Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Fremhev panelet på soverommet

Har du ubehandlet tre på soveværelset på hytta – se hvor fint det kan bli med litt farge.

cloud_download
fullscreen
 • <b>LETT GRÅNET</b> Panelet er behandlet med Bloom Panelvoks fra Alanor, og har fått en delikat overflate. (Foto: Alanor)

  Foto:

 • <b>DYP FARGE</b> Farge Trollheim 806 er mørk, mystisk og matt, i Original Panellakk 10 fra Nordsjö. (Foto: Nordsjö)

  Foto:

 • <b>DEMPET</b> Rolig med grått – Nordsjös Original Panellakk 10, i farge Geiteryggen 804. (Foto: Nordsjö)

  Foto:

 • <b>LYSNET OG FARGET </b> Mørkt, gulnet panel i ny drakt; først 1 strøk Panellysner og så 1 strøk Panelbeis, sistnevnte i farge 119 Stille. Alt fra Tyrilin. (Foto: Tyrilin)

  Foto:

 • <b>LUNT OG HYGGELIG </b> Tømmeret har en lun farge; 13 Skumring. Hodegjerdet i en brunere variant; 20 Stølsbrun. Begge deler er beiset med Tyrilin Interiørbeis. (Foto: Tyrilin)

  Foto:

Annonse
Annonse
Mørkt og sofistikert

DYP FARGE Farge Trollheim 806 er mørk, mystisk og matt, i Original Panellakk 10 fra Nordsjö. (Foto: Nordsjö)

En transparent overflatebehandling tilfører farge både til treverket og omgivelsene, samtidig som du bevarer de naturlige tegningene og mønstrene i treet. Resultatet vises raskt, og det i seg selv er jo tilfredsstillende.

Både ferskt og gammelt panel og tre får nytt liv med et slør av farge, og et mye mer spennende utseende enn som naturell. Dersom det attpåtil er gulnet og har mørke kvister, gir det fort et urolig inntrykk. Tilfører du derimot farge, er det ikke bare overflaten som roes ned. Det gjør også noe positivt med atmosfæren i rommet, og det vakre mønsteret i treverket fremheves mye mer enn før.  

 

Forskjellige behandlinger

Trebeis,panellakk, hardvoksolje, interiørbeis, panelvoks, treolje, panelbeis – utvalget er bredt. Felles for dem er at de gir en gjennomskinnelig behandling. Utover de har de forskjellige egenskaper, overflater og glans. Flere av produktene beskytter treet mot gulning, og noen lysner det også. 

De ymse behandlingene kommer i mange farger, som gjør det er enkelt å tilpasse dem til omgivelsene og skape lekre, hyggelige hytteinteriører.

Husk at underlaget gir utslag

Delikat i grått

LETT GRÅNET Panelet er behandlet med Bloom Panelvoks fra Alanor, og har fått en delikat overflate. (Foto: Alanor)

Ved valg av transparente overflatebehandlinger er det uhyre viktig å ha i bakhodet at underlaget vil påvirke den endelige fargen. Er treverket av nyere dato og lyst i løden, får du et resultat preget av det, mens når treet er gulnet og mørkt vil sluttresultatet bli helt annerledes – og ganske sikkert også mørkere.

Oppdatert: 17.12.2019  

Les mer om overflatebehandlinger:

Beckers

Flügger

Nordsjö

Tyrilin

Alanor

Osmo

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]