Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Se opp for rødt

Gjenbruk, flerbruk og en dose rødt er gjennomgangstonen i høstens tendensutstilling på Oslo Design Fair denne uken.

 • <b>GJENBRUK:</b> Vi kjøper stadig mer brukt, og Blomqvist nettauksjon deltok på messen for tredje gang. Legg merke til hvor fint den røde veggen løfter fram kunsten.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>MYKT:</b> Runde former, naturlig treverk med liv og myke tekstiler som disse pleddene i varme nude- og rødtoner gir tydelig bud om tidsånden.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>MALT GULV:</b> Furu er i vinden, både helt lys og naturell som på veggene, og malt som det grønne gulvet.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>GULV:</b> Parkett i fiskebeinsmønster er en klassiker som er tilbake. Utstiller Gudrun viste fram produktene sine på gulv fra Tarkett.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>TIDLØST:</b> Tendensene går i retning tidløse produkter og design som varer, slik som stolen og skammelen fra Fjordfiesta. Teppet er nytt design fra Volver/Ksenia Stanishevski/Kristine Bjaadal.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>TRADISJON:</b> Den tidløse og klassiske jærstolene fra Aksel L. Hansson var på messen i nye farger, også en variant i nude. Her kan du sitte godt i generasjoner framover.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Annonse
Annonse
Runde former og naturlig treverk

MYKT: Runde former, naturlig treverk med liv og myke tekstiler som disse pleddene i varme nude- og rødtoner gir tydelig bud om tidsånden.
(Bjørg Owren/ifi.no)

På vei ut fra messen er det rødt og en deilig duft av furu som fyller hodet. Oslo Design Fair (ODF) på Lillestrøm er høstens store innkjøpsmesse for de som driver gave- og interiørbutikker rundt om i landet. Her handles det ivrig i flere haller, mens tendensutstillingen gir et frampek på hva som kommer. Dette er stedet for å ta pulsen på den norske interiørmoten.

Varmere farger

Både produktene og måten de presenteres på forteller sitt om hva som er aktuelt nå. Her handles det pyntegjenstander, møbler, lamper puter og pledd. Det er mye mykt, varmt, taktilt, enkle former og for all del farger.

Vegger og gulv

Malt gulv

MALT GULV: Furu er i vinden, både helt lys og naturell som på veggene, og malt som det grønne gulvet.
(Bjørg Owren/ifi.no)

Produktene er rammet inn av tidsaktuelle veggfarger. Alle utstillingsveggene har farger. Og flere utstillere har investert i flotte gulv og signaliserer at gulvet er en viktig del av en varig helhet. Vi merker oss malte tregulv, belegg i naturtoner, parkett i fiskebeinsmønster og lang plank.

Vi er spesielt nysgjerrig på materialer, farger og form. For det som vises her, vil etter hvert dukke opp som fristelser rundt om i landet.

Tendensutstillingen

Alle er spente på tendensutstillingen. Her vises nøye utvalgte produkt som speiler interiørtendensene framover. I høstens utstilling presenteres møbler, bruks- og pyntegjenstander i rom av massivtre. Objektene er få, og har plass rundt seg så de er synlige. Her forsvinner ingenting i mengden av props. Her vises det tidløse og kvalitet, som skal stå seg mot skiftende trender. Det mest trendy er å satse på det som varer lenge. Ordet «bærekraft» ligger hele tiden i luften.

Design som varer

TIDLØST: Tendensene går i retning tidløse produkter og design som varer, slik som stolen og skammelen fra Fjordfiesta. Teppet er nytt design fra Volver/Ksenia Stanishevski/Kristine Bjaadal.
(Bjørg Owren/ifi.no)

Trygt med tre

Lyst treverk og rødt

RUNDT OG RØDT: Tidløst lyst treverk, som minner oss om tradisjoner og natur, får strøk av vår tid i selskap med metaller, heftig rødt og runde former.
(Bjørg Owren/ifi.no)

Furu er tilbake i varmen, og bruken vokser. Og det er lov å sette farge på materialene. I tendesutstillingen er det innslag av både malte gulv og vegger. Furu er liksom oss.

– Tre er jo et svært tilgjengelig materiale i landet vårt, og står for noe veldig holdbart, trygt og organisk, sier stylist og kurator Kirsten Visdal som har kuratert utstillingen.

Rødt for farge og glede

Rødt er trendy i interiøret

RØDT: Rødt står fram som den tydeligste fargen i tendensutstillingen. Det er en aktiv farge som kaller på oppmerksomhet. Her er i en velvalgt form, plassering og samspill med det tidløse og dempede.
(Bjørg Owren/ifi.no)

Rødt og brunt er nøkkelfarger i tendensutstillingen og står fram fra en ellers dempet og tidløs palett med nyanser i nude, brente jordfarger og lyst treverk. Grønt hører også naturlig hjemme her.

Visdal forteller at rødt er en farge som brukes av mange om dagen, alt fra store motehus til kosmetikkfirma. Rødt er en aktiv farge den krever oppmerksomhet og står for både fare og glede.

Rødt på tapetet

Torhild Rustenberg hos Storeys

TAPET: Torhild Rustenberg hos Storeys trives godt med farger, og heier på rødtonene til både mote og interiør. Her med en av de siste tapekolleksjonene.
(Bjørg Owren/ifi.no)

Parallet med messen har mange leverandører åpne showrom. Hos Storeys får vi bekreftet at rødt er en aktuell farge. Torhild Rustenberg er fargebevisst i rød kjole. Og det finnes absolutt tapet som kan gi liv og dybde til veggene.

Hos Intag er kolleksjonene fra Morris et godt eksempel på design som har stått seg godt gjennom skiftende tradisjoner. Sverre Wollan forteller at både unge og eldre er glad i disse klassikerne. Og fargene her er som skapt for dagens trendbilde.

– Her er det bare å forsyne seg, enten du foretrekker rødt eller en annen farge. Her er nyansene fint avstemt og står seg godt gjennom skiftende tider. Det handler bare om å satse på det man selv liker.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]