Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Triksene for å lykkes med gulvmalingen

  •  
  •   Publisert:
  TreStjerner
Med riktig maling, godt verktøy og litt tålmodighet, er veien til et nymalt gulv kort.

Stort sett alle gulv kan males. Her er 6 tips for å lykkes med gulvmalingen.

Mal gulvet fargerikt
FARGERIKT: Ikke vær redd for å male gulvet i en sprek farge. Det gir rommet karakter, samtidig som det krever mindre oppmerksomhet enn samme farge ville gjort på veggen. Beckers

1. Ikke glem forarbeidet

Som ved all annen maling, er forarbeidet viktig. Støvsug og vask godt med et rengjøringsmiddel beregnet for bruk før maling. Slip ved behov. Tørk bort alt slipestøv med en tørr mikrofiberklut.

2. Velg en robust maling

Bruk en god gulvmaling som tåler litt ekstra. Den må være robust og slitesterk – husk at den skal tåle å bli tråkket på.

3. Dekk godt til

Listene må dekkes med maskeringstape. Velg en tape av god kvalitet. Da sikrer du at den sitter godt og er lett å fjerne, du slipper at malingen sniker seg under tapen, og du får et jevnere resultat. Fjern tapen med en gang du har malt siste strøk. Hvis du venter for lenge, kan du risikere å dra med deg noe av malingen.

Verktøy til å male gulv
RETT VERKTØY: Med en langpensel, god maskeringstape og rull på forlengerskaft, kommer du langt. Mari Rosenberg/ifi.no

4. Start langs listene

Malearbeidet blir enklest om du starter å male langs listene. Bruk en langpensel til å legge på et fyldig strøk inn mot veggen, så slipper du å rulle så tett mot listene – og du unngår unødvendig søl.

5. Velg smart verktøy

Når du skal du male gulv, er det én ting som gjelder: rull på forlengerskaft. Riktig rull i kombinasjon med en gulvmaling som flyter godt ut, gir best resultat. Ved å montere rullen på et langt skaft, kan du jobbe oppreist, spare rygg og knær og få jobben gjort mye raskere. Malingen har du i et rullekar.

LES OGSÅ: Tre verktøytips for gulvmaling

6. Vær tålmodig

Malte gulv trenger tid på seg. At overflaten kjennes tørr ut, betyr ikke at den er ferdig tørket. Tørkeprosessen fortsetter nemlig etterpå – det er dette som kalles herdetid. Så det gjelder å være tålmodig. Herdetiden er avgjørende for hvor holdbart resultatet blir. Unngå sterk belastning og å vaske gulvet de første 2-3 ukene etter at gulvet er malt. Før det bør du bruke gulvet med forsiktighet og gå på sokkelesten. Ulike malinger kan ha ulik herdetid, så følg alltid produsentens anvisninger.

LES OGSÅ: Hvor lang tid må gulvmaling/-lakk tørke?

Herdetid gulvmaling
TÅLMODIG: Følg alltid herdetiden. Det gjør at resultatet blir mer holdbart. Mari Rosenberg/ifi.no
Les også Mal gulvet, til en forandring

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: