. Temaet er tydelig inspirert av den italienske Mephisgruppens avantgardistiske design fra 1980-tallet.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]