Kategorier

Meny

Konto

Fremhev panelet på soverommet

Har du ubehandlet tre på soveværelset på hytta – se hvor fint det kan bli med litt farge.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fremhev panelet på soverommet

Foto: Alanor, Nordsjö, Tyrilin

En transparent overflatebehandling tilfører farge både til treverket og omgivelsene, samtidig som du bevarer de naturlige tegningene og mønstrene i treet. Resultatet vises raskt, og det i seg selv er jo tilfredsstillende.

Både ferskt og gammelt panel og tre får nytt liv med et slør av farge, og et mye mer spennende utseende enn som naturell. Dersom det attpåtil er gulnet og har mørke kvister, gir det fort et urolig inntrykk. Tilfører du derimot farge, er det ikke bare overflaten som roes ned. Det gjør også noe positivt med atmosfæren i rommet, og det vakre mønsteret i treverket fremheves mye mer enn før.  

 

Dele på Pinterest Mørkt og sofistikert

DYP FARGE Farge Trollheim 806 er mørk, mystisk og matt, i Original Panellakk 10 fra Nordsjö. (Foto: Nordsjö)

Dele på Pinterest Rolig gråfarge

DEMPET Rolig med grått – Nordsjös Original Panellakk 10, i farge Geiteryggen 804. (Foto: Nordsjö)

Forskjellige behandlinger

Trebeis,panellakk, hardvoksolje, interiørbeis, panelvoks, treolje, panelbeis – utvalget er bredt. Felles for dem er at de gir en gjennomskinnelig behandling. Utover de har de forskjellige egenskaper, overflater og glans. Flere av produktene beskytter treet mot gulning, og noen lysner det også. 

De ymse behandlingene kommer i mange farger, som gjør det er enkelt å tilpasse dem til omgivelsene og skape lekre, hyggelige hytteinteriører.

Husk at underlaget gir utslag

Ved valg av transparente overflatebehandlinger er det uhyre viktig å ha i bakhodet at underlaget vil påvirke den endelige fargen. Er treverket av nyere dato og lyst i løden, får du et resultat preget av det, mens når treet er gulnet og mørkt vil sluttresultatet bli helt annerledes – og ganske sikkert også mørkere.

Dele på Pinterest Delikat i grått

LETT GRÅNET Panelet er behandlet med Bloom Panelvoks fra Alanor, og har fått en delikat overflate. (Foto: Alanor)

Dele på Pinterest Tidligere gulnet

LYSNET OG FARGET Mørkt, gulnet panel i ny drakt; først 1 strøk Panellysner og så 1 strøk Panelbeis, sistnevnte i farge 119 Stille. Alt fra Tyrilin. (Foto: Tyrilin)

Les mer om overflatebehandlinger:

Beckers

Flügger

Nordsjö

Tyrilin

Alanor

Osmo

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]