Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Gjor det selv

Designgulv uten grenser

  •  
  •   Publisert:
FRISKT PUST: Mønsteret Precious i kraftfull oransje og hvitt. (Foto: Tarkett)   Tarkett
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Vinylflisene inviterer til å skape høyst personlige gulv – hvor kun fantasien vil bremse.
Stramt gulv i grått og hvitt
RENE FARGER: Forskjellige moduler satt sammen til mønsteret Houndstooth, i grått og hvitt. (Foto: Tarkett)

Når forholdene ligger til rette, kan alle være kreative og beherske kunsten å mikse et gulvmønster. Lag din egen design, ditt eget uttrykk, ditt eget avtrykk, din høyst personlige løsning – et gulv ulikt alle andres.

Bordet er dekket med «The art of mixing» – derav navnet til Tarketts nye, modulære vinylgulvkolleksjon, iD Mixonomi. Den består av LVT-fliser (Luxury Vinyl Tile), med alle fordelene og styrkene som produktene er kjent for, og legger til rette for interessante kombinasjoner av spreke design og høy slitestyrke. Gulvet er velegnet for sterkt trafikkerte miljøer, og er enkelt å rengjøre og vedlikeholde.

– Dette gulvet holder høy kvalitet, og med alle farge- og formvalgene tilgjengelig, kan dette skape noen veldig spennende kombinasjoner. Tilpasningsmuligheten er essensiell, sier Linn Hagtvedt, markedskoordinator hos Tarkett.  

Kolleksjonen er utviklet spesielt med tanke på bruk i butikkmiljøer, der gulvet er en viktig del av interiøret og konseptbyggingen. Ikke minst gir den arkitekter og designere god anledning til å eksperimentere med gulvdesign.

LES OGSÅ: Legg gulvet ingen andre har

Mix & match

Kolleksjonen kommer med 10 ulike, geometriske former og formater, med utgangspunkt i den ikoniske sekskanten. De kan legges som et puslespill, hvor alle formene og bitene passer sammen. Sammen med 33 tidsriktige farger, som alle er inspirert av kjente landemerker rundt i verden, er mulighetene nærmest vidåpne.

Lekent
SPENNENDE: Mønsteret Vintage Wheel i en varm fargekombinasjon gir gangen et særegent uttrykk. (Foto: Tarkett)

Inspirerende fargepaletter

Eksotisk
MØRKE FARGER: Fargepaletten Deep Darks er den mørkeste. (Foto: Tarkett)

Kolleksjonens fargeskjema er utviklet i samarbeid med det internasjonale designbyrået Peclers. Fargene er fordelt over fem paletter, hver med sine særegne trekk og utgangspunkt.  

Deep Darks – fløyel, smaragder og mørkt treverk har påvirket fargene her, med mørke og intense toner av grønt, rødt, blått og kaki. Kilden til inspirasjon er monumentet Hagia Sophia i Istanbul.

Spicy Warms – med et eksotisk drag over naturlige, jordnære farger; varme toner av oransje, gult og brunt. En intens palett, inspirert av Indias Taj Mahal, som tilfører interiøret en smak av fjerne strøk.  

Cosy Neutrals – her er det naturmaterialer som tre, leire og mineraler som preger fargene, som er dempede i et utvalg av off-white, grått og beige. Inspirasjonskilden til denne paletten, som er et godt tilskudd i hyggelige, komfortable interiører, er Big Ben i London.

Tender Pastels – myke toner i grønt, blått, rosa og gult dominerer, og gir et godt utgangspunkt for retroinspirerte interiører. Frihetsgudinnen i New York har satt sitt preg på fargene.

Bold Primaries – den mest livlige og iøynefallende fargepaletten i iD Mixonomi. Spekteret er hentet fra fargene som brukes i sportssammenheng og ymse skilting, og preges av grønne, blå og røde kulører, som legger til rette for lekne og dristige gulv. Fargene finnes igjen i Moskvas velkjente landemerke Vasilijkatedralen/St. Basil’s Cathedral.

 

Fargeinspirasjon
FARGEPALETTER: Oppe venstre: Spicy Warms Oppe høyre: Cosy Neutrals Nede venstre: Tender Pastels Nede høyre: Bold Primaries. (Foto: Tarkett)

Test gulvkombinasjonene på nett

Delikate farger
PASTELLDRØM: Delikate farger – blått, grønt og hvitt – i mønsteret Pastel Dream. (Foto: Tarkett)

Det er fullt mulig å prøve ut fargene med de forskjellige formene, for å finne de beste kombinasjonene for deg og se hvordan mønstrene tar seg ut i ulike rom. iD Mixonomi konfigurator er et nettbasert verktøy tilrettelagt for dette, hvor dine egne designoppsett visualiseres i utvalgte rom, eller lastes ned som bilde eller CAD-fil. Her kan du teste gulvet. 

Hedret for produktdesign

iD Mixonomi vant i 2017 den internasjonalt anerkjente Red Dot Award-prisen for produktdesign, med bakgrunn i designtilnærmingen og de kreative mulighetene gulvet legger til rette for. 

God energi
FRISKT PUST: Mønsteret Precious i kraftfull oransje og hvitt. (Foto: Tarkett)

Mer informasjon om vinylgulv

Tarkett

Les også Gulvtrend fra 1-stav til mønster

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Gjor det selv

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: