Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Tre smarte teiptips

  •  
  •   Publisert:
  Jordan
Teip er et nyttig hjelpemiddel når både store og små ting i heimen skal males. Her er tre smarte teiptips som gir deg bedre resultat.

Med riktig teip kan du beskytte flater mot malingsøl, dele opp områder for maling og skape kreative mønstre hvis du vil. Det er et hendig, allsidig og smart hjelpemiddel til alle malejobber – enten de er små eller store. Her er tre smarte tips for deg som skal bruke maskeringsteip.

1. Velg riktig

Teip til tapet
RIKTIG STED: Det er viktig å velge riktig teip til riktig sted. Ute trengs en annen teip enn inne. Her er Precision Sensitive fra Jordan brukt på tapet. Jordan

Det finnes mange ulike maskeringsteiper, og en viktig ting å huske på er at ikke alle har samme funksjon. Det er en grunn til at det finnes ulike typer. Noen funker best på fasaden utendørs, andre funker bra på muren og noen er best egnet til malte vegger innendørs. For å få det beste resultatet, er det viktig at du velger en teip som er egnet til underlaget du skal male.

I tillegg er det viktig å velge en teip av god kvalitet. Da sikrer du at den sitter godt mot underlaget, du får et jevnere resultat med skarpe kanter og den blir enkel å fjerne. 

SE OGSÅ: IFITV: Skarpe kanter når du maler med to farger

2. Teip langt

Gul teip inne
LANGT: Bruk så lange remser som mulig. Her er Precision Indoor fra Jordan. Jordan

Når du teiper, bør du prøve å legge teipen i så lange remser som overhodet mulig. Jo færre skjøter det er, jo rettere og finere blir resultatet.

3. Fjern med en gang

Det lønner seg å fjerne teipen med en gang det siste malingstrøket er påført. Hvis du lar malingen tørke før du fjerner teipen, risikerer du at fargen følger med når du fjerner teipen – og dét vil vi ikke ha noe av!

Maskeringsteip
MED EN GANG: Fjern teipen når malingen fremdeles er våt. Jordan
Les også Pensel er pensel, samme det vel?

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: