Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Hel ved i interiøret

Eksklusivt og miljøvennlig. Det er to ord som beskriver materialet vi har innredet mest med gjennom tidene i Norge: heltre. I dag innredes både hytter og moderne boliger med hel ved på gulv og vegger.

 • <b>SLITESTERKT: </b>Når den myke vårveden børstes vekk blir gulvet mer slitesterkt og holdbart. Samtidig går ikke børstene så dypt at gulvet blir vanskelig å rengjøre.

  Foto:

 • <b>EKSKLUSIVT: </b>Et heltregulv gir et eksklusivt utseende og et varmt underlag. Gulvmaterialet kan brukes sammen med gulvvarme, hvis overflatetemperaturen ikke overstiger 27 grader.

  Foto:

 • <b>FARGER: </b>Vegger og gulv kan males, beises eller pigmenteres med hardvoksolje.

  Foto:

 • <b>MODERNE: </b>Med tre på både vegger og gulv, blir huset moderne og trendy. Dessuten er bruk av treverk bra for både miljø og inneklima.

  Foto:

 • <b>MATERIALE FOR FREMTIDEN: </b>Veggpanel kan være mye mer enn en gammel, gulnet og mørk hyttevegg. Trepaneler er både tradisjonelt og fremtidsrettet, med uendelige muligheter for fargesetting og styling.

  Foto:

 • <b>UTEN KVIST: </b>Med kvistfri, fingerskjøtt panel, får du en rolig vegg som kan males helt uten bekymring for at kvaen skal blø gjennom.

  Foto:

Annonse
Annonse

Å være miljøvennlig er viktig for oss, også når vi innreder boliger og hytter. Og hva kan være mer miljøvennlig enn naturens eget materiale: treverk?

– Vi ser absolutt en oppblomstring på heltre. Vi får stadig tilbakemeldinger fra kunder om at miljøaspektet er viktig. Vi omgir oss gjerne med naturens materialer, og dessuten gir heltregulv og panel på veggene et eksklusivt inntrykk også for moderne boliger, sier Katharina Sølvberg, marketingsjef hos Södra, som er totalleverandør av interiørtre. Selskapet har i generasjoner dyrket skog, produsert og solgt listverk, paneler, heltregulv i furu, parkett, veggpanel og MDF-paneler med mer.

Eksklusivt i generasjoner

EKSKLUSIVT

EKSKLUSIVT: Et heltregulv gir et eksklusivt utseende og et varmt underlag. Gulvmaterialet kan brukes sammen med gulvvarme, hvis overflatetemperaturen ikke overstiger 27 grader.

Treverk har sine fordeler ved at det tar opp luftfuktighet og gir fra seg når det blir tørt, slik at vi får et godt inneklima.

Gulvet er det største møbelet vi har i rommet, og når du innreder med tre, får du et vakkert, sunt og naturlig innemiljø. Et heltregulv er en hel bredde som sages ut av én og samme stamme. Det gjør at gulvet kan slipes om – igjen og igjen. Velger du en børstet overflate er den mye hardere og tåler mye mer slitasje enn mange vil tro. Da har du et eksklusivt gulv for generasjoner, sier Sølvberg.

Personlig interiør

FARGER

FARGER: Vegger og gulv kan males, beises eller pigmenteres med hardvoksolje.

Massive tregulv kan også monteres på veggen og bli et kult interiørelement. Gulvbordene skrus da med skjult innfesting, akkurat som på gulvet, og da unngår man merker etter innfestingen.

Kvistfri heltrepanel eller vanlige gulvbord kan brukes som kontrastvegg, i taket, i hele rommet, stående eller liggende, opp til brysthøyde – eller akkurat slik du vil for å gi rommet et personlig preg. På kjøpet får du da en meget stabil vegg, med gode muligheter for å henge tunge bilder og reoler på, sier hun.

LES OGSÅ: Urbant og moderne med malt panel

Sett farge på rommet

MATERIALE FOR FREMTIDEN

MATERIALE FOR FREMTIDEN: Veggpanel kan være mye mer enn en gammel, gulnet og mørk hyttevegg. Trepaneler er både tradisjonelt og fremtidsrettet, med uendelige muligheter for fargesetting og styling.

Ved å montere panel eller gulvbord med varierende lengder liggende på veggen, ser monteringen finere ut enn om du får skjøter i stående lengder. Du får også brukt materialet bedre ved at mindre treverk kappes vekk.

– Treveggene kan så fargesettes med interiørbeis eller hardvoksoljer, eller males i fine, moderne farger. Da er det viktig å behandle panelet før montering, særlig for å få fjæren før den monteres, slik at den under bevegelse alltid har farge på. Unngår da de lyse skillene imellom bordene, sier Sølvberg.

 

Oppdatert: 08.12.2020  

Mer informasjon:

Södra

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]