IFI logo
Se flere bilder
Fargerikt fargekart

Foto: Nordsjö

Fargerikt fargekart

Vi våger og tør mer med farger. Det tar malingprodusentene til etterretning.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Interessen for farger øker i Norge. Norske interiører har ikke lenger helhvite vegger. Ikke heller brukes grå farger i like stor grad. Nei, fargene er over oss, og vi bruker mer kulørte og dypere farger.

Nordsjös nye fargekart er laget for dem som tør å la de malte flatene ta plass, og ikke bare være en nøytral bakgrunn. Fargekartet heter «Simply Colourful» og skal inspirere dem som våger og vil ta et mer bevisst valg enn det enkle ubrutte hvite.

LES OGSÅ: Det er trendy å ikke følge trendene

Se flere bilder
FARGERIKT FARGEKART

Foto:

FARGERIKT: Fargekartet består av en palett med 84 farger: her finnes både lyse pasteller, mettede farger og mer kulørte kulører, men ingen sorte og grå farger.

Bevisste fargevalg

– Med styrke i fargene, og farger med mer svart i, øker fargens gjennomslagskraft i rommet og med det rommets karakter. Former blir også tydeligere med økt kontrast mot omgivelsene. Dette innebærer at man først må velge hva man vil vise frem og hva man vil skal smelte inn i omgivelsene, sier Ann-Charlotte Linde, Colour Manager i Nordsjö.

Fargekartet består av en palett med 84 farger: her finnes både lyse pasteller, mettede farger og mer kulørte kulører, men ingen sorte og grå farger.

Se flere bilder
LYST OG LETT:

Foto:

LYST OG LETT: Fargekartet er delt i felter der nedre del består av mindre mettede farger som gir en mykere fremtoning, som den lyse og varme «Tippy Taupe», her brukt i et barnerom hos bloggeren @bloggaibagis.

Se flere bilder
HALVMALT VEGG

Foto:

HALVVEIS: Fargen "Island Evening" er brukt i gangen hos bloggeren @olivia_angeline_f.

Mer informasjon:

Nordsjö

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.