IFI logo
Se flere bilder
Hel ved i interiøret

Foto: Södra

Hel ved i interiøret

Eksklusivt og miljøvennlig. Det er to ord som beskriver materialet vi har innredet mest med gjennom tidene i Norge: heltre. I dag innredes både hytter og moderne boliger med hel ved på gulv og vegger.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å være miljøvennlig er viktig for oss, også når vi innreder boliger og hytter. Og hva kan være mer miljøvennlig enn naturens eget materiale: treverk?

– Vi ser absolutt en oppblomstring på heltre. Vi får stadig tilbakemeldinger fra kunder om at miljøaspektet er viktig. Vi omgir oss gjerne med naturens materialer, og dessuten gir heltregulv og panel på veggene et eksklusivt inntrykk også for moderne boliger, sier Katharina Sølvberg, marketingsjef hos Södra, som er totalleverandør av interiørtre. Selskapet har i generasjoner dyrket skog, produsert og solgt listverk, paneler, heltregulv i furu, parkett, veggpanel og MDF-paneler med mer.

Se flere bilder
SLITESTERKT

Foto:

SLITESTERKT: Når den myke vårveden børstes vekk blir gulvet mer slitesterkt og holdbart. Samtidig går ikke børstene så dypt at gulvet blir vanskelig å rengjøre.

Eksklusivt i generasjoner

Treverk har sine fordeler ved at det tar opp luftfuktighet og gir fra seg når det blir tørt, slik at vi får et godt inneklima.

Gulvet er det største møbelet vi har i rommet, og når du innreder med tre, får du et vakkert, sunt og naturlig innemiljø. Et heltregulv er en hel bredde som sages ut av én og samme stamme. Det gjør at gulvet kan slipes om – igjen og igjen. Velger du en børstet overflate er den mye hardere og tåler mye mer slitasje enn mange vil tro. Da har du et eksklusivt gulv for generasjoner, sier Sølvberg.

Se flere bilder
EKSKLUSIVT

Foto:

EKSKLUSIVT: Et heltregulv gir et eksklusivt utseende og et varmt underlag. Gulvmaterialet kan brukes sammen med gulvvarme, hvis overflatetemperaturen ikke overstiger 27 grader.

Personlig interiør

Massive tregulv kan også monteres på veggen og bli et kult interiørelement. Gulvbordene skrus da med skjult innfesting, akkurat som på gulvet, og da unngår man merker etter innfestingen.

Kvistfri heltrepanel eller vanlige gulvbord kan brukes som kontrastvegg, i taket, i hele rommet, stående eller liggende, opp til brysthøyde – eller akkurat slik du vil for å gi rommet et personlig preg. På kjøpet får du da en meget stabil vegg, med gode muligheter for å henge tunge bilder og reoler på, sier hun.

LES OGSÅ: Urbant og moderne med malt panel

Se flere bilder
FARGER

Foto:

FARGER: Vegger og gulv kan males, beises eller pigmenteres med hardvoksolje.

Sett farge på rommet

Ved å montere panel eller gulvbord med varierende lengder liggende på veggen, ser monteringen finere ut enn om du får skjøter i stående lengder. Du får også brukt materialet bedre ved at mindre treverk kappes vekk.

– Treveggene kan så fargesettes med interiørbeis eller hardvoksoljer, eller males i fine, moderne farger. Da er det viktig å behandle panelet før montering, særlig for å få fjæren før den monteres, slik at den under bevegelse alltid har farge på. Unngår da de lyse skillene imellom bordene, sier Sølvberg.

 

Se flere bilder
MATERIALE FOR FREMTIDEN

Foto:

MATERIALE FOR FREMTIDEN: Veggpanel kan være mye mer enn en gammel, gulnet og mørk hyttevegg. Trepaneler er både tradisjonelt og fremtidsrettet, med uendelige muligheter for fargesetting og styling.

Mer informasjon:

Södra

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.