Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Sett farge på tømmeret!

Innvendige tømmerstokker kan behandles på samme måte som panel, enten du velger en transparent behandling som beis og lakk, eller en dekkende behandling med maling.

cloud_download
fullscreen
  • Bruk av tømmer som bygningsmateriale har lange tradisjoner i Norge, og i løpet av de senere årene har man registrert en økt bruk av laftet tømmer til nybygg som private hus og hytter.

    Foto:

  • Hvis tømmerstokkene skal males bør dype sprekker tettes med bunnfyllingslister og fugemasse.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Tømmer er et solid og robust bygningsmateriale som kan holde i generasjoner, men ubehandlede tømmervegger vil på samme måte som ubehandlet panelet lett gulne og bli misfarget av smuss og fett.

Beis, lakk, maling eller lasur

Om du ønsker å bevare trestrukturen i tømmerstokkene kan en gjennomskinnelig eller transparent behandling med lakk eller beis anbefales. Men tømmerstokker blir også flotte med maling. Og et tynt slør med mørk lasur utenpå malte tømmerstokker gir veggene mer liv, og et vakkert, antikk preg.

Unngå sorte revner

Hvis du velger å male tømmerstokkene, bør større sprekker jevnes ut med en akrylbasert fugemasse til tre, før maling. Ellers vil sprekkene kunne se ut som store, sorte revner på veggen. Fugemassen påføres i 2-3 omganger, og jevnes ut med en våt svamp. Hvis sprekkene er store, anbefales det å bruke såkalte bunnfyllingslister som dyttes inn i sprekkene før utjevning med akrylfugemasse.

Oppdatert: 08.06.2016  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]