Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Fargesetting

Mer rent hvitt som standard

Mot kjølige grå, gråblå og grågrønne farger er S 0500-N et bedre valg til detaljer enn den gulere S 0502-Y.   Södra, Byggma, Smartpanel
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Fargen S 0502-Y har lenge vær enerådende på fabrikkmalte lister, vegg- og takplater, dører, vinduer og andre interiørdetaljer. Men stadig flere etterspør en renere hvitfarge. Dette tar produsentene til etterretning, og S 0500-N er på vei å bli ny standard.

Valg av riktig hvitfarge engasjerer mange. Og sammen med moderne interiørfarger som dempede, nøytrale grønne, blå og grå farger fremstår gulaktig hvitt som mer gult enn mange ønsker.

Hvitt kan oppfattes som gulaktig, rødlig, varm, kjølig, grålig eller blåaktig – avhengig av sammenhengen. Det finnens ingen hvitfarge som passer overalt, men det er naturlig at med dagens dempede og kjølige fargetrend passer en ren hvitfarge ofte bedre enn en gulaktig hvit.

For den som velger farge til en bolig, et kontor eller et næringslokale er en utvidelse av standardfargene fra trevarefabrikkene positivt.

Södra utvider

Kvistfrie panelplater i heltre er å få i en ren hvitfarge.
Kvistfrie panelplater i heltre er å få i en ren hvitfarge.

– Vi har tidligere kun hatt S 0502-Y som standard på malte produkter. I senere tid har vi fått flere produkter også i fargen S 0500-N, Klassisk hvit, forteller Katharina Sølvberg ved Södra. Selskapet er ledende leverandør av trelister, paneler og annet interiørtre til det skandinaviske markedet.

– Nå har vi også begynt å lage enkelte profiler i S 0500-N. Vi utvider sortimentet med lister og utforinger også med denne fargen, og det har blitt positivt mottatt. Vi kommer derfor til å øke sortimentet, sier hun.

– Enkelte av de større byggevarehusene fører nålistverk i både S 0500-N og S 0502-Y som standardvare. Men alle kan bestille det. Vi har alt på lager i Norge, sier hun.

Smartpanel i klassisk hvitt

Hvitt kan oppfattes som gulaktig, rødlig, varm, kjølig, grålig eller blåaktig – avhengig av sammenhengen.
Hvitt kan oppfattes som gulaktig, rødlig, varm, kjølig, grålig eller blåaktig – avhengig av sammenhengen.

Også RBI som produserer og distribuerer ferdigmalte lister og paneler under merkenavnet Smartpanel, merker en økt etterspørsel etter rene hvitfarger.

– Vi har både S 0502-Y, Bomull, og S 0500-N, Klassisk hvit. Men det er flere som spør etter S 0500-N, siden den er lettere å kombinere med andre farger.

Klassisk hvit finnes som standard både for tak og vegg hos oss. Våre lister leveres fremdeles kun i fargen S 0502-Y, men vi vurderer å utvide med lister og flere produkter i Klassisk hvit, og det kommer, sier Ann Jeanette Myrland hos Smartpanel.

–Vegg- og takplatene i S 0500-N har solgt veldig bra, og er den fargen i dag som vokser raskest. Vi har hatt den i sortimentet i ett år, mens S 0502-Y har eksistert hos oss i over ti år, så det er en godt innarbeidet farge. Fortsetter salget av S 0500-N i det tempoet vi opplever nå, så vil den helt klart ta over som den mest populære hvitfargen, sier hun.

Markedet bestemmer

Også i Byggma-konsernet, som leverer vinduer og dører, ferdigmalte tak- og veggplater og andre malte interiørprodukter, merker de den økte etterspørselen etter rene hvitfarger. Konsernet har allerede vegg- og takplater i S 0500-N, med fargenavnet Brilliant Hvit.

– Fargen S 0500-N tar veldig over, og vi lanserer flere rent hvite produkter over sommeren. Det er det markedet vil ha, sier Torunn Mangseth i Byggma.

– Jeg ville ikke ha blitt overrasket om S 0500-N tar over som standardfarge i fremtiden. Men det ligger nok litt frem i tid. Byggebransjen er jo forholdsvis konservativ, og det tar tid å endre på ting her, avslutter hun.

 

Byggma-konsernet har flere ferdigmalte produkter i S 0500-N på vei ut på markedet. De har allerede lansert Huntonit veggog takplater i den rene hvitfargen.
Byggma-konsernet har flere ferdigmalte produkter i S 0500-N på vei ut på markedet. De har allerede lansert Huntonit veggog takplater i den rene hvitfargen.

Mer informasjon

Byggma

Smartpanel

Södra

Les også Derfor skal du IKKE velge Egghvit!

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Fargesetting

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: