IFI logo
Se flere bilder
Domotex − Gode gulv i 30 år

Foto: Kristian Owren/ifi.no og Robert Walmann/ifi.no

Domotex − Gode gulv i 30 år

Domotex er gulvbransjens gigantmesse. I år feirer den tyske messen 30 år. Ifi.no var selvsagt med på feiringen.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aldri før har så mange utstillere tatt oppstilling i messehallene i Hannover i Tyskland. Messen har heller aldri tatt i bruk så store areal. Hele 1615 utstillere fikk plass på de 106.000 kvadratmeterne som var tilgjengelig under messens 30-årsjubileum.  

Se flere bilder
Naturen på gulvet

Foto: Kristian Owren/ifi.no

NATUREN INN: Trenden er å ta med naturen inn. På messen Domotex i Tyskland mener de det helt bokstavelig. Her er det ekte løv som skal dekorere gulvene.

Inspirerende rom

I år arrangeres messen under parolen: «Unique Univers». Gulvbransjen vil at vi skal føle oss unike. De vil at vi skal velge gulv ingen andre har. Det ble særlig tydelig i hall 9. Der fikk utstillere, unge designere og kunstnere vise hva de tenker rundt trenden som kalles individualisering. I de spesielle rommene fant vi alt fra damer som lå i plastrør over gulvet, til ekte løv som var strødd rundt på gulvet.

Se flere bilder
Unike gulv

Foto: Robert Walmann/ifi.no

UNIKE GULV: I år mener gulvbransjen at vi skal velge unike gulv. Det gir seg utslag i mange spesielle utstillinger.

Gulv for enhver anledning

En som alltid tenker nytt er Emil Lindèn. Han er direktør i Bergo Flooring og har tatt med seg flere nyheter til Tyskland. Blant annet et mobilt gulv som kan legges på alle typer underlag.

− En mann kan legge hundre kvadrat på en time. Dette gulvet er etterspurt fra blant annet FN, som trenger gulv til katastrofeområder der underlaget kan være alt fra sand og jord til gress. Det kan også legges som en vei, da det tåler belastinger fra tunge kjøretøy, sier han.

Se flere bilder
Mobilt gulv

Foto: Kristian Owren/ifi.no

MOBILT: Emil Lindèn hos Bergo Flooring er i Tyskland for å vise frem sitt mobile plastgulv. – Dette kan legges over alt, sier han.

Flott med Fletco

Fletco er også på plass med stand på Domotex. Her er det Carsten Wind som ønsker velkommen. Han viser frem tepper uten kant.

− Dette er avpassede tepper i polyamid med en transparent og laminert bakside. Det spesielle med disse teppene er at vi ikke trenger å sette kant på dem. Det kan legges rett på gulvet, sier han og peker ned på et lekkert og mykt teppe uten kanter.

Se flere bilder
Avpassede tepper

Foto: Kristian Owren/ifi.no

MYKT OG GODT: Carsten Wind fra Fletco viser frem avpassede tepper med laminert bakside uten kant. – Denne kan vi levere i mange ulike former, sier han.

Mer enn bare kork

Hos korkgulvprodusenten Amorim er det Bruno Mendez som får æren av å fortelle.

− Vi vil ikke bare være en korkgulvprodusent. Vi vil være en gulvprodusent som skaper nydelige gulv ved bruk av kork og alle dets gode egenskaper. Vi erfarer at kunder først velger gulv basert på utseende. Derfor gar vi omorganisert vår produktportefølje og vi satser på å i førsterekke vise gulvenes utrykk, sier han og peker på sine salgssuksesser.

Se flere bilder
Korkgulv

Foto: Kristian Owren/ifi.no

KULT MED KORK: Korkgulvprodusenten Amorim selger sine gulv gjennom RBI Gulv, som nylig er kjøpt opp av Malorama.

Trofast utstiller

Et selskap som kan regnes som tungvekter på Domotex er Golvabia. De har vært trofast med på messen i 25 år.

− Denne messen er svært viktig for oss, sier Henrik Andersson og får støtte fra kollega Roger Davidsson.

I år er det ikke de store nyhetene som preger standen til Golvabia. De har heller valgt å satse på å videreføre velprøvde suksesser innen tregulv, tepper og fliser.

− Vi har hatt besøk av russere, amerikanere og selvsagt mange kunder fra Skandinavia. Vi selger så bra at vi ikke har sett behovet for å lansere store nyheter nå. Men til våren kommer det flere farger, sier Roger Davidsson.

Vil du lese mer om hva IFI fant under årets utgave av Domotex? Følg med i neste utgave av Fargemagasinet.

Se flere bilder
Golvabia

Foto: Robert Walmann/ifi.no

FEIERER 25 ÅR: Golvabia har vært på Domotex i 25 år. Roger Davidsson (t.h) og Henrik Andersson mener messen er det beste vinduet mot verden.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.