Kategorier

Meny

Konto

Et kjærlig strøk

Bruk en fordriver neste gang du skal male panel eller lister.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Et kjærlig strøk

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Å bruke rulle til å påføre maling fungerer for de fleste malejobber. Men der du ikke vil at rullestrukturen skal være synlig, finnes en pensel som gjør «finishen» perfekt.  

Tynn og flat

Fordriveren er bred og flat. Dette er en spesialpensel som brukes til å jevne ut penselstriper og uønsket rullestruktur i den våte malingen. Penselen er tynn og tar opp lite maling. Derfor er den lite egnet som en vanlig pensel. 

Dele på Pinterest HÅND I HANSKE: Rulle og en god fordriver hører sammen når for eksempel panel skal males.

HÅND I HANSKE: Rulle og en god fordriver hører sammen når for eksempel panel skal males.

Perfekt panel

– Vi vil at malingen skal flyte jevnt på underlaget. En fordriver får malingen ut jevnt og pent. Denne penselen er perfekt å bruke når du for eksempel skal male panel, lister, gerikter eller foringer, forteller Bo Lunde, daglig leder hos Malermester Jens Petter Lunde AS.

Dele på Pinterest NYTTIG REDSKAP: – Bruk en fordriver når du skal male panel, lister, gerikter eller foringer, forteller Bo Lunde, daglig leder hos Malermester Jens Petter Lunde AS.

NYTTIG REDSKAP: – Bruk en fordriver når du skal male panel, lister, gerikter eller foringer, forteller Bo Lunde, daglig leder hos Malermester Jens Petter Lunde AS.

Bedre med årene

Han forteller at dekormalere også bruker fordriveren til å lasere og marmorere.

– En slik pensel blir også bare bedre jo mer du bruker den. Men pass på å stelle pent med den mellom oppdragene, sier han. 

Byttet olje med vann

– Før ble penslene satt i motorolje for å holde på smidigheten og bustens spenst. Nå benyttes det omtrent kun vannløselig oljemaling innendørs og fordriveren og penslene har utviklet seg i takt med malingen. De trenger ikke lenger motorolje for å holde spensten, sier malermesteren. 

Dele på Pinterest GENIALT, MEN...: Rulle er genialt for å påføre mye maling på veggen raskt, men den etterlater seg gjerne en rullestruktur. Fordriveren får denne strukturen bort.

GENIALT, MEN...: Rulle er genialt for å påføre mye maling på veggen raskt, men den etterlater seg gjerne en rullestruktur. Fordriveren får denne strukturen bort.

Mer informasjon:

Alfort & Cronholm

Duri Fagprofil

Fibotex

Flügger

IBG

Jordan

Nordsjö

 

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]