Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Mer rent hvitt som standard

Fargen S 0502-Y har lenge vær enerådende på fabrikkmalte lister, vegg- og takplater, dører, vinduer og andre interiørdetaljer. Men stadig flere etterspør en renere hvitfarge. Dette tar produsentene til etterretning, og S 0500-N er på vei å bli ny standard.

cloud_download
fullscreen
  • Byggma-konsernet har flere ferdigmalte produkter i S 0500-N på vei ut på markedet. De har allerede lansert Huntonit veggog takplater i den rene hvitfargen.

    Foto:

  • I senere tid har Södra lansert flere produkter i fargen S 0500-N, Klassisk hvit. Kvistfri, ferdigmalt panel er ett eksempel.

    Foto:

  • Mot kjølige grå, gråblå og grågrønne farger er S 0500-N et bedre valg til detaljer enn den gulere S 0502-Y.

    Foto:

Annonse
Annonse

Valg av riktig hvitfarge engasjerer mange. Og sammen med moderne interiørfarger som dempede, nøytrale grønne, blå og grå farger fremstår gulaktig hvitt som mer gult enn mange ønsker.

Hvitt kan oppfattes som gulaktig, rødlig, varm, kjølig, grålig eller blåaktig – avhengig av sammenhengen. Det finnens ingen hvitfarge som passer overalt, men det er naturlig at med dagens dempede og kjølige fargetrend passer en ren hvitfarge ofte bedre enn en gulaktig hvit.

For den som velger farge til en bolig, et kontor eller et næringslokale er en utvidelse av standardfargene fra trevarefabrikkene positivt.

Södra utvider

Kvistfrie panelplater i heltre er å få i en ren hvitfarge.

Kvistfrie panelplater i heltre er å få i en ren hvitfarge.

– Vi har tidligere kun hatt S 0502-Y som standard på malte produkter. I senere tid har vi fått flere produkter også i fargen S 0500-N, Klassisk hvit, forteller Katharina Sølvberg ved Södra. Selskapet er ledende leverandør av trelister, paneler og annet interiørtre til det skandinaviske markedet.

– Nå har vi også begynt å lage enkelte profiler i S 0500-N. Vi utvider sortimentet med lister og utforinger også med denne fargen, og det har blitt positivt mottatt. Vi kommer derfor til å øke sortimentet, sier hun.

– Enkelte av de større byggevarehusene fører nålistverk i både S 0500-N og S 0502-Y som standardvare. Men alle kan bestille det. Vi har alt på lager i Norge, sier hun.

Markedet bestemmer

Også i Byggma-konsernet, som leverer vinduer og dører, ferdigmalte tak- og veggplater og andre malte interiørprodukter, merker de den økte etterspørselen etter rene hvitfarger. Konsernet har allerede vegg- og takplater i S 0500-N, med fargenavnet Brilliant Hvit.

– Fargen S 0500-N tar veldig over, og vi lanserer flere rent hvite produkter over sommeren. Det er det markedet vil ha, sier Torunn Mangseth i Byggma.

– Jeg ville ikke ha blitt overrasket om S 0500-N tar over som standardfarge i fremtiden. Men det ligger nok litt frem i tid. Byggebransjen er jo forholdsvis konservativ, og det tar tid å endre på ting her, avslutter hun.

 

Byggma-konsernet har flere ferdigmalte produkter i S 0500-N på vei ut på markedet. De har allerede lansert Huntonit veggog takplater i den rene hvitfargen.

Byggma-konsernet har flere ferdigmalte produkter i S 0500-N på vei ut på markedet. De har allerede lansert Huntonit veggog takplater i den rene hvitfargen.

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon:

Byggma

Smartpanel

Södra

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]