Kategorier

Meny

Konto

Mal mønster på gulvet

Med litt maskeringstape, maling og et åpent sinn, kan du få det personlig ved å male mønster på gulvet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Mal mønster på gulvet

Foto: Nordsjö, Beckers

Tips til deg som går med planer om å gjøre noe med tregulvet: Ønsker du et gulv med særpreg, som ingen andre har, og der du kan få utfolde dine kreative evner? Da bør du vurdere å male et mønster på gulvet! Det tar kanskje litt lengre tid og krever litt mer nøyaktighet enn å male det i én farge, men det gir til gjengjeld stor effekt. Og for deg som syns det er gøy med gjør det selv-prosjekter, er det jo perfekt!

Dele på Pinterest Mønstergulv i gangen

I GANGEN: Ønske velkommen med artig mønster på gulvet. Her er det brukt fargene Sommarsval 837, Torpardröm 852, Darjeeling 520 og Grönt Te 846 fra fargekartet Älskade kulörer til Beckers. (Foto: Beckers)

Dele på Pinterest Male gulv på barnerom

BARNEROM: Barnerommet er det perfekte stedet å leke seg med gulvet. Det trengs ikke mer enn et tofarget gulv for å skape litt spenning! Farger brukt her er Snackskal 569 og Elefant 553. (Foto: Beckers)

Slik gjør du det:

Først maler du gulvet i grunnfargen du ønsker. Her kan du se video og lese en mer nøyaktig steg-for-steg-guide til hvordan du maler gulvet.

Når det er gjort, er det tid for selve mønstermalingen. Det kan være smart å tegne opp en skisse av gulv og dekor i forkant, slik at du har designet klart for deg før du begynner. Så tegner du opp mønsteret på gulvet med en blyant og linjal. Skal du male et fast, enkelt mønster, som for eksempel ruter, kan det være lurt å klippe ut en mal i papp, slik at vinklene blir like. Deretter fester du maskeringstape langs strekene. Så er det bare å male i fargene du ønsker. Bruk en liten rulle til dette. Velg en robust, slitesterk maling som er beregnet for maling på gulv. 

Dele på Pinterest Male mønster på gulv

RULL: Bruk gjerne en liten rulle til å male mellom maskeringstapen. (Foto: Kristian Owren/ifi.no)

Riktig maskeringstape

Når du skal male mønster på gulvet, trenger du maskeringstape. Velg en tape av god kvalitet. Da sikrer du at den sitter godt mot underlaget, du slipper at malingen sniker seg under tapen, og du får et finere og jevnere resultat. 

Mål gjerne opp avstander før du maskerer, og bruk litt ekstra tid på å få rette linjer. Da blir resultatet best. Forsøk å legge tapen i så lange remser som overhodet mulig. Jo færre skjøter det er, jo rettere og finere blir resultatet.

Fjern tapen med en gang du er ferdig med å male siste strøk. Hvis du venter for lenge, til malingen har tørket, er det større sannsynlighet for at du vil dra med deg noe av malingen.

LES OGSÅ: Tre smarte tapetips

Dele på Pinterest Male teppe på gulvet

TEPPE: Et malt teppe under kjøkkenbordet ligger stille og henger seg ikke fast i stolbenene. Gulvet her er malt i fargen Cumulus 527, mens teppet er malt i fargene Mistel 800, Lilja 820 og Tegel 666. (Foto: Beckers)

Mer informasjon:

Beckers

Nordsjö

TreStjerner

Flügger

Pure & Original

Jordan

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]