Kategorier
Meny
Konto
Annonse
HappyHomes annons

Livlig, lett og lunt med gult interiør

cloud_download
fullscreen
 • Livlig, lett og lunt med gult interiør

  Foto: Borge

 • Livlig, lett og lunt med gult interiør

  Foto: Borge

 • Livlig, lett og lunt med gult interiør

  Foto: Flügger

 • Livlig, lett og lunt med gult interiør

  Foto: Flügger

Gult kan symbolisere så mangt; glede, lykke, påske og optimisme. I interiøret kan fargen skape friske innslag, varme rom og energi i hverdagen.

Annonse
Modern Easter fra Flügger

PÅSKE: Fargen Modern Easter fra Flügger er vårlig og varm, og perfekt både som aksentfarge for å gi liv til interiøret, og som hovedfarge for den litt mer vågale.

Gult er en farge som gir oss energi, en farge som minner oss om våren og som kan gi liv til ethvert interiør. Og av de enkle grunnene bør vel alle hjem ha litt gult i seg! 

Fargen finnes i utallige variasjoner, fra de helt dempede, rolige, lune gulfargene, til de signalgule og friske nyansene. Derfor kan gult fungere godt som både hovedfarge og aksentfarge, alt etter hvor mye du ønsker av den. 

Mal veggene gule
Dempet gul vegg

DEMPET: Fargen Dijon 03 fra Butinox Interiør er en dempet gulfarge som fint kan være hovedfarge i rommet uten å ta for mye oppmerksomhet.

Vil du bruke gul som hovedfarge, for eksempel ved å male alle vegger i et rom gule, finnes nyanser som gir et dempet og rolig uttrykk, og som er enkle å kombinere med andre farger. Gultonene som for mange er de mest aktuelle på store flater, som hovedfarger, er ganske «skitne» og har mye sort i seg. De gir en god ramme for resten av interiøret, og kan fungere som nye nøytrale farger. Disse «skitne», dempede gulfargene er i vinden for tiden.

LES OGSÅ: Gult til hele huset

Det at disse foretrekkes av mange på de store flatene, betyr ikke at det er eneste valg! Du kan også dra gulfargen mer mot rødt, og du kan skape et varmt og lunt interiør med mer okerlignende eller nesten oransje gulfarger. Eller du kan virkelig dra på med påskegult og friske farger, dersom du liker litt mer fart i fargene. Ingenting er feil!

Tapetser en vegg
Gult mønstret tapet

LIVLIG: Er du av den litt mer vågale typen, passer dette tapetet fra Eijffinger sin kolleksjon Rice perfekt!

... eller fire! Ja, tapet kan godt være på én fondvegg, men i det siste har flere og flere fått øynene opp for hvor flott det kan være med tapet på alle fire vegger. Det gir en lunhet og en taktilitet som du ikke klarer å oppnå ellers. Og det finnes så mange flotte og friske tapeter i gult!

Enten du går for tapet på alle fire vegger eller på bare én eller to, kan vi love deg at det finnes noe for enhver smak. Akkurat som med maling, kan du også her velge og vrake i nyanser. Og i tillegg finnes en rekke lekre mønstre å boltre seg i. Det finnes tapeter for deg som liker det friskt og lekent, for deg som liker det stramt og stilig og for deg som ønsker det mer klassisk eller romantisk.

Små innslag kan være nok
Gule puter

PUTER: Vil du ikke tapetsere eller male hele veggen gul, kan puter være det friske innslaget du trenger. Her fra Borge sin kolleksjon Amalfi.

Er du ikke helt der at du ønsker gule vegger, kan små innslag med gult være nok for å friske opp interiøret. Start med en pute eller tre, mønstrede gardiner, en stol eller et gulvteppe. Det er utrolig hvor mye et lite innslag kan gjøre for helheten. I tillegg til å friske opp, bidrar også tekstiler i alle slag til å gjøre interiøret lunere og varmere, både estetisk og fysisk.

Så start med et lite innslag av gult, og får du sansen for fargen, kan du prøve deg på veggene senere. 

Dette ble brukt

Hovedbilde/SOMMERLIG:

Tapet på soverom: Apelviken, Anemone A33002 – BORGE

remove_circle_outline

Tapet i ytterste rom: Apelviken, Apelkvist 33017 – BORGE

remove_circle_outline
PÅSKE og GULE VARIASJONER:

Farge: Modern Easter – FLÜGGER

remove_circle_outline
DEMPET:

Vegg: farge Dijon 03 – BUTINOX INTERIØR

remove_circle_outline
LUNT:

Vegg: Mood Velvet Color, farge Kummun 644 – BECKERS

remove_circle_outline
LIVLIG:

Tapet: Eijffinger, Rice – STOREYS

remove_circle_outline
SOMMERLIG:

Tapet: Sanderson, Glasshouse, Palm House – INTAG

remove_circle_outline
PUTER:

Tekstiler: Amalfi BORGE

remove_circle_outline
VARMT:

Teppe: Spektra, Saffran – GOLVABIA

remove_circle_outline
PÅ TEPPET:

Teppe: Harlequin, Coquette Zest – TAPETHUSET

remove_circle_outline
keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]