Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Ta gulvet til nye høyder

cloud_download
fullscreen
 • Ta gulvet til nye høyder

  Foto: Beckers, Nordsjö, TreStjerner

 • Ta gulvet til nye høyder

  Foto:

 • Ta gulvet til nye høyder

  Foto:

 • Ta gulvet til nye høyder

  Foto:

Setter du farge på gulvet, vil hele rommet føles nytt.

Annonse
<p>Et nymalt gulv gjør mye med helhetsinntrykket i rommet. Her fra Nordsjö.</p>

Et nymalt gulv gjør mye med helhetsinntrykket i rommet. Her fra Nordsjö.

Alle flater i boligen kan males. Veggene har de fleste av oss prøvd oss på. Mange har også våget seg opp i høyden og malt taket. Nå er det på tide at vi ser mulighetene gulvet har å by på.

Gulvet er mer enn et praktisk bygningselement. Det er en viktig del av interiøret, som legger grunnlaget for resten av rommet. Har du et flott, men litt slitt gulv og et malingsspann, ligger uante muligheter foran deg.

Slitesterk maling
<p>Det er ikke bare tregulv som kan males. Det finnes malinger som passer til annet underlag også, som denne betongmalingen fra TreStjerner.</p>

Det er ikke bare tregulv som kan males. Det finnes malinger som passer til annet underlag også, som denne betongmalingen fra TreStjerner.

Det vanligste er å male tregulvet. Men de aller fleste gulv kan faktisk males, det gjelder bare å velge riktig maling. På kjøkkenet står og går vi mye, vi søler og mister ting i gulvet. Velg derfor en maling som tåler litt. Gulvmaling er utviklet spesielt med tanke på dette bruket, og er derfor mer slitesterk enn vanlig interiørmaling.

Fryktløs med farger
<p>Gjør gulvet personlig ved å male det i en sprek farge, som denne rosafargen fra Beckers. Det tar mye mindre oppmerksomhet enn fargen ville gjort på veggen.</p>

Gjør gulvet personlig ved å male det i en sprek farge, som denne rosafargen fra Beckers. Det tar mye mindre oppmerksomhet enn fargen ville gjort på veggen.

Et nymalt gulv gir hele rommet et løft – og det er ikke bare hvitt og grått som gjelder. Slå deg løs med spreke farger for å gi rommet karakter. Er du redd for at det nymalte gulvet skal ta for mye oppmerksomhet, så frykt ikke: Gulvet er utvilsomt en stor flate i rommet, men en sprek farge her krever mindre oppmerksomhet enn den samme fargen ville gjort på veggen.

Mer informasjon

Verktøytips:

Maskeringstape

Bruk en god maskeringstape for å dekke til gulvlistene før maling. Gulvmalingen flyter veldig fint ut, og kan derfor krype litt opp på listene.

 

Langpensel

Du bør bruke en langpensel til å legge på et strøk maling langs listen før du maler resten av gulvet. Da slipper du å rulle så tett mot listen etterpå.

 

Rull og kar

Bruk samme type malerull som til slette vegger. Monter rullen på et forlengerskaft, slik at du kan jobbe oppreist. Bruk rullekar når du skal sette i gang.

 

Mer informasjon:

Beckers

Nordsjö

TreStjerner

 

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]