Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Tre tips om tape

Maskeringstape kan være til stor hjelp når du maler. Men feil tape, og feil bruk av den, er til liten nytte.

 • <b>VINKEL: </b>Når tapen fjernes, bør den rives vekk i cirka 45 graders vinkel mot underlaget.

  Foto: Jordan

 • <b>MAL RUNDT: </b>Det skarpe skillet mellom malt og ikke malt, trenger ikke å være rett. Bruk spesielt fleksibel tape for kurver.

  Foto: Jordan

 • <v>FJERNES:</b> Tapen skal fjernes straks siste strøk er påført. – Ser tapen ut til å sitte godt, kan du eventuelt forsiktig skjære opp kanten mellom tape og maling, sier Jostein Brekka hos Jordan.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>ULIKE SLAG: </b>Tape lages i mange varianter, for ulike underlag og bruk. For å gjøre det enkelt å kjenne dem igjen, har de ulike tapene forskjellig farge.

  Foto: Jordan

Annonse
Annonse

Maskeringstapens oppgave er å sikre at malingen du påfører ikke havner ved siden av der du faktisk vil ha den, og å forhindre at maling smitter inn under tapen slik at kantene blir uskarpe. Når du har malt ferdig skal den slippe lett fra flaten, og ikke etterlate seg limrester på underlaget.

For å være sikker på at tapen fikser jobben, bør du velge tape fra øverste hylle. 

Her er tre tips om tape:

1. TAPE ER FERSKVARE

FJERNES FORT

FJERNES FORT: Tapen skal fjernes straks siste strøk er påført. – Ser tapen ut til å sitte godt, kan du eventuelt forsiktig skjære opp kanten mellom tape og maling, sier Jostein Brekka hos Jordan.
(Kristian Owren/ifi.no)

Det lønner seg sjelden å bunkre opp med maskeringstape, hvis den er på tilbud. Tape skal ikke ligge lenge før den blir brukt. Etter et par år blir den vanskelig å få av rullen i lange nok strekk, og gir uskarpe kanter ved at den ikke tetter mot underlaget slik at malingen smitter inn under.
Tape skal heller ikke utsettes for frost, og skal derfor ikke oppbevares i uisolert garasje, bod eller i bilen om vinteren.

2. VELG RIKTIG TAPE

MAL RUNDT

MAL RUNDT: Det skarpe skillet mellom malt og ikke malt, trenger ikke å være rett. Bruk spesielt fleksibel tape for kurver.
(Jordan)

Å velge kvalitetsprodukter er alltid bra. Å velge riktig kvalitet er enda bedre.

Maskeringstape finnes i en rekke ulike typer; for utendørs bruk, for sensitive underlag, for ekstra skarpe kanter og for maling av kurver og svinger. Det finnes også maskeringstape med vedhengende elektrostatisk dekkeplast som beskytter tilstøtende flater fra malingsprut. Å velge riktig type tape, kan utgjøre forskjellen mellom fremgang og feil ved maling.

– Nymalte flater der malingen ikke har herdet, bør helst ikke maskeres med tape. I det minste bør en tape for sensitive underlag brukes. Lakkerte gulv bør ikke maskeres med tape i det hele tatt, sier Jostein Brekka, produkt- og kategoriutviklingsansvarlig hos Jordan, som fører Tesas maskeringsprodukter.

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon:

Jordan

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]