Kategorier

Meny

Konto

Teip for mange formål

Du har sikkert opplevd at maskeringstapen har grodd fast til underlaget, og kanskje har du opplevd å rive opp malinglaget eller tapetet da teipen ble fjernet. Årsaken kan være at du har benyttet feil maskeringstape.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Teip for mange formål

Foto: Jordan

Det finnes ulike typer teip til ulike typer underlag. Dessuten er det viktig at maskeringsteipen fjernes så snart malearbeidet er ferdig. Om den blir sittende over tid, kan den gro fast og bli vanskelig å fjerne. Før du velger teip, bør du tenke gjennom følgende:

Hvor lang tid vil det ta før jeg kan fjerne den?
Skal teipen festes på vinduer eller vinduskarmer der solen står på som verst og "brenner fast" limet?
Skal teipen festes til nymalte flater eller til tapet?
Skal jeg feste teipen til en porøs, gjerne støvete flate med dårlig feste?

Dele på Pinterest Teip som festes på steder med sterk soleksponering kan lett

Teip som festes på steder med sterk soleksponering kan lett "brenne" seg fast i underlaget.

Ulike farger på teipen

Produsentene av teip har gjerne et bredt sortiment, som gjør at du kan finne frem til en teip som passer akkurat for ditt formål. For a det skal være enkelt å identifisere de ulike variantene, benyttes gjerne ulike farger på teiprullene.

Til betong og murpuss

Du får maskeringsteip med ekstra sterkt lim, som er beregnet for grove, støvete flater, som for eksempel betong, murstein og murpuss. Denne typen teip bør fjernes etter et par dager. Teipen må ikke benyttes på tapet, da det sterke limet vil dra med seg tapetet når du fjerner teipen.

Teip til tapet og nymalte flater

Det finnes spesielt limsvake maskeringsteiper som kan benyttes til så vel tapet som nymalte flater. Dette er teip som ikke gror så lett fast i underlaget og kan bli sittende i opptil en uke før du fjerner den.

Til tre, glass, metall og tidligere malte flater

Til disse underlagene kan du benytte en litt mer limsterk maskeringsteip. Slik teip kan du også få i varianter som i tillegg beskytter mot UV-stråler. Dermed kan du feste den til vindusruter uten at teipen gror fast. Dessuten er den lett å fjerne selv etter flere dager.

Flere bredder

Maskeringsteip finnes i flere bredder. Skal du male lister, er det gjerne 20-30 mm bredde som benyttes, men det er også mange som foretrekker helt opp til 50 mm bredde.

Dele på Pinterest Maskeringsteip finnes i mange bredder.

Maskeringsteip finnes i mange bredder.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]