Kategorier

Meny

Konto

Livlig, lett og lunt med gult interiør

Gult kan symbolisere så mangt; glede, lykke, påske og optimisme. I interiøret kan fargen skape friske innslag, varme rom og energi i hverdagen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Livlig, lett og lunt med gult interiør

Foto: Borge

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gult er en farge som gir oss energi, en farge som minner oss om våren og som kan gi liv til ethvert interiør. Og av de enkle grunnene bør vel alle hjem ha litt gult i seg! 

Fargen finnes i utallige variasjoner, fra de helt dempede, rolige, lune gulfargene, til de signalgule og friske nyansene. Derfor kan gult fungere godt som både hovedfarge og aksentfarge, alt etter hvor mye du ønsker av den. 

Dele på Pinterest Modern Easter fra Flügger

Foto: Flügger

PÅSKE: Fargen Modern Easter fra Flügger er vårlig og varm, og perfekt både som aksentfarge for å gi liv til interiøret, og som hovedfarge for den litt mer vågale.

Dele på Pinterest Modern Easter gulfarge fra Flügger

Foto: Flügger

GULE VARIASJONER: Det finnes utallige variasjoner av gult, og det gjelder bare å finne den som passer deg og ditt hjem best. Her er Modern Easter fra Flügger.

Mal veggene gule

Vil du bruke gul som hovedfarge, for eksempel ved å male alle vegger i et rom gule, finnes nyanser som gir et dempet og rolig uttrykk, og som er enkle å kombinere med andre farger. Gultonene som for mange er de mest aktuelle på store flater, som hovedfarger, er ganske «skitne» og har mye sort i seg. De gir en god ramme for resten av interiøret, og kan fungere som nye nøytrale farger. Disse «skitne», dempede gulfargene er i vinden for tiden.

LES OGSÅ: Gult til hele huset

Det at disse foretrekkes av mange på de store flatene, betyr ikke at det er eneste valg! Du kan også dra gulfargen mer mot rødt, og du kan skape et varmt og lunt interiør med mer okerlignende eller nesten oransje gulfarger. Eller du kan virkelig dra på med påskegult og friske farger, dersom du liker litt mer fart i fargene. Ingenting er feil!

Dele på Pinterest Dempet gul vegg

Foto: Butinox Interiør

DEMPET: Fargen Dijon 03 fra Butinox Interiør er en dempet gulfarge som fint kan være hovedfarge i rommet uten å ta for mye oppmerksomhet.

Dele på Pinterest Okergul vegg

Foto: Beckers

LUNT: Drar du gulfargen mer mot rødt, vil du få en lun, behagelig okergul farge, som her med fargen Kummun 644 fra Beckers. Veggen er malt med Mood Velvet Color.

Tapetser en vegg

... eller fire! Ja, tapet kan godt være på én fondvegg, men i det siste har flere og flere fått øynene opp for hvor flott det kan være med tapet på alle fire vegger. Det gir en lunhet og en taktilitet som du ikke klarer å oppnå ellers. Og det finnes så mange flotte og friske tapeter i gult!

Enten du går for tapet på alle fire vegger eller på bare én eller to, kan vi love deg at det finnes noe for enhver smak. Akkurat som med maling, kan du også her velge og vrake i nyanser. Og i tillegg finnes en rekke lekre mønstre å boltre seg i. Det finnes tapeter for deg som liker det friskt og lekent, for deg som liker det stramt og stilig og for deg som ønsker det mer klassisk eller romantisk.

Dele på Pinterest Gult mønstret tapet

Foto: Storeys

LIVLIG: Er du av den litt mer vågale typen, passer dette tapetet fra Eijffinger sin kolleksjon Rice perfekt!

Dele på Pinterest Sommerlig blomstret gul tapet

Foto: Intag

SOMMERLIG: En lys, blekere gul gir en frisk og sommerlig følelse. Dette tapetet heter Palm House og er fra kolleksjonen Glasshouse fra Sanderson, som føres av Intag.

Små innslag kan være nok

Er du ikke helt der at du ønsker gule vegger, kan små innslag med gult være nok for å friske opp interiøret. Start med en pute eller tre, mønstrede gardiner, en stol eller et gulvteppe. Det er utrolig hvor mye et lite innslag kan gjøre for helheten. I tillegg til å friske opp, bidrar også tekstiler i alle slag til å gjøre interiøret lunere og varmere, både estetisk og fysisk.

Så start med et lite innslag av gult, og får du sansen for fargen, kan du prøve deg på veggene senere. 

Dele på Pinterest Gule puter

Foto: Borge

PUTER: Vil du ikke tapetsere eller male hele veggen gul, kan puter være det friske innslaget du trenger. Her fra Borge sin kolleksjon Amalfi.

Dele på Pinterest Gult velurteppe

Foto: Golvabia

VARMT: Med okergult teppe i stua, blir det varmt både fysisk og estetisk! Her er teppet Saffran fra Golvabia sin kolleksjon Spektra.

Dele på Pinterest Gult mønstret teppe

Foto: Tapethuset

PÅ TEPPET: Det mønstrete, gylne Coquette Zest-teppet fra Harlequin gir et lunt og elegant preg til hjemmet. Føres av Tapethuset.

Dette ble brukt

Hovedbilde/SOMMERLIG:

Tapet på soverom: Apelviken, Anemone A33002 – BORGE

Tapet i ytterste rom: Apelviken, Apelkvist 33017 – BORGE

PÅSKE og GULE VARIASJONER:

Farge: Modern Easter – FLÜGGER

DEMPET:

Vegg: farge Dijon 03 – BUTINOX INTERIØR

LUNT:

Vegg: Mood Velvet Color, farge Kummun 644 – BECKERS

LIVLIG:

Tapet: Eijffinger, Rice – STOREYS

SOMMERLIG:

Tapet: Sanderson, Glasshouse, Palm House – INTAG

PUTER:

Tekstiler: Amalfi BORGE

VARMT:

Teppe: Spektra, Saffran – GOLVABIA

PÅ TEPPET:

Teppe: Harlequin, Coquette Zest – TAPETHUSET

LES OGSÅ
FLERE ARTIKLER FRA...
Gult
Fargevalg innvendig
Oransje

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]