IFI logo
Se flere bilder
Sett farge på tømmeret!

Foto:

Sett farge på tømmeret!

Innvendige tømmerstokker kan behandles på samme måte som panel, enten du velger en transparent behandling som beis og lakk, eller en dekkende behandling med maling.

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tømmer er et solid og robust bygningsmateriale som kan holde i generasjoner, men ubehandlede tømmervegger vil på samme måte som ubehandlet panelet lett gulne og bli misfarget av smuss og fett.

Beis, lakk, maling eller lasur

Om du ønsker å bevare trestrukturen i tømmerstokkene kan en gjennomskinnelig eller transparent behandling med lakk eller beis anbefales. Men tømmerstokker blir også flotte med maling. Og et tynt slør med mørk lasur utenpå malte tømmerstokker gir veggene mer liv, og et vakkert, antikk preg.

Unngå sorte revner

Hvis du velger å male tømmerstokkene, bør større sprekker jevnes ut med en akrylbasert fugemasse til tre, før maling. Ellers vil sprekkene kunne se ut som store, sorte revner på veggen. Fugemassen påføres i 2-3 omganger, og jevnes ut med en våt svamp. Hvis sprekkene er store, anbefales det å bruke såkalte bunnfyllingslister som dyttes inn i sprekkene før utjevning med akrylfugemasse.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.