Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

  •  
  •   Publisert:
  Pergo, Gerflor, Saga Parkett
Størrelsen teller – i hvert fall på gulvet. Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank. Og det er det gode grunner til. Formatet på gulvet gjør nemlig mye med rommet.
Format på gulvet
FORMAT: Ulike gulvtyper kommer i en rekke formater – brede, smale, lange, korte. Formatet på gulvbordene har mye å si for helheten i rommet. Laminatgulv fra Pergo. Pergo

– Med brede, lange planker på gulvet vil hjemmet bli som et helt nytt sted. Ikke rart at det er en av de hotteste gulvtrendene for øyeblikket! sier Sofie Linge hos Pergo.

Og det er ingen tvil om at størrelsen har mye å si. Det ser man med et halvt øye.

– Plankenes format kan endre inntrykket av gulvet og hele rommet. Hver enkelt planke spiller en viktig rolle for totalinntrykket. Alt etter hva du velger, kan du forvandle hele romfølelsen, forklarer Linge.

Hun får støtte fra Øyvind Langelandsvik, som er teknisk ansvarlig hos Farveringen.

– Valg av gulv er et av de viktigste valgene du gjør når du skal bygge nytt eller renovere et rom. Gulvet kan fremhevet rommet på en helt spesiell måte, og kan få selv de kjedeligste rom til å utstråle en helt ny glans. Bytter du for eksempel ut et gammelt 3-stavs eikegulv med en ny eksklusiv 1-stav, vil boligens interiør framstå på en helt annen måte, sier han.

Eksklusivt brede plank på gulvet
EKSKLUSIVT: Store format på gulvet kan gi en eksklusiv «look». Laminatgulvene blir bare bredere og lengre. Her er laminatgulv fra Gerflor. Gerflor

Virker større

Store, brede plank
STOR FORANDRING: Å bytte ut det gamle gulvet med et nytt, eksklusivt gulv, kan gjøre store underverker. Dette tregulvet er fra Saga Parkett/Farveringen. Saga Parkett

– Med et parkett- eller laminatgulv med lange, brede gulvplanker, får du hele rommet til å virke større og luftigere. Det gir en moderne og romslig atmosfære, forteller Linge.

Store formater er populært i hele hjemmet – ikke bare i de store oppholdsrommene. Også i små rom kan brede planker gi inntrykk av større plass.

– Lange planker gjør stor forskjell hvis rommet er lite. Mange syns også lyse gulv bidrar til at rommet føles større, sier hun.

LES OGSÅ: Hvilken vei skal gulvbordene ligge?

Gir en rolig helhet

Her i nord er vi glad i stilrene, harmoniske interiør, uten for mye forstyrrende elementer. Og da kommer de større gulvformatene godt med.

– Lange, uavbrutte linjer i gulvet gir et rolig, helhetlig inntrykk. Det kan gi en eksklusiv, moderne følelse, og gjør det enkelt å innrede resten av rommet med farger og mønster du liker, sier Linge.

Også Lene Lillejord hos Gerflor har lagt sin elsk på de store gulvformatene.

– Med lange, brede gulvbord kan du få et utrolig flott og eksklusivt interiør. Det gir et roligere inntrykk, fordi du har færre skjøter. Og trenden er ikke i ferd med å avta. Laminatgulvene for eksempel blir bare bredere og lengre, forklarer hun. 

Laminat stort format
LAMINAT: I dag har du utallige valgmuligheter hvis du ønsker gulv med treutseende i lange, brede plank, så det er enkelt å finne gulv som passer til hvert rom. Her er laminatgulvet Pergo Sensation Wide Long Plank. Pergo

Enkelt å legge

Du trenger ikke være bekymret for at størrelsen skal stå i veien for hobbysnekkerdrømmen.

– Med moderne klikksystem kan en person enkelt legge de lange plankene alene, sier Linge.

Tenk egenskaper

Avslutningsvis råder hun deg til å tenke over mer enn hvordan gulvet ser ut.

– Husk at et flott gulv handler om mer enn bare utseende. Så om du ønsker «tregulv» i stort format, må du gå videre og se på hvilke andre egenskaper du vil at det skal ha. I dag finnes de fleste gulv i treimitasjoner og lange, brede plank. Flere av dagens laminatgulv er så naturtro i sin etterligning at det er vanskelig å skille fra ekte tre. Så det gjelder å tenke på hvilke andre egenskaper enn utseende som er viktig for deg. Til kjøkkenet kan det for eksempel være lurt å vurdere et ekstra fuktsikret laminat eller et slitesterkt vinylgulv, tipser hun.

Les også Størrelsen HAR betydning

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
HappyHomes annons