Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Fem trendy fargepaletter

  Chera Westman/ifi.no, Messe Frankfurt/Heimtextil
Farger og tekstiler kan brukes som verktøy for å skape frirom fra en masete og stressende verden. Det er visjonen bak trendutsillingen «Towards Utopia» på årets Heimtextil-messe i Frankfurt. Her er fem trendy fargepaletter fra utstillingen.
Heimtextil i Frankfurt
MESSE: Verdens største messe på tapet og tekstil har mye å by på for de fleste. Messe Frankfurt/Heimtextil

Messen arrangeres i begynnelsen av januar hvert år, og er en av verdens største på tapet og tekstil. Trendutstillingen pleier å treffe veldig bra. I år er den laget av trendbyrået FranklinTill fra London, danske SPOT og nederlandske Stijlinstitut Amsterdam. Sammen har de tolket tiden vi lever i, og konkludert med at i en turbulent verden er det stort behov for å komme litt vekk.

LES MER OM MESSEN HER: Interiørmesse til å ta og føle på

Vi lever i en masete og nådeløs verden, langt fra Utopia og «et perfekt samfunn». Vi drømmer om er en mindre kompleks livsstil, dypere relasjoner, åndelig bekreftelse og et liv med større mening. Oppmerksomhet, tilstedeværelse og bærekraft er sentrale stikkord.

Vi kan ikke rømme, men vi kan forme våre omgivelser slik at de harmonerer med drømmene våre. Det er ikke bare ett svar på Utopia, fordi vi er så forskjellige. Utstillingen viser fem retninger, som i sum gir rom for det meste:

Utopia på Heimtextil
UTOPIA: Det er flere svar på Utopia, og det gjelder å finne ditt eget. Messe Frankfurt/Heimtextil

Når naturen kaller: «GO OFF-GRID»

Naturtrend på Heimtextil
GO OFF-GRID: Drømmen om natur og et liv under åpen himmel kan leves ut gjennom maskuline farger og materialer som står for en støyt. Chera Westman/ifi.no

For den som kjenner at naturen lokker og drar, og drømmer om et liv mer i pakt med vill natur, er "Go off-grid" et tema. Stadig flere av oss drømmer om å sove under åpen himmel og et liv mer i pakt med elementene. I dette temaet er farger og mønstre inspirert av naturens fullkomne ufullkommenhet. Maskuline farger er dominert av kakigrønn, med gul/oransje som kontrast.

Produsentene er inspirert, og med ny teknologi skaper de nye tekstiler som gir utelivet en ny dimensjon, god komfort og tekstiler med ekstrem holdbarhet og funksjonalitet.

Naturtrend på Heimtextil
FARGEKODER: NCS S 6530-B30G, S 7020-G70Y, S 0580-Y50R, S 5030-Y20R, S 6500-N, S 2010-Y, S 8010-R90B.

Når lykkelandet er virtuelt: «ESCAPE REALITY»

Surrealistisk, fargerik trend
ESCAPE REALITY: Her er det flytende overganger uten klare grenser mellom virkelighet, speilbilder og vrengebilder: surrealistisk! Chera Westman/ifi.no

Vi kan også ta en virkelighetsflukt inn i den virtuelle verden. Ny teknologi byr på opplevelser der skillet mellom den virtuelle og virkelige verden viskes ut. Trendekspertene speiler dette med overflater og materialer i glitrende og iriserende farger og mønster. Uttrykket endres ved bevegelse. Perlemoreffekter og høy glans skaper en unik dynamikk i designet. Eteriske kombinasjoner av lyse pasteller skaper humør og et surrealistisk uttrykk.

LES OGSÅ: Interiørtendenser fra Paris

Escape Reality, Heimtextil trendutstilling
FARGEKODER: NCS S 7020-B, S 1060-R10B, S 3060-R70B, S 1565-B, S 4550-G, S 2030-R50B, S 1005-B20G.

Vekk fra støy og tempo: «SEEK SANCTUARY»

Rolig, myk interiørtrend
SEEK SANCTUARY: Mykt og lavmælt i form og farge. Helheten får rolig tyngde av kontraster i struktur og tekstur. Chera Westman/ifi.no

Lykken er nødvendigvis ikke flere ting. Det vakre, enkle, funksjonelle og gjennomtenkte kan være å foretrekke. I temaet Seek Sankctuary er alt mykt og lavmælt. Det endeløse havet av farger som preger flere av de andre temaene, er begrenset til nyanser som utstråler ro. En nøytral beige, grått og hvitt fargeholdning virker tidløs og minimalistisk. Her får den renhet og friskhet fra svake nyanser av rosa, blått og grønt som toner fint inn.

LES OGSÅ: Materialer og design for ro i sjelen

Rolig, myk interiørtrend
FARGEKODER: NCS S 0500-N, S 2005-Y60R, S 4010-Y10R, S 2502-G, S2005-R70B, S 1010-R90B, S 1502-Y50R.

Nostalgisk tripp med «EMBRACE INDULGENCE»

Nostalgisk interiørtrend
EMBRACE INDULGENCE: Vi kikker til enhver tid tilbake i historien for inspirasjon, nå er det 1930-tallet og ArtDeco-stilen som fasinerer. Chera Westman/ifi.no

Drømmen om «gode, gamle dager» bor i mange av oss. Når vi lengter etter trygghet er det lett å søke tilbake i tiden. Hver og en plukker vi fram gode minner. Her henter vi inspirasjon og impulser, og vi iscenesetter rom som har i seg historiens rolige og innbydende estetikk. Designere og andre trendskapere gjør det samme. Nå er det spesielt Art Deco-stilen som har appell, med vakre kombinasjoner av materialer, mykhet og høy grad av taktilitet.

Nostalgisk fargetrend
FARGEKODER: NCS S 3020-R60B, S 2070-Y20R, S 4050-R10B, S 2010-Y80R, S 3560-Y60R, S 4010-Y10R, S 8505-Y20R.

Det lekne scenariet «PURSUE PLAY»

Lekent interiør
PURSUE PLAY: Friskt og lekent med innslag av rosa og lilla som viser at vi er i 2019. Chera Westman/ifi.no

Et ønske om mer spill og lek er rammen for temaet "Pursue Play". Her kjenner vi et kraftig, selvsikkert, lekent og litt naivt uttrykk. Nøkkelfargene er klare og sterke; rødt, gult, blått og grønt. Uttrykket blir sofistikert og moderne med innslag av rosa og lilla. Innslag av sort gir paletten tyngde. Temaet er tydelig inspirert av den italienske Mephisgruppens avantgardistiske design fra 1980-tallet.

Lekne, morsomme interiørfarger
FARGEKODER: NCS S 1515-Y80R, S 8502-G, S 1085-Y80R, S 3060-R70B, S3060-B90G, S 1070-Y10R, S 3030-R50B.
Les også Vi skal innrede for eget ve og vel

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons