Kategorier

Meny

Konto

Nye trendfarger for panel

Med panellakk fremheves panelets eget utseende, struktur, farge og mønster. Samtidig motvirkes naturlig gulning. Etter ett strøk eller to, får treverket en farge som er tilpasset dagens interiørtrender, uansett om panelet er nytt eller gammelt.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Nye trendfarger for panel

Foto: Nordsjö

Innvendig panel blir igjen populært i boligmiljøer – og er ikke lenger et utpreget hyttemateriale. Topplisten over farger er også i endring, og stadig flere oppdager de brune tonene. Nordsjös nye fargeguide «Levende Panel» for Original Panellakk inneholder 12 farger i hvitt, grått og brunt, inspirert av nåtidens trender.

Den lyseste fargen «Snøheim» kan brukes for å lysne gammelt, gulnet panel. Jo flere strøk med «Snøheim» som påføres, dess lysere og hvitere blir resultatet. 

Dele på Pinterest NYTT OG GAMMELT: Panellakk kan brukes både på nytt og gammelt treverk. Behandlingen er transparent, og lar treverkets tegninger skinne gjennom. Her er det brukt fargen «Trollheim».

NYTT OG GAMMELT: Panellakk kan brukes både på nytt og gammelt treverk. Behandlingen er transparent, og lar treverkets tegninger skinne gjennom. Her er det brukt fargen «Trollheim».

Transparent

Panellakk er en transparent behandling, der underlagets opprinnelige farge påvirker sluttresultatet. Nytt treverk som har en lys farge er enkel å gjøre grå eller brun i både lyse og mørke nyanser. Med et eldre panel som har rukket å få en mørk gul egenfarge, kan man trenge flere strøk panellakk for å oppnå ønsket farge.

Den hvite panellakken kan brukes for å gi eldre panel akkurat det grå eller varmbrune utseende du ønsker. Da påføres hvit panellakk i fargen «Snøheim», som første strøk, for så å gå videre med neste strøk i den valgte fargen. Da vil du få et lysere resultat, og det er lettere å oppnå de lyse grå og brune fargenyansene uten at den opprinnelige gulbrune fargen påvirker resultatet. 

Dele på Pinterest  LYSNER: Fargen «Snøheim» bevarer den lyse fargen hos nytt treverk og kan brukes for å lysne gammelt, gulnet panel. På gammelt panel brukes fargen som første strøk, før ønsket brun- eller gråfarge påføres. Da er det enklere å oppnå ønsket resultat.

LYSNER: Fargen «Snøheim» bevarer den lyse fargen hos nytt treverk og kan brukes for å lysne gammelt, gulnet panel. På gammelt panel brukes fargen som første strøk, før ønsket brun- eller gråfarge påføres. Da er det enklere å oppnå ønsket resultat.

Motvirker gulning

Panellakk kan brukes innendørs på panel, tømmer, tak og dører og lister med mer. Lakken er vanntynnet og gir en matt glans til treverket. Behandlingen både gir farge til underlaget, og motvirker fremtidig gulning grunnet aldring og påvirkning fra sollys. 

Dele på Pinterest NATURLIG: Med panellakk får man et lyst, grått eller brunt treverk, samtidig som man bevarer treets naturlige utseende og motvirker gulning. Her er brukt fargen «Gjendebu».

NATURLIG: Med panellakk får man et lyst, grått eller brunt treverk, samtidig som man bevarer treets naturlige utseende og motvirker gulning. Her er brukt fargen «Gjendebu».

Dele på Pinterest MATT: Original Panellakk gir en matt overflate og kan brukes for å gi både nytt og gammelt panel ønsket farge. Her er brukt fargen «Geiteryggen».

MATT: Original Panellakk gir en matt overflate og kan brukes for å gi både nytt og gammelt panel ønsket farge. Her er brukt fargen «Geiteryggen».

Mer informasjon:

Nordsjö

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]