Byggma annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Urbant og moderne med malt panel

  Bilder av: Chera Westman/ifi.no
Med myke tekstiler, kvistfritt panel, en robust plankeparkett og en skjønn, grønn veggfarge fikk vi et moderne soverom til en urban, stilbevisst herre.

Veggpanel kan være mye mer enn en gammel, gulnet og mørk hyttevegg. Trepaneler er både tradisjonelt og fremtidsrettet, med uendelige muligheter for fargesetting og styling. Vi innredet et urbant soverom med kvistfritt furupanel og nytt parkettgulv, og malte veggene med den mettede grønne fargen Intense Lyon, som er godt egnet for soverom.

Panelet kommer i korte lengder for enkel og kjapp montering med skjult innfesting. Siden panelet både er fritt for kvister og ferdig grunnet, blir rommet klart på kort tid.

Maskulint og urbant

Til den metrourbane stilretningen som akkurat nå er i vinden, er mørke blå eller grønne hovedfarger med varmgule, oransje eller rosa aksenter meget godt egnet. I stilen fremheves kvalitet, ekte materialer, lær, mørkt tre og lune tekstiler.

Å gå for en mørk base utelukker ikke farger. Bruk gjerne farger som aksenter. Her er uttrykket maskulint og urbant. Atmosfæren virker dempet, rolig og varm.

Rustikt og elegant

Den mettede grønnfargen, kombinert med møbler i retrostil, varme, gule tekstiler og gylne, mørke tredetaljer gir et rustikt, men elegant preg. De brede, lyse gulvbordene er en lett kontrast i det mørke interiøret.

Grønt regnes for å være en avslappende farge. Kanskje fordi grønt er naturens farge fremfor noen? Fargen virker avkjølende i opphetede situasjoner, den oppfordrer til avkobling og har varme nok til å gi et lunt og komfortabelt rom.

Slik gjøres det - Panelmaling

Før oppussing
Før oppussing

Veggene i rommet hadde fra før et stripete tapet, som føltes utgått på dato. Vi ønsket et mer moderne preg, og et maskulint interiør. 

MONTERE PANEL

Kvistfri, forgrunnet panel er enkelt å montere.
Kvistfri, forgrunnet panel er enkelt å montere.

Kvistfritt, fabrikkgrunnet furupanel er enkelt å montere. Bordene er 12 centimeter brede og har en elegant, smal V-fas i kantene. Panelet kan monteres med et spesielt klips-system for skjult innfesting.

Monteringsmetodene gjør at du ikke får synlige spikerhull i overflaten. Derved unngås sparkling. Siden panelet ikke har kvist, og er grunnet fra fabrikk er det hverken behov for kvistlakk eller sperregrunning.

MASKÉR

Sett tape mot flater som ikke skal males.
Sett tape mot flater som ikke skal males.

Flater som ikke skal påføres maling dekkes til med maskeringstape.

MATTSLIP

Gå lett over med en slipepad.
Gå lett over med en slipepad.

Ved behov pusses overflaten lett over med en slipepad eller et fint slipepapir. 

FJERN STØV

Fjern støv med en mikrofibermopp.
Fjern støv med en mikrofibermopp.

Fjern støv med en tørr mikrofiberklut. Bruk gjerne en mopp beregnet for tak og vegger. Denne moppen har langt skaft og en vippesikring, som gjør at den flate delen ikke vrir seg underveis.

MAL FØRSTE STRØK

Bruk rull på forlengerskaft for å påføre maling på veggen.
Bruk rull på forlengerskaft for å påføre maling på veggen.

Påfør maling med en rull for glatte flater, så går jobben raskt og du får på passe mye maling. Sett rullen på et forlengerskaft. Da når du over større flater, arbeidet går fortere og du sparer rygg og knær.

FORDRIV

Etterstryk malingen med en flat pensel for å fjerne rullestruktur.
Etterstryk malingen med en flat pensel for å fjerne rullestruktur.

Stryk ut rullestrukturen og jevn ut malingen med en flat, bred pensel eller en fordriver. Påfør og bearbeid malingen på et par bord av gangen, fra gulv til tak. Resultatet blir en jevn og glatt panelvegg.

DETALJER

Bruk pensel der du ikke kommer til med rullen.
Bruk pensel der du ikke kommer til med rullen.

Der rullen ikke kommer til, påfører du maling med en pensel med skrå bust. Da kommer du godt til, uten at verktøyet berører steder med våt maling. Skjøtene mellom panelbordene kan males med rullen, ved at den mettes godt med maling og føres på skrå nedover skjøten. Alternativt stryker du maling i skjøten med skråpenselen, før du glatter ut rullestrukturen.

FINISH

Etter to strøk har panelet en flott finish.
Etter to strøk har panelet en flott finish.

La malingen tørke over natten, og påfør strøk to på samme måte, med rull på forlengerskaft, skråpensel og fordriver. Slik får du god dekk og en flott finish, uten mønster fra rullen eller penselstriper i flaten. 

Dette ble brukt:

VEGGER
  • Veggpanel: Kvistfri, grunnet panel – SÖDRA WOOD
  • Veggmaling: Ambiance Superfinish 5, farge Intense Lyon – NORDSJÖ
GULV
  • Shade Eik, Evening Grey – TARKETT
VERKTØY
  • Mopp til tak/vegg, slipepad, malerull Perfect 18 cm for jevne underlag, forlengerskaft, fordriver, skråpensel - JORDAN
TEKSTIL
  • Sengeteppe og pledd: GREEN APPLE
MØBLER
  • Nattbord og lampe: Home Collection – GREEN APPLE
ØVRIG
  • Stumtjener, figur, bilde og puter: PRIVAT

Mer informasjon_

Södra 

Nordsjö

Tarkett 

Green Apple

Jordan 

Les også Sett farge på tømmeret!

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler

TilTak annons