Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Slik redder du det malte gulvet

cloud_download
fullscreen
 • Slik redder du det malte gulvet

  Foto: Eva Nordby, Bjørg Owren/ifi.no, Jordan

 • Slik redder du det malte gulvet

  Foto:

 • Slik redder du det malte gulvet

  Foto:

 • Slik redder du det malte gulvet

  Foto:

– Vi danset på det malte gulvet. Nå flasser det litt. Må gulvet slipes helt ned eller kan det reddes med et nytt strøk maling?

Annonse

En fortvilet huseier spør etter at det nymalte gulvet flasset etter et selskap med dans. Gulvet var malt med TreStjerner Gulvmaling.

– Er det mulig å rette opp fadesen, uten å måtte slipe hele gulvet? lød spørsmålet.

Positiv

Vi sendte spørsmålet videre til Thor Ingar Røneid, teknisk sjef for TreStjerner Gulvmaling. Han hadde beroligende råd.  

– Gulvet kan fikses ved å rense, mattslipe og legge på minst to strøk med ny maling, sier han.

Han understreker hvert av de tre punktene, og han anbefaler å bruke vaskemiddel og maling fra samme system. Dette er en generell regel som gjelder uansett type maling og leverandør.

Oppskriften
<p><b>RENT:</b> Gulvet må renses godt før maling. Ingen maling sitter på fett eller skittent underlag. (Foto: Jordan)</p>

RENT: Gulvet må renses godt før maling. Ingen maling sitter på fett eller skittent underlag. (Foto: Jordan)

 • Første bud når et tidligere malt gulv skal males på nytt, er at det rengjøres godt med egnet vaskemiddel. Til TreSjerner maling anbefaler Røneid TreStjerner Gulvrens.
 • Deretter mattslipes gulvet godt. Det kan gjøres med en stor slipemaskin, en liten hobby-sliper, eller for hånd med slipebrett på skaft. Det viktigste er at det blir gjort. Ny maling sitter bedre på en matt flate enn en blank/halvblank/silkematt flate.
 • Ved sliping lages det små slipe-riper i overflaten, som den nye malingen legger seg ned i, og får bedre feste.
 • OBS! Ikke bruk for grovt papir til nedmatting (ikke grovere enn 120-korning). Avhengig av antall strøk som skal legges, men man må få fylt ripene også, så de ikke blir synlig gjennom malingsfilmen.
Minst to strøk
 • Det må alltid legges på minst to nye strøk ved maling. Ikke bli fristet til å stoppe etter første strøk selv om det dekker. Ett strøk gir for tynn film, som lett kan skades.
La malingen herde
 • Følg nøye anvisningen for tørketid mellom strøkene, og la malingen herde ferdig før den utsettes for sterk belastning. For TreStjerner Gulvmaling er det circa to uker.  

– Selv om det er tvil om vedheften til malingen som har blitt skadet, gjelder det å få en god malingsfilm utenpå, så bør det gå bra, beroliger teknisk sjef Røneid. 

<p><b>HERDETID:</b> Pass tiden og la malingen få tid til å herde. Den kan lett skades når den utsettes for hard bruk før den er ferdig herdet.</p>

HERDETID: Pass tiden og la malingen få tid til å herde. Den kan lett skades når den utsettes for hard bruk før den er ferdig herdet.

Mer informasjon

Mer informasjon:

TreStjerner

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]