Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Domotex − Gode gulv i 30 år

Domotex er gulvbransjens gigantmesse. I år feirer den tyske messen 30 år. Ifi.no var selvsagt med på feiringen.

cloud_download
fullscreen
 • <b>DITT UNIVERS:</b> I år arrangeres messen Domotex under parolen: «Unique Univers».

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>MOBILT:</b> Emil Lindèn hos Bergo Flooring er i Tyskland for å vise frem sitt mobile plastgulv. – Dette kan legges over alt, sier han.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>MOBILT:</b> Emil Lindèn hos Bergo Flooring er i Tyskland for å vise frem sitt mobile plastgulv. – Dette kan legges over alt, sier han.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>MYKT OG GODT:</b> Carsten Wind fra Fletco viser frem avpassede tepper med laminert bakside uten kant. – Denne kan vi levere i mange ulike former, sier han.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>KULT MED KORK:</b> Korkgulvprodusenten Amorim selger sine gulv gjennom RBI Gulv, som nylig er kjøpt opp av Malorama.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>FEIERER 25 ÅR:</b> Golvabia har vært på Domotex i 25 år. Roger Davidsson (t.h) og Henrik Andersson mener messen er det beste vinduet mot verden.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

Annonse
Annonse
Naturen på gulvet

NATUREN INN: Trenden er å ta med naturen inn. På messen Domotex i Tyskland mener de det helt bokstavelig. Her er det ekte løv som skal dekorere gulvene.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Aldri før har så mange utstillere tatt oppstilling i messehallene i Hannover i Tyskland. Messen har heller aldri tatt i bruk så store areal. Hele 1615 utstillere fikk plass på de 106.000 kvadratmeterne som var tilgjengelig under messens 30-årsjubileum.  

Inspirerende rom

I år arrangeres messen under parolen: «Unique Univers». Gulvbransjen vil at vi skal føle oss unike. De vil at vi skal velge gulv ingen andre har. Det ble særlig tydelig i hall 9. Der fikk utstillere, unge designere og kunstnere vise hva de tenker rundt trenden som kalles individualisering. I de spesielle rommene fant vi alt fra damer som lå i plastrør over gulvet, til ekte løv som var strødd rundt på gulvet.

Unike gulv

UNIKE GULV: I år mener gulvbransjen at vi skal velge unike gulv. Det gir seg utslag i mange spesielle utstillinger.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

Gulv for enhver anledning

En som alltid tenker nytt er Emil Lindèn. Han er direktør i Bergo Flooring og har tatt med seg flere nyheter til Tyskland. Blant annet et mobilt gulv som kan legges på alle typer underlag.

− En mann kan legge hundre kvadrat på en time. Dette gulvet er etterspurt fra blant annet FN, som trenger gulv til katastrofeområder der underlaget kan være alt fra sand og jord til gress. Det kan også legges som en vei, da det tåler belastinger fra tunge kjøretøy, sier han.

Mobilt gulv

MOBILT: Emil Lindèn hos Bergo Flooring er i Tyskland for å vise frem sitt mobile plastgulv. – Dette kan legges over alt, sier han.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Flott med Fletco

Avpassede tepper

MYKT OG GODT: Carsten Wind fra Fletco viser frem avpassede tepper med laminert bakside uten kant. – Denne kan vi levere i mange ulike former, sier han.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Fletco er også på plass med stand på Domotex. Her er det Carsten Wind som ønsker velkommen. Han viser frem tepper uten kant.

− Dette er avpassede tepper i polyamid med en transparent og laminert bakside. Det spesielle med disse teppene er at vi ikke trenger å sette kant på dem. Det kan legges rett på gulvet, sier han og peker ned på et lekkert og mykt teppe uten kanter.

Mer enn bare kork

Korkgulv

KULT MED KORK: Korkgulvprodusenten Amorim selger sine gulv gjennom RBI Gulv, som nylig er kjøpt opp av Malorama.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Hos korkgulvprodusenten Amorim er det Bruno Mendez som får æren av å fortelle.

− Vi vil ikke bare være en korkgulvprodusent. Vi vil være en gulvprodusent som skaper nydelige gulv ved bruk av kork og alle dets gode egenskaper. Vi erfarer at kunder først velger gulv basert på utseende. Derfor gar vi omorganisert vår produktportefølje og vi satser på å i førsterekke vise gulvenes utrykk, sier han og peker på sine salgssuksesser.

Trofast utstiller

Golvabia

FEIERER 25 ÅR: Golvabia har vært på Domotex i 25 år. Roger Davidsson (t.h) og Henrik Andersson mener messen er det beste vinduet mot verden.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

Et selskap som kan regnes som tungvekter på Domotex er Golvabia. De har vært trofast med på messen i 25 år.

− Denne messen er svært viktig for oss, sier Henrik Andersson og får støtte fra kollega Roger Davidsson.

I år er det ikke de store nyhetene som preger standen til Golvabia. De har heller valgt å satse på å videreføre velprøvde suksesser innen tregulv, tepper og fliser.

− Vi har hatt besøk av russere, amerikanere og selvsagt mange kunder fra Skandinavia. Vi selger så bra at vi ikke har sett behovet for å lansere store nyheter nå. Men til våren kommer det flere farger, sier Roger Davidsson.

Vil du lese mer om hva IFI fant under årets utgave av Domotex? Følg med i neste utgave av Fargemagasinet.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]