Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Fremhev panelet på soverommet

  •  
  •   Publisert:
LUNT OG HYGGELIG  Tømmeret har en lun farge; 13 Skumring. Hodegjerdet i en brunere variant; 20 Stølsbrun. Begge deler er b...   Alanor, Nordsjö, Tyrilin
Har du ubehandlet tre på soveværelset på hytta – se hvor fint det kan bli med litt farge.
Mørkt og sofistikert
DYP FARGE Farge Trollheim 806 er mørk, mystisk og matt, i Original Panellakk 10 fra Nordsjö. (Foto: Nordsjö)

En transparent overflatebehandling tilfører farge både til treverket og omgivelsene, samtidig som du bevarer de naturlige tegningene og mønstrene i treet. Resultatet vises raskt, og det i seg selv er jo tilfredsstillende.

Både ferskt og gammelt panel og tre får nytt liv med et slør av farge, og et mye mer spennende utseende enn som naturell. Dersom det attpåtil er gulnet og har mørke kvister, gir det fort et urolig inntrykk. Tilfører du derimot farge, er det ikke bare overflaten som roes ned. Det gjør også noe positivt med atmosfæren i rommet, og det vakre mønsteret i treverket fremheves mye mer enn før.  

 

Rolig gråfarge
DEMPET Rolig med grått – Nordsjös Original Panellakk 10, i farge Geiteryggen 804. (Foto: Nordsjö)

Forskjellige behandlinger

Trebeis,panellakk, hardvoksolje, interiørbeis, panelvoks, treolje, panelbeis – utvalget er bredt. Felles for dem er at de gir en gjennomskinnelig behandling. Utover de har de forskjellige egenskaper, overflater og glans. Flere av produktene beskytter treet mot gulning, og noen lysner det også. 

De ymse behandlingene kommer i mange farger, som gjør det er enkelt å tilpasse dem til omgivelsene og skape lekre, hyggelige hytteinteriører.

Husk at underlaget gir utslag

Delikat i grått
LETT GRÅNET Panelet er behandlet med Bloom Panelvoks fra Alanor, og har fått en delikat overflate. (Foto: Alanor)

Ved valg av transparente overflatebehandlinger er det uhyre viktig å ha i bakhodet at underlaget vil påvirke den endelige fargen. Er treverket av nyere dato og lyst i løden, får du et resultat preget av det, mens når treet er gulnet og mørkt vil sluttresultatet bli helt annerledes – og ganske sikkert også mørkere.

Tidligere gulnet
LYSNET OG FARGET Mørkt, gulnet panel i ny drakt; først 1 strøk Panellysner og så 1 strøk Panelbeis, sistnevnte i farge 119 Stille. Alt fra Tyrilin. (Foto: Tyrilin)

Les mer om overflatebehandlinger

Beckers

Flügger

Nordsjö

Tyrilin

Alanor

Osmo

Les også Lysne lakkerte furuskapdører

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons