IFI logo
Se flere bilder
Mer rent hvitt som standard

Foto: Södra, Byggma, Smartpanel

Mer rent hvitt som standard

Fargen S 0502-Y har lenge vær enerådende på fabrikkmalte lister, vegg- og takplater, dører, vinduer og andre interiørdetaljer. Men stadig flere etterspør en renere hvitfarge. Dette tar produsentene til etterretning, og S 0500-N er på vei å bli ny standard.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valg av riktig hvitfarge engasjerer mange. Og sammen med moderne interiørfarger som dempede, nøytrale grønne, blå og grå farger fremstår gulaktig hvitt som mer gult enn mange ønsker.

Hvitt kan oppfattes som gulaktig, rødlig, varm, kjølig, grålig eller blåaktig – avhengig av sammenhengen. Det finnens ingen hvitfarge som passer overalt, men det er naturlig at med dagens dempede og kjølige fargetrend passer en ren hvitfarge ofte bedre enn en gulaktig hvit.

For den som velger farge til en bolig, et kontor eller et næringslokale er en utvidelse av standardfargene fra trevarefabrikkene positivt.

Södra utvider

– Vi har tidligere kun hatt S 0502-Y som standard på malte produkter. I senere tid har vi fått flere produkter også i fargen S 0500-N, Klassisk hvit, forteller Katharina Sølvberg ved Södra. Selskapet er ledende leverandør av trelister, paneler og annet interiørtre til det skandinaviske markedet.

– Nå har vi også begynt å lage enkelte profiler i S 0500-N. Vi utvider sortimentet med lister og utforinger også med denne fargen, og det har blitt positivt mottatt. Vi kommer derfor til å øke sortimentet, sier hun.

– Enkelte av de større byggevarehusene fører nålistverk i både S 0500-N og S 0502-Y som standardvare. Men alle kan bestille det. Vi har alt på lager i Norge, sier hun.

Se flere bilder
Kvistfrie panelplater i heltre er å få i en ren hvitfarge.

Foto:

Kvistfrie panelplater i heltre er å få i en ren hvitfarge.

Smartpanel i klassisk hvitt

Også RBI som produserer og distribuerer ferdigmalte lister og paneler under merkenavnet Smartpanel, merker en økt etterspørsel etter rene hvitfarger.

– Vi har både S 0502-Y, Bomull, og S 0500-N, Klassisk hvit. Men det er flere som spør etter S 0500-N, siden den er lettere å kombinere med andre farger.

Klassisk hvit finnes som standard både for tak og vegg hos oss. Våre lister leveres fremdeles kun i fargen S 0502-Y, men vi vurderer å utvide med lister og flere produkter i Klassisk hvit, og det kommer, sier Ann Jeanette Myrland hos Smartpanel.

–Vegg- og takplatene i S 0500-N har solgt veldig bra, og er den fargen i dag som vokser raskest. Vi har hatt den i sortimentet i ett år, mens S 0502-Y har eksistert hos oss i over ti år, så det er en godt innarbeidet farge. Fortsetter salget av S 0500-N i det tempoet vi opplever nå, så vil den helt klart ta over som den mest populære hvitfargen, sier hun.

Se flere bilder
Hvitt kan oppfattes som gulaktig, rødlig, varm, kjølig, grålig eller blåaktig – avhengig av sammenhengen.

Foto:

Hvitt kan oppfattes som gulaktig, rødlig, varm, kjølig, grålig eller blåaktig – avhengig av sammenhengen.

Markedet bestemmer

Også i Byggma-konsernet, som leverer vinduer og dører, ferdigmalte tak- og veggplater og andre malte interiørprodukter, merker de den økte etterspørselen etter rene hvitfarger. Konsernet har allerede vegg- og takplater i S 0500-N, med fargenavnet Brilliant Hvit.

– Fargen S 0500-N tar veldig over, og vi lanserer flere rent hvite produkter over sommeren. Det er det markedet vil ha, sier Torunn Mangseth i Byggma.

– Jeg ville ikke ha blitt overrasket om S 0500-N tar over som standardfarge i fremtiden. Men det ligger nok litt frem i tid. Byggebransjen er jo forholdsvis konservativ, og det tar tid å endre på ting her, avslutter hun.

 

Se flere bilder
Byggma-konsernet har flere ferdigmalte produkter i S 0500-N på vei ut på markedet. De har allerede lansert Huntonit veggog takplater i den rene hvitfargen.

Foto:

Byggma-konsernet har flere ferdigmalte produkter i S 0500-N på vei ut på markedet. De har allerede lansert Huntonit veggog takplater i den rene hvitfargen.

Mer informasjon:

Byggma

Smartpanel

Södra

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.